You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbete eller praktik som journalist på Sri Lanka

Översikt
  • Var? Colombo
  • Placering? Tidning, radio eller mediehus
  • Min roll? Journalistiskt arbete av olika slag beroende på placering
  • Krav? Du har tidigare erfarenhet och kan uttrycka dig på engelska i skrift
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från åtta veckor vid tidningspalceringen, från 12 veckor vid radio- eller mediehusplaceringen
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

A local journalist assists an intern at a print house in Sri Lanka

Spännande arbetserfarenhet och praktik inom journalistik? Då är detta projektet på Sri Lanka en fantastisk möjlighet du bör dra nytta av. Du kommer att få en stor portion erfarenhet under din tid vid projektet i den livliga huvudstaden Colombo. Här finns inte en tråkig stund och det råder ingen brist på material till nyheter.

Projects Abroad kan erbjuda placeringar på tidning eller radio i Colombo.

Var uppmärksam på att du behöver ha tidigare erfarenhet från branschen för att delta vid det här projektet; det krävs även att du kan uttrycka dig i skrift på engelska och att du har ett brinnande intresse för journalistik förstås! Innan du blir antagen måste du även skicka med ditt CV samt en artikel eller något annat som visar på din kunskapsnivå.

De här placeringarna passar lika bra för dig som håller på att utbilda dig till journalist som för dig som är färdigutbildad. Och är du en erfaren journalist så finns det mängder utav möjligheter för dig också. Detta är en fantastisk chans att starta eller bygga på din portfolio av journalistiskt arbete samtidigt som du får uppleva en ny kultur på den här vackra ön.

Volontär inom tidningsjournalistik

Som volontär inom tryckta medier arbetar du antingen vid en rikstäckande dagstidning eller vid en engelskspråkig publikation som ges ut veckovis. Tidningarna vi jobbar med täcker politiska och sociala nyheter, sport och affärsnyheter. Dina dagliga uppgifter kommer bland annat att bestå utav research, intervjuer, skriva artiklar och rapportering.

Denna placering är endast för volontärer som kan delta under minst 8 veckor. Under din vistelse vid projektet får du chansen att följa reportrar, lära dig nyttiga tekniker och agera kringresande reporter då du följer dina egna idéer och kontakter.

Volontär inom radiojournalistik

Placeringen för radiojournalistik håller till i hjärtat av Colombo. Beroende på egna intressen och erfarenhet kommer du kunna arbeta inom följande områden: radioutsändning, sälj och marknadsföring, kreativt skrivande, nyhetsjournalistik eller på tekniska avdelningen. Din arbetstid är flexibel och du bör förvänta dig att jobba sena kvällar och en del helger om arbetet kräver det.

Chefen för radiostationen föredrar att du spenderar minst 12 veckor vid projektet och kommer att be om ditt CV innan du blir antagen. Du bör se detta som en seriös arbetsplacering och stationens chef föredrar att du fullfört minst ett års relevanta studier samt att du ser journalistyrket som en framtida karriär.

Input och åsikter från volontärer är uppskattat och vi uppmuntrar till att visa anpassningsförmåga och engagemang. Ta tag i varje möjlighet som dyker upp och du kommer att få ovärdelig erfarenhet i retur.

Volontär vid ett mediehus

Mediehusplaceringen ligger i Colombo, och består utav en TV-kanal, en radiostation och en nyhetssajt. Som volontär vid denna placering kommer du att arbeta inom flera annorlunda områden.

Även denna placering är endast tillgänglig för dig som kan spendera minst 12 veckor vid projektet och du bör se på detta som en seriös arbetsplacering. Till skillnad från de andra placeringarna kan du som inte har någon tidigare erfarenhet delta vid detta projektet.

Du kommer att följa lokala journalister och jobba på de olika avdelningarna inom mediehuset. Dina ansvarsuppgifter varierar beroende på vilken tidigare erfarenhet du har.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲