You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Journalistpraktik utomlands- Tidning, TV och Radio

A local man is interviewed by a team of interns at an international Journalism placement

Söker du praktik som journalist utomlands? Om du överväger en paus i dina studier eller vill testa på journalistik innan du börjar en lång utbildning, har Projects Abroad praktikplatser utomlands på tidningar, tv, magasin eller radio.

Att praktisera utomlands som journalist i ett utvecklingsland ger ditt CV det där lilla extra som får dig att skilja ut dig från mängden och du garanteras en oförglömlig upplevelse.

Om du redan arbetar som journalist kommer din tid som volontär att bredda ditt perspektiv och du ser säkert ditt yrke på ett annat sätt i framtiden. Du lär dig nya sätt att arbeta och dina kollegor är nyfikna på dina idéer och tillvägagångssätt.

Praktikplats inom Media, TV, Radio, Tidningar och Magasin utomlands

Intern on the Journalism project hosts a radio show in Argentina

Du väljer själv om du vill volontärarbeta eller göra din praktik med tryckta medier, tidning eller magasin, eller med etermedia där du jobbar på en radiostation eller TV-kanal.

Utöver att få en inblick i alla aspekter av hur en publikation blir till ger våra praktikplatser dig möjligheten att arbeta nära dina kollegor, professionella journalister med lång erfarenhet inom sina respektive områden. Du kommer få hjälpa till med research, skriva egna artiklar, göra intervjuer och även få ditt arbete publicerat. Med lite talang kommer du snart att sitta framför mikrofonen och sända ditt eget program!

Vanligtvis behöver du inte kunna det lokala språket i det land du arbetar, eftersom de flesta av våra samarbetsorganisationer använder sig av engelska. Det finns dock några få undantag. På våra praktikplatser i Senegal och Kambodja behöver du kunna franska, och i Bolivia och Mexiko behöver du kunna god spanska.

Du arbetar normalt mellan 9 och 17, måndag till fredag. Du måste dock vara flexibel då arbetstiderna ofta varierar – ibland är det mycket som måste ordnas för en deadline och ibland är det lugnare, precis som på vilken tidning som helst.

Att volontärarbeta utomlands som journalist är otroligt givande då du ofta får tillgång till platser som man helt enkelt aldrig får uppleva som turist. Du kommer få möta och intervjua många människor, från politiker till föreningsaktiva, från ”Svenssons på stan” till berömda filmstjärnor.

Volontärarbetet eller praktiken ger dig praktisk kunskap inom journalistikens område, men troligtvis väldigt annorlunda erfarenheter än vad du skulle kunna få av en praktikplats hemma i Sverige. Dessa erfarenheter kommer bli ett minne för livet.

Vänligen välj det område du vill volontärarbeta i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲