You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta vid journalistprojekt i Tanzania

Översikt
  • Var? Dar es Salaam
  • Placering? Lokal tidningsredaktion
  • Min roll? Arbeta tillsammans med lokala frilansjournalister vid ett veckomagasin
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från tre veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Group of interns working in the journalism project in Tanzania with Projects Abroad

Projects Abroads journalistikprojekt i Tanzania är i behov av praktikanter inriktade på antingen skrivande eller fotojournalistik. Du har här möjlighet att skaffa dig internationell erfarenhet från ett pulserande afrikanskt land, och få ihop en betydande mängd material till din portfolio.

Bestämmer du dig för att praktisera som journalist i Tanzania kan du räkna med med intressant och varierande arbete. Som antingen skrivande eller fotograferande journalist kommer du att producera innehåll för ett magasin som kommer ut kvartalsvis eller varannan månad. De behandlar en mängd olika ämnen inklusive nyheter, resor, business, lokala händelser, och mode i Tanzania. Projects Abroad har ett tätt samarbete med bägge publikationer, som båda är populära och når en bred publik i Tanzania.

Den ena publikationen kommer ut kvartalsvis till över 24 000 läsare och fokuserar på ungdomar medan den andra släpps varannan månad till ungefär 5 000 läsare och riktar sig till entreprenörer och företag.

Praktisera som journalist i Tanzania

Journalism interns in a meeting in Tanzania with Projects Abroad

Som praktikant vid journalistprojektet i Tanzania arbetar du i ett team bestående av lokala frilansjournalister, vid magasinets huvudkontor i Dar es Salam. Dina huvudsakliga uppgifter innefattar, marknadsföring, efterforskningar, förberedelse av artiklar, skriva rapporter, delta på möten. Och uppdatera olika sociala medier.

Har du en passion för fotografi uppmuntras du att ta egna foton till dina artiklar. Fotografier som även kan användas på Projects Abroads sociala sajter. Du ges även möjlighet att spela in korta videklipp och intervjuer som publiceras på magasinets hemsida.

Praktik vid journalistprojekt i Tanzania

Arbetsdagen löper från 9 på morgonen till 4 på eftermiddagen, måndag till fredag. Har du möjlighet så är det fördelaktigt att ta med och använda din egen laptop och digitalkamera.

Att arbeta med journalistik i Tanzania är utmanande men otroligt belönande för den som visar framfötterna. Visa initiativ och var energisk och kreativ, så kommer du ges alla möjligheter att växa i din roll och din upplevelse vid projektet kommer bli än mer givande.

Vårt journalistprojekt i Tanzania finns tillgängligt från tre veckor om du inte har tid att åka iväg en längre period. Tänk dock på att vid en kortare vistelse kanske du inte får chansen att göra samma avtryck som vid en längre vistelse där du verkligen kan dyka på djupet, både vad gäller arbetet, och kulturen.

För dig som är intresserad av film, så har vi även ett Filmproduktionsprojekt i Tanzania.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲