You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Massajprojekt i Tanzania

Översikt
  • Var? Massajland, Ngorongoro Nationalpark
  • Placering? Lokala massajbyar
  • Min roll? Extra resurs i byn, engelskalärare, byggarbetare med mera
  • Boende? Delat boende med andra volontärer
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteering with traditional maasai community in Tanzania

Massajernas rika kultur och djupt rotade traditioner är välkända i Tanzania. Som volontär i Massajprojektet kommer du få en unik och speciell inblick i deras sätt att leva. Om du vill vara omgiven av vackert landskap, vara exponerad för ett väldigt annorlunda sätt att leva och arbeta sida vid sida med medlemmar av denna stam är detta ett projekt för dig.

Projects Abroads volontärer är baserade på Massajland inne i den världsberömda Nationalparken Ngorongoro i norra Tanzania. Även om parken är en stor turistattraktion så bor och arbetar du i ett samhälle som ligger långt från safarirutten. Detta avlägsna läge kan vara långt från civilisationen men med hisnande utsikt och giraffer och zebror som strövar omkring i närheten blir det en upplevelse du sent glömmer!

Volontär på Massajprojektet i Tanzania

Volunteer and Maasai woman do crafts together in Tanzania, Africa

Projects Abroad arbetar nära med två olika Massajsamhällen i hjärtat av Ngorongoro Nationalpark. Med hårda levnadsvillkor och begränsade resurser är dessa samhällen intresserade av så mycket hjälp som möjligt. Under senare år har massajerna insett värdet av skolutbildning och uppmuntrat sina barn att gå i skolan. Dock är utbildningsresurserna små och många barn och lärare måste bege sig många kilometer varje dag för att komma till skolan. Våra volontärer spelar en viktig roll i engelskaundervisningen, tillhandahålla extra resurser och även konstruera hem och byggnader för Massajerna.

Massajstammen har länge lyckats bevara sina kultur och sina traditioner och som volontär i Tanzania blir du direkt involverad i denna kultur genom att se efter boskap, mjölka kor och getter, matlagning och lära dig hur kvinnorna gör sina berömda smycken. Stammarna har begränsade resurser och kämpar ofta mot torka och annat, men du kommer se att de är några av de varmaste och vänligaste människor du träffat som delar det lilla de har med dig.

A young Masaai baby is fed by her mother in Tanzania, Africa.

Som en del i din egen upplevelse och förståelse för kulturen arrangerar vi regelbundet workshops och språklektioner. Du måste ha ett öppet sinne och respekt för Massajerna för att trivas på detta projekt.

Våra volontärer flyger till Arusha där du möts av vår lokala personal och körs till din nya verklighet i Massajland. Samhället du kommer vistas i ligger 5 timmar från Arusha.

Du bor tillsammans med andra volontärer med enkla bekvämligheter och arbetar vanligen måndag till fredag med helgerna lediga.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲