You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär som Farmaceut

Kvinnliga volontärer delar ut läkemedel vid fältarbete inom ramarna för farmaceutprojekt i Kenya.

Du kan volontärarbeta på våra spännande farmaciprojekt i Kenya, Ghana och Sri Lanka, där du arbetar med lokal personal på sjukhus och på fältet.

Alla volontärer, oavsett bakgrund kan hjälpa på de här projekten. Oavsett om du tagit ett sabbatsår, planerar att söka plats på apotekarlinjen, eller bara vill göra en skillnad som volontär så kan du hjälpa.

Vi anordnar även praktikplatser för farmaceutstudenter, och för dig som är intresserad av att prova på yrket. Hör av dig med dina önskemål så kan vi planera en pedagogisk praktik för dig.

Din roll vid projektet

Du kommer att ha möjlighet att arbeta med professionella farmaceuter och observera hur man arbetar på apotek i utvecklingsländer. Vid många av våra lokala partners är anläggningarna ofta ganska grundläggande, det råder brist på kvalificerad personal och brist på resurser i allmänhet.

Du kommer att följa lokal personal och lära dig genom observation och dialog. Det är alltid 100% upp till den lokala personalen på projektet att avgöra dina specifika uppgifter.

Visae engagemang, ställ frågor och anteckna för att se till att du lär dig så mycket som möjligt på ditt projekt.

Du kommer främst att arbeta på ett sjukhus eller en klinik, och du kommer regelbundet att arbeta på fältet. Vid fältarbete besöker vi avlägsna byar, skolor, etc, som ofta annars inte har tillgång till behandling.

Här hjälper du till att tillhandahålla läkemedel och hälsohjälpmedel, till exempel tandborstar. 

Oavsett var du arbetar, kan du förvänta dig att lära dig massor och vara med om givande upplevelse på projektet. 

Farmaci projekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲