You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Arbetsterapi i Kambodja

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Phnom Penh
  • Placering? Dagcenter
  • Min roll? Ge vård och omsorg till bebisar, barn och vuxna som lider av olika fysiska funktionshinder
  • Krav? Ett års studier inom arbetsterapi eller relevant område
  • Boende? Delat boende i lägenhet
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

För dig som studerar arbetsterapi eller är nyexaminerad och önskar erfarenhet från att praktisera arbetsterapi utomlands kan detta projektet vara intressant. Samtliga volontärer vid detta projektet skall ha genomfört ett års relevanta studier och kunna delta i minst två veckor.

Arbetsterapi är inte ett specialområde i Kambodja så i detta projekt samarbetar du med andra volontärer på sjukgymnastikprojektet. Som volontär är det nödvändigt att du är aktiv och du måste informera dina kollegor om vilken typ av arbete du har möjlighet att göra. Du kommer att arbeta självständigt och om du har speciella kunskaper eller intressen i att arbeta med funktionshindrade människor så är det en klar fördel.

Vad finns det för möjligheter vid arbetsterapiprojektet?


Intern on the Occupational Therapy project in Cambodia does activities with children

En möjlighet vid arbetsterapiprojektet är National Baby and Children’s Centre i Phnom Penh. Här behandlas över hundra barn med olika fysiska och psykiska funktionshinder.

Centret är hem åt föräldralösa och övergivna barn som är väldigt sårbara och behöver konstant omsorg. Det är viktigt att du som volontär har en positiv attityd och en verklig önskan att hjälpa dessa barn då arbetet kan vara krävande samtidigt som det är oerhört givande.

Avdelningen för fysioterapi där du kommer att jobba har utarbetat en rutin där barnen kan tillbringa så mycket tid som möjligt med träning och sjukgymnastik. Den extra resurs volontärer utgör ger barnen möjlighet att få sina enskilda behov tillgodosedda; en del behöver lära sig att gå, en del lider av muskelsjukdomar och behöver göra speciella övningar och få massage. Jämfört med normal standard i Kambodja är behandlingsrummet väl utrustat med kuddar, bollar, mattor och specialstolar.

Kortaste tid är 2 veckor och du har fullföljt minst ett år av din utbildning men mindre än 3 år.

Arbetsterapiplaceringar för volontärer med erfarenhet

Kvalificerade arbetsterapivolontärer som även har minst 3 års erfarenhet och som kan delta vid projektet i minst 8 veckor, kan be om att få jobba på Veterans International Centres (VI). VI driver tre center i landet varav Projects Abroad samarbetar med de två som ligger i Phnom Penh och Prey Veng. VI har behandlat offer för landminor och funktionshindrade sedan 1991.

Vid VI arbetar volontärer sida vid sida med en av sjukgymnasterna på plats och assisterar barn och vuxna med olika sjukdomsbilder. Dessutom behandlas patienter som har haft hjärnhinneinflammation och lider av cerebral pares samt barn med klumpfot. Beroende på erfarenhet och kunskap om de olika tillstånden kan du få egna patienter att jobba med.

För mer detaljerad information om projektets specifika mål, läs vår Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan.

Centret i Phnom Pehn har även ett behandlingsområde utomhus där patienter kan träna på att gå i trappor och en mängd andra underlag. Det andra centret i Prey veng ligger omkring två timmars bilfärd från Phnom Penh.

Under din vistelse vid arbetsterapiprojektet i Kambodja bor du i en av Projects Abroads lägenheter, tillsammans med andra volontärer. På fritiden har du möjlighet att utforska Phnom Penh med omnejd tillsammans med dina nyfunna vänner.

Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲