You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktik eller volontärarbete utomlands som arbetsterapeut

Volontär utför övningar på yogaboll med patienter vid ergoterapiprojekt i Vietnam

Som volontär inom arbetsterapi utomlands har du möjlighet att hjälpa barn och vuxna med olika funktionshinder vid ett av våra samarbetsprojekt världen över. För de här patienterna är rehabilitering en viktig del av vardagen och du kommer genom att arbeta tillsammans med kvalificerade arbetsterapeuter få värdefull arbetserfarenhet och insikt i hur saker och ting görs i andra delar av världen. Många av sjukhusen och klinikerna vi samarbetar med är underbemannade och har väldigt begränsade resurser. Ditt deltagande betyder därför mycket för både patienter och personal, såväl som för dig själv.

Du kan delta som volontär vid våra arbetsterapiprojekt även om du inte har relevant erfarenhet eller utbildning. Var dock medveten om att du då får en i huvudsak observerande roll. Trots detta kommer du efter avslutat projekt ha goda kunskaper om vad arbetsterapi som yrke och din tid som volontär ger dig möjlighet att avgöra huruvida det är något du kan tänka dig att arbeta med i framtiden.

Praktik utomlands inom arbetsterapi

Volunteer playing games on the Occupational Therapy project in Cambodia

Dina arbetsuppgifter vid projektet beror på din bakgrund och tidigare erfarenhet men attityd och engagemang påverkar också i stor utsträckning hur mycket du får bidra. Visar du att du är uppriktigt intresserad och kan ta egna initiativ så får både du och projektet ut mer av din vistelse. Har du dessutom egna önskemål eller intressen kan du ge oss besked när du ansöker så att vi kan anpassa placeringen efter dina preferenser och kvalifikationer.

Vid en del placeringar ställs det krav på språkkunskaper, du kan läsa mer om detta under enskilda projekt. Självklart kan du ta en språkkurs med oss på plats!

Önskar du förstahandsinformation från våra projekt så sätter vi dig mer än gärna i kontakt med en av våra tidigare volontärer. Du kan förstås även kontakta oss direkt för att få råd gällande val av projekt och destination.

Är du utbildad arbetsterapeut kan vi erbjuda möjligheter till volontärarbete i Bolivia, Ghana, Kambodja, Nepal, Rumänien, Samoa och Vietnam.

Arbetsterapi projekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲