You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktik journalistik

Volunteers work together to publish a magazine on the Journalism project

Önskar du erfarenhet från utlandet inom journalistik? Om du funderar på att ta en paus i dina studier eller söka en journalistutbildning så har Projects Abroad praktikplatser på tidningar, tidsskrifter, tv, eller radio.

A local talks to Journalism interns on a Broadcast placement in Mongolia

Att praktisera som journalist utomlands, speciellt i ett utvecklingsland, ger ditt CV det där lilla extra som får dig att stå ut från mängden. Dessutom är det en oförglömlig upplevelse.

Längst ner på sidan hittar du dina olika möjligheter.

Arbetar du redan som journalist så kommer ett uppehåll som volontär att vidga ditt perspektiv, och du ser förmodligen saker i ett helt annat ljus i framtiden. Du får pröva nya arbetsmetoder och du kan dela med dig av dina egna idéer och erfarenheter med dina nya kollegor.

Tidningar, Tidskrifter, TV, eller Radio

Journalism interns at work in South Africa

Du väljer själv om du vill jobba inom tryckta medier, eller sändningsmedia som radio eller tv.

Förutom att ge dig en ordentlig inblick i alla aspekter av hur en tidning, tv- eller radioprogram blir till, kommer din praktik som journalist ge dig anledning att arbeta tätt tillsammans med kollegor som är professionella journalister med lång erfarenhet inom sina respektive områden.

De hjälper dig med att göra research, skriva egna artiklar, göra intervjuer, och till och med att få ditt arbete publicerat.

Väljer du ett radioprojekt, har talang och jobbar hårt så kanske du rätt vad det är sitter vid mikrofonen och sänder ditt eget radioprogram!

Vanligtvis behöver du inte kunna tala det lokala språket, då de flesta av våra samarbetspartner har engelska som huvudsakligt språk vid arbetsplatsen. Det finns några få undantag; i Bolivia och Mexico behöver du kunna tala spanska, och i Senegal och Kambodja är det franska som gäller för att delta vid journalistprojekten.

Voices of the World

Projects Abroad Broadcast intern at her workstation in Argentina

Volontärer vid journalistprojektet i Rumänien och Sydafrika kan också bidra till Voices of the World, ett webmagasin som ger unga journalister möjlighet att uttrycka sina idéer, delta i samhällsdebatt och lära varandra genom att skriva om viktiga frågor.

Är du 25 år eller yngre kan du delta i veckovisa workshops, skriva artiklar och genomföra intervjuer för Voices of the World. Äldre volontärer har möjlighet att träda in i rollen som handledare och koordinator för unga deltagare från trakten där vi jobbar, eller för de yngre volontärerna. Även de kan också bidra med att hålla workshops, korrekturläsa, eller redigera artiklar och hitta på nya uppslag.

Allmänna Journalistikprojekt projekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲