You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Juridik & Mänskliga Rättigheter i Argentina

Översikt
Projektöverblick
  • Var? Cordoba
  • Placering? Projects Abroads människorättskontor
  • Min roll? Arbeta i en organisation som arbetar med problemställningar inom människorätt
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volunteer educate children on Human Rights issues in Argentines

Som volontär i Argentina med mänskliga rättigheter arbetar du på Projects Abroads eget kontor för mänskliga rättigheter i Cordoba. Alla volontärer får möjlighet att arbeta med meningsfulla projekt tillsammans med kvalificerad personal på ett strukturerat sätt.

Du blir involverad på gräsrotsnivå med att öka medvetenheten om mänskliga rättigheter bland marginaliserade- eller riskgrupper.

Detta projekt passar volontärer med ett generellt intresse för mänskliga rättigheter, juridikstuderande som behöver praktik eller för dig som redan arbetar med mänskliga rättigheter. Din erfarenhet här kommer garanterat förhöja ditt cv och upplevelsen bär du med dig hela livet.

Volunteers on the Human Rights Project in Argentina working on educational activities

Projects Abroads kontor för mänskliga rättigheter är en professionell organisation med ett krävande arbete och du måste därför ta din placering här på allvar. Projektet behöver engagerade volontärer med ett starkt intresse för påverkan och förändring.

Som volontär på vårt kontor för mänskliga rättigheter får du en placering som passar dina kunskaper, intressen och önskemål. Våra volontärer arbetar vanligen med människor och grupper som behöver hjälp inom en mängd områden och i en del fall kan du få arbeta med misshandlade och sårbara individer.

Dagliga aktiviteter kan innebära:

  • Intervjua offer eller förövare av brott mot mänskliga rättigheter
  • Forskning och rapportskrivande
  • Fältarbete, besök av NGOs eller utsatta grupper
  • Delta i och planera konferenser, workshops och debatter

Utbildning och medvetenhet

Interns on the Human Rights project in Argentina work together in the office in Cordoba

Att öka medvetenheten om mänskliga rättigheter görs av två anledningar: för att utbilda och stärka. Många offer för brott av mänskliga rättigheter är inte medvetna om sina rättigheter eller det skydd som lagen ger dem, och förövarna är ofta omedvetna om vilka skyldigheter de har gentemot andra.
Att utbilda både offer och förövare är därför lika viktigt och leder till att de stärks eftersom en ökad kunskap och medvetenhet uppmuntrar till ett annat agerande i framtiden.
Projects Abroad genomför ofta fältarbeten till skolor, landsbygdssamhällen och andra institutioner för att öka medvetenheten och kunskapen.

Övervakning

För att kunna identifiera grupper och individer som behöver hjälp så genomför vi övervakning av de mänskliga rättigheterna. Övervakningen fokuserar på att identifiera övergrepp, bestämma allvaret i dem, bedöma hjälpbehoven av de människor som drabbats, prioritera offer och bestämma en strategi för att förändra situationen.

Stoppa övergrepp

Offer för övergrepp kommer ofta till vår kännedom genom möjligheten av komma till vårt kontor direkt, vår övervakning och utbildningsprojekt samt genom att andra organisationer hänvisar dem till oss. I sådana fall måste vi hjälpa dessa offer så direkt som möjligt.

Som du ser är möjligheterna många, hör gärna av dig om du undrar över något eller vill ha mer information!

Månatliga rapporter

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲