You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktik eller volontärarbete som barnmorska i Tanzania

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Arusha, Dar es Salaam
  • Placering? Sjukhus
  • Min roll? Observera och assistera lokala barnmorskor
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Funderar du på hur det är att arbeta som barnmorska i ett utvecklingsland? Då är vårt barnmorskeprojekt i Tanzania något för dig. Du kommer att uppleva och lära dig massor samtidigt som du bidrar med viktig hjälp till missgynnade kvinnor och deras nyfödda barn.

Din roll som barnmorskevolontär i Tanzania

A newborn baby is held by a Projects Abroad medical intern in Tanzania

Volontärer vid barnmorskeprojektet arbetar på en förlossningsavdelning, antingen i Dar es Salaam eller i Arusha. De flesta sjukhusen vi samarbetar med har förlossningsavdelningar; de största förlöser i genomsnitt omkring 90 kvinnor per dag. Din roll som volontär är i huvudsak observerande men visar du engagemang och initiativ och bygger ett bra förhållande med de anställda, så är chansen stor att du får mer praktiska uppgifter. Som vanligt i en sjukhusmiljö har personalen alltid fullt upp, och det gäller att du är energisk och engagerar dig själv för att hålla jämna steg.

Typiska uppgifter för dig som volontär kan vara att ge emotionellt stöd till patienter och vara ett extra par händer åt barnmorskorna på plats. Du kommer att få vara med om födslar, kejsarsnitt, och få möjlighet att genomföra en mindre hälsokoll av nyfödda, som att väga och mäta dem direkt efter födseln.

Annorlunda att föda barn i Tanzania

Då faciliteterna på födelseavdelningarna vanligtvis inte håller samma standard som vi kanske är vana vid, kan en del av födslarna vara tuffa att observera. Då är det extra viktigt att du som volontär förhåller dig professionellt till situationen, så att du finns tillgänglig för att hjälpa kvinnorna och barnmorskorna. Samtidigt som det kan vara väldigt utmanande att volontärarbeta som barnmorska i Tanzania, så är det oerhört givande, och du kommer att lära dig oerhört mycket om situationen för havande och födande kvinnor i ett utvecklingsland, och om hur uppfinningsrika barnmorskor gör det bästa av situationen och de resurser som finns tillgängliga.

Samtliga volontärer vid barnmorskeprojektet bor hos en värdfamilj under vistelsen i Tanzania. Du äter samtliga mål tillsammans med din värdfamilj och får en fantastisk inblick i den lokala kulturen. På fritiden har du chansen att utforska omgivningarna tillsammans med andra volontärer från Projects Abroad.

Praktikplats för barnmorskestudenter

Du som studerar till barnmorska har här möjlighet att genomföra din praktik i Tanzania. Att arbeta vid ett sjukhus här är en lärorik erfarenhet som inte bara ger dig en inblick i de utmaningar och situationer du sannolikt kommer att ställas inför på hemmaplan, men också i de utmaningar som är en följd av knapphändiga resurser. Det är också möjligt att de tekniker och metoder som används här kommer att vara något annorlunda än de du är van vid, vilket öppnar upp en möjlighet för ömsesidigt lärande för dig och de människor du arbetar med.

Projects Abroads kontor i Tanzania har många års erfarenhet av studenter som vill göra praktik. Under din vistelse i Tanzania blir du även tilldelad en handledare vid din placering, som fungerar som mentor under hela din praktik. Din handledare finns tillgänglig för frågor eller om du vill diskutera specifika fall. Eftersom de också önskar att du får ut så mycket som möjligt av din praktikplats så tveka inte att ställa frågor om vad du ser och lär.


För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan.

Om du är färdigutbildad barnmorska och vill utöva ditt yrke som volontär är Tanzania ett utmärkt val, vi har möjligheter för dig som är utbildad barnmorska.

Under din vistelse vid barnmorskeprojektet i Tanzania bor du hos en värdfamilj där du får uppleva den lokala kulturen på nära håll. På fritiden har du tid att utforska dina omgivningar, på egen hand eller tillsammans med andra volontärer från Projects Abroad.

Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲