You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Journalistik i Mexiko

Översikt
  • Var? Guzman
  • Placering? Tidning, eller radio
  • Min roll? Hjälpa till med arbetet på en lokal tidning eller radiostation
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från fyra veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Journalism radio interview during a street festival in Mexico

Vid vårt journalistprojekt i Mexico får du dels värdefull insikt i hur en radiostation eller en tidningsredaktion fungerar, och du har även möjlighet att börja bygga, eller förbättra, en imponerande och varierad portfolio som verkligen kommer att vässa ditt CV. Att du även får erfarenhet av att bo och arbeta i en helt annan kultur, och samtidigt putsar på din spanska, är ju inte heller så illa!

Volontärarbete på en tidningsredaktion i Mexico

I Guzman samarbetar vi med en lokaltidning. Här krävs goda spanskakunskaper, men det är inte nödvändigt med journalistisk erfarenhet.

Den här placeringen ger dig stor frihet att skriva om det som intresserar dig. Är fotboll din grej så kan du få möjlighet att rapportera från det lokala laget Las Chivas hemmamatcher, är det istället kultur som intresserar så finns det mängder av kulturella arrangemang att skriva om.

Berätta för vår lokala personal vid Projects Abroad Mexico, och även din redaktör, vad som intresserar dig, så ser vi till att du får fokusera på det du önskar.

 

Volontärarbete vid en radiostation i Mexiko

Är det istället radiojournalistik som lockar så har du möjlighet att arbeta på en radiostation i Guzman. Här kan du komma att presentera ett timslångt program som sänds tre gånger i veckan, eller göra efterforskningar i staden för att få ihop material till reportage.

Visar du bara entusiasm och initiativ så kommer du att få möjlighet att pröva på många olika aspekter av radiobranschen, och du får pröva olika arbetsuppgifter. Tidigare volontärer har till exempel producerat sport- och nyhetsinslag, vart med i olika samhällsprogram, gjort live-intervjuer, och hjälpt till med driften av en populär studentradiostation.

Till en början kommer du att ha en i huvudsak observerande roll, för att sedan få chansen att engagera dig i radioproduktionen, och allt det arbete som ligger bakom. Efter ett tag kan du mycket väl få producera din egen radioshow, med en kombination av intervjuer, nyheter, och ämnen du själv är intresserad av.

Du behöver ha goda spanskakunskaper för att delta vid detta projektet.

Nu har samtliga volontärer i Mexiko möjlighet att lägga till ett 7-dagars Natur- och Miljöprojekt efter avslutat ordinarie projekt.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲