You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Mänskliga Rättigheter i Senegal

Översikt
  • Var? St. Louis
  • Placering? Lokal människorättsorganisation
  • Min roll? Arbeta inom ett forskningsområde direkt relaterat till målet om att öka medvetenhet om mänskliga rättigheter
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från tre veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Law intern in Senegal speaks about human rights issues on a radio show

Erfarenheten av att ha praktiserat och volontärarbetat inom Mänskliga Rättigheter i Senegal kommer onekligen att förhöja ditt CV. Sedan Senegal blev självständigt 1960 har många människor fått ett friare och bättre liv, men tyvärr lever ännu många människor i nöd. Idag arbetar många lokala och internationella organisationer för att hjälpa de fattiga, förtryckta eller sårbara människorna i Senegal och som volontär kan du hjälpa till eller assistera på någon av dessa organisationer genom praktiskt arbete, policy research och finna fakta för alla argument.

De människorättsorganisationer och advokatbyråer vi samarbetar med är seriösa och professionella organisationer. Som volontär bör du förbereda dig på ett stundtals intensivt och tufft arbete när deadlines måste hållas och du kan ibland bli ombedd att representera organisationen på möten eller andra events.

Det officiella språket i Senegal är franska och du bör därför tala god muntlig franska för att delta i detta projekt.

Volontär Mänskliga Rättigheter i Senegal

Interns on the Human Rights Project in Senegal Walk in an AIDS March

Våra praktikplatser är baserade i St. Louis hos The African Assembly for the Defence of Human Rights (RADDHO) RADDHO fokuserar på att främja rättsstaten och demokratisk tolerans genom olika projekt. Det inkluderar fältundersökningar och publicerande av rapporter. Projektet riktar sig till dig som är intresserad av självständig forskning, du kommer att starta ett eget projekt inom ett relevant ämne och få handledning av representanter från RADDHO. Du behöver ingen tidigare erfarenhet men ett starkt intresse är nödvändigt för att hjälpa RADDHO föra fram sitt budskap att försvara, respektera och skydda Mänskliga Rättigheter. Denna volontärresa finns tillgänglig från en månad och längre.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲