You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Mänskliga Rättigheter i Mongoliet

Översikt
  • Var? Ulan Bator
  • Placering? Människorättsorganisationer
  • Min roll? Assistera inom olika områden av arbetet med människorätt
  • Krav? Du har tidigare relevant erfarenhet
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från fyra veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer with staff member on the Human Rights project in Mongolia

Vår juridikplacering i Mongoliet finner du i den fascinerande huvudstaden Ulan Bator, och riktar sig till dig som har minst ett års juridikstudier bakom dig.

Vi samarbetar med en rad olika människorättsorganisationer i Ulan Bator. Sedan kommunismens fall, och grundandet av en demokratiskt stat 1992, arbetar Mongoliet hårt för att komma ikapp och hålla jämna steg med omvärlden i människorättsfrågor. Det här är verkligen ett unikt projekt i ett unikt land!

En praktikplats vid människorättsprojektet i Mongoliet ger ditt CV en unik fördel i den hårda konkurrensen på hemmaplan. Kanske kan det till och med vara avgörande när du söker jobb. Du skaffar inte bara värdefull erfarenhet från område i konstant utveckling, du lär dig också att anpassa dig till en ny kultur och situationer som är helt annorlunda än vad du är van vid. Du kommer garanterat att ha fantastiska upplevelser att berätta om på en jobbintervju.

Praktisera vid människorättsprojektet i Mongoliet

Vid det här projektet arbetar du i huvudsak med att göra research, men du kan också få möjlighet att delta några dagar vid ett utbildningsprogram på landsbygden.

Vi samarbetar med organisationer som National Centre Against Violence (NCAV), där volontärer fokuserar på frågor som:

  • Mänsklig värdighet
  • Säkerhet
  • Självständighet

Vid NCAV engagerar dig i olika program, bland annat för beskyddande av barn, utveckling av närsamhällen, och lagreformer.

Som volontär kommer du även att fokusera på frågor runt bekämpning av människohandel, och då arbeta med Centre for Human Rights and Development på olika program som jobbar med människorättsfrågor. Amnesty International är en annan världsomspännande organisation som du kan komma att samarbeta med.

Det förväntas att samtliga volontärer vid det här projektet har tidigare erfarenhet från människorättsfrågor. De flesta av våra volontärer håller på att utbilda sig inom området, eller är färdigutbildade och är intresserade av att skaffa erfarenhet från internationellt människorättsarbete.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲