You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

 Volontärarbete & Praktik - Juridik och Mänskliga Rättigheter utomlands

Volontär eller praktik juridik & mänskliga rättigheter

Studerar du och vill göra din praktik inom juridik eller mänskliga rättigheter utomlands? Eller vill du ge av din tid och kunskap som volontär?

Du är kanske sugen på att plugga juridik & mänskliga rättigheter i framtiden?

Kanske vill du jobba med juridiska frågor som rör företag i Kina eller Mongoliet, eller volontärarbeta med mänskliga rättigheter i Ghana, Sydafrika eller Kambodja? Då har du hittat rätt!

Nedan kan du se alla spännande alternativ som finns att välja på som volontär eller praktikant inom juridik och mänskliga rättigheter.

Om du är intresserad av en karriär som jurist är du säkert medveten om den hårda konkurrensen i yrket. Att göra din praktik som jurist utomlands i ett av våra välrenommerade företag gör att du skiljer dig från mängden och ger dig en konkurrenskraftig fördel.
Arbetslivserfarenhet och praktik som jurist utomlands får ditt CV att sticka ut och du får dessutom ett minne för livet.

Våra praktikplatser anpassas efter dina tidigare kunskaper och dina önskemål. Därför kan vi erbjuda praktik för studenter under både lov och sabbatsår, för dig som vill ha ett uppehåll i karriären och även för dig som just avslutat din utbildning.

Juridikpraktik utomlands

Vid en del av våra placeringar finns det även möjlighet för dig som ännu inte börjat på en utbildning att arbeta som volontär. Det enda vi kräver är att du har god social kompetens och är intresserad av juridik och/eller mänskliga rättigheter.

Som volontär eller om du gör praktik inom mänskliga rättigheter utomlands har vi flera möjligheter, till exempel ett projekt för mänskliga rättigheter i Ghana hos Human Rights Advocacy Centre, där du arbetar med barns rättigheter, reproduktiv hälsa, valobservation, polisens ansvar med mera. Dina arbetsuppgifter är bland annat att förbereda artiklar för media, informera människorna på landsbygden om sina rättigheter, ge juridiska råd samt förbereda propositioner och yttranden till parlamentet.

I både Ghana och Sydafrika har vi egna kontor för mänskliga rättigheter där du som volontär eller praktikant får arbeta med att hjälpa utsatta människor.

På våra praktik- och volontärplatser utomlands får du en unik möjlighet att ta del av juristers och aktivisters dagliga arbete. Du kommer få skriva rapporter från rättegångar, utföra research, förbereda och revidera juridiska dokument och kontrakt, besöka klienter, fältarbeten samt hålla presentationer på skolor och andra institutioner i samhället. Detta ger dig en mycket värdefull arbetserfarenhet från välrenommerade företag och center för mänskliga rättigheter i Afrika, Asien eller Latinamerika.

Har du egna önskemål om din praktikplats eller volontärresa inom juridik och mänskliga rättigheter så berätta för oss så försöker vi hitta den praktikplats som stämmer bäst överens med just dina intressen.

Juridik & mänskliga rättigheter projekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲