You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktik eller volontärarbete som barnmorska på Sri Lanka

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Panadura
  • Placering? Sjukhus och fältarbete
  • Min roll? Observera och assistera lokala barnmorskor
  • Krav? Du har fyllt 18 år
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från fyra veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer works with hospital staff on a Midwifery project in Sri Lanka

Om du vill pröva på barnmorskeyrket är vårt projekt på Sri Lanka ett bra val. Arbetet på en förlossningsavdelning här ger dig värdefull arbetserfarenhet, antingen du placeras vid ett större sjukhus eller en mindre klinik. Du kommer att upptäcka att faciliteterna är enkla, och du upplever säkert att man gör saker och ting annorlunda mot vad du är van vid från hemmaplan.

Din roll vid placeringen beror på vad du har för tidigare erfarenhet men också av hur entusiastisk du är. Du tilldelas en egen handledare som ser till att du får ut så mycket som möjligt av din vistelse. Medan du i huvudsak observerar ordinarie personal kan du genom att visa initiativ och anstränga dig lite extra bli tilldelad mer praktiska arbetsuppgifter.

Dina möjligheter vid barnmorskeprojektet på Sri Lanka

Vi har placeringar inom förlossningsvården i kuststäderna Panadura och Kalutara men också i huvustaden Colombo. Du kan volontärarbeta på flera avdelningar som fosterdiagnostik eller förlossningsavdelning.

Du har även möjlighet att tillbringa tid vid ett sjukhus som specialiserar sig på traditionell ayurvedisk medicin. Här får du insikt i och förståelse för traditionell vård och hälsa på Sri Lanka.

Projects Abroad organiserar regelbundet medicinskt arbete och workshops utanför sjukhuset. Detta arbete är inte alltid relaterat till moderskap och obstetrik men du kommer att få en bättre förståelse av sjukvårdssystemet i landet.

Boende och Fritid

Under din vistelse vid barnmorskeprojektet på Sri Lanka bor du hos en av våra värdfamiljer. De kommer att ta emot dig med öppna armar och lära dig om lokala bruk och seder. På din fritid kan du tillsammans med andra Projects Abroad volontärer utforska och uppleva det vackra Sri Lanka.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Sri-Lanka Medicine & Healthcare Management Plan.

Du måste ha fyllt 18 år för att delta i barnmorskeprojektet.

Sri-Lanka Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲