You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär och praktik som barnmorska utomlands

Kvinnlig volontär från Projects Abroad tillsammans med nyfödd bebis

Vare sig du är aspirerande eller praktiserande barnmorska, så har Project Abroad ett projekt för dig. Vi erbjuder placeringar i utvecklingsländer runt om i världen där du får lära dig hur yrket praktiseras under drastiskt annorlunda förutsättningar än hemma. Du kommer att återvända hem med otaliga upplevelser och erfarenheter från ett av alla sjukhus och kliniker vi samarbetar med.

Praktik eller volontär utomlands som barnmorska

Volunteer with a baby on the Midwifery project overseas

I ett utvecklingsland är medicinska institutioner ofta underbemannade och har begränsade resurser. Standard på lokaler och utrustning är väldigt enkel och patienter reser ofta långa avstånd för att gå på undersökningar och för att förlösa. På grund av detta kommer du att få se svåra förlossningar såväl som komplikationer som inte är vanliga i västvärlden såsom malaria och tyfus.

Din första dag blir du tilldelad en handledare som kommer att ge dig en introduktion. Din handledare kommer att vilja veta vilka färdigheter du har och om du har tidigare erfarenhet. Baserat på det blir du tilldelad arbetsuppgifter som passar din kunskapsnivå.

Volontär som barnmorska utomlands med Projects Abroad handlar förstås inte bara om jobb. När du är klar för dagen finns det normalt sett mängder av andra volontärer att träffa och vår personal arrangerar olika aktiviteter med jämna mellanrum om du är intresserad av att delta.

För dig som är utbildad barnmorska och vill utöva ditt yrke som volontär har vi möjligheter i Jamaica, Kenya, Peru och Tanzania.

 

Barnmorska projekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲