You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Journalistik på Jamaica

Översikt
  • Var? Mandeville och Montego Bay
  • Placering? Radiostation
  • Min roll? Göra research, intervjuer, etc.
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Interns on the Radio Journalism project learn how to use the studio equipment in Jamaica

Vare sig du är färdigutbildad journalist, eller om du funderar på en framtida journalistkarriär, så ger journalistprojektet på Jamaica dig möjlighet att få ovärdelig erfarenhet från det spännande landet i söderhavet.

Här har du möjlighet att bygga en egen arbetsportfolio, och få känna på att arbeta inom radiovärlden Den insikt och erfarenhet du får från ett annorlunda kulturellt, och politiskt klimat, kommer att ge ditt CV en klar fördel mot konkurrenterna på hemmaplan.

Vår lokala personal från Projects Abroad Jamaica organiserar regelbundet workshops för journalistvolontärerna på ön. Här får du råd och information om projektet, och möjlighet att utbyta idéer, och lösa eventuella problem som kan dyka upp. Workhsopsen är även en möjlighet att utveckla dina journalistiska färdigheter, och tekniker.

För att delta vid det här projektet är det nödvändigt att du har goda engelskakunskaper, både muntligt och skriftligt.

Radiojournalistik på Jamaica

Vid radioplaceringen arbetar du på NCU:s (National Caribbean University) egen radiostation, som ligger 10 minuter från centrala Mandeville.

NCU FM som sänder på 91.1fm och är en del av NCU Media Group, sänds i Manchester och Clarendon, men har planer på att snart täcka in hela ön. Programmen, som sänds dygnet runt, är varierade med teman som: hälsa, familjeliv, religion, nyheter, och sport. Som volontär kan du vara med vid de olika sändningstillfällena.

Det är vanligt att volontärer till stor del observerar de första veckorna, för att sedan bli tilldelade uppgifter baserat på färdigheter, och tidigare erfarenhet.

Om du har erfarenhet från branschen så är du varmt välkommen att dela med dig av din kunskap. Läs mer om möjligheterna för yrkesproffs.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲