You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbete eller Praktik inom Mänskliga Rättigheter på Jamaica

Översikt
  • Var? Mandeville
  • Placering? Lokala organisationer (NGO)
  • Min roll? Arbeta tillsammans med logala NGO:s i arbetet med att försvara och beskydda barn från alla former av missbruk
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från fyra veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteers work in local villages in Jamaica on the Human Rights project

Som volontär vid projektet för mänskliga rättigheter på Jamaica får du möjlighet att göra en värdefull insats tillsammans med lokala organisationer som ger hjälp till barn som blivit utsatta för övergrepp. Du kommer att få förstahandserfarenhet genom att kämpa för barns rättigheter samtidigt som du hjälper många familjer på Jamaica.

Många barn som utsatts för övergrepp blir försummade och övergivna. Dessutom rapporterades, mellan mars och maj förra året, 494 barn som saknade, så landet har en enorm utmaning i att hantera detta.

Din roll som volontär vid projektet för mänskliga rättigheter på Jamaica

Som volontär arbetar du tillsammans med organisationen Hear the Children’s Cry, och fokuserar i huvudsak på att hitta saknade barn. Du kommer att bidra med att implementera ett trygghetsprogram för skolan samt en insatspatrull. Organisationen behöver även hjälp med att genomföra undersökningar kring saknade barn och ge vägledning till drabbade familjer.

För att kunna delta som volontär vid det här projektet krävs det att du har någon form av bakgrund inom socialarbete, psykologi, eller juridik. Pensionerade poliser och andra med en god förståelse av den här typen av arbete har också möjlighet att göra en insats. Du behöver även kunna hålla i presentationer och hantera olika personligheter i gruppsammanhang.

Det här projektet ger dig verkligen en känsla av att göra en riktigt insats och förhoppningsvis kommer din insats att hjälpa till att reducera antalet saknade barn.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲