You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Klassresor med Projects Abroad till utvecklingsländer - Lärdomar utanför klassrummet!

Overview
Gruppresor utomlands med Projects Abroad

Det är ingen hemlighet att många av livets viktigaste lärdomar sker utanför klassrummet.

En klassresa med Projects Abroad ger elever en unik möjlighet att uppleva saker de aldrig upplevt förut, lära sig om andra kulturer, och ge tillbaka till behövande människor på ett hållbart och meningsfullt sätt.

En sådan här skolresa erbjuder det perfekta komplementet till den ordinarie läroplanen, och förser eleverna med en lärorik upplevelse utöver det vanliga.

Vi tror på att lära genom att göra. Det är när eleverna kliver utanför sin "säkerhetszon" och löser problem tillsammans, som de lär sig om lagarbete, ledarskap, kommunikation, och att uppskatta andra kulturer. Vårt mål är att de skall resa hem med en djupare förståelse för sig själva, varandra, och världen runt dem. En upplevelse som den här har förmågan att skapa starka band mellan människor och kan ge värdefull insikt om olika karriärmöjligheter.

Volontärarbete ger chansen att få ett förstahandsperspektiv på hur en liten grupp människor kan göra stor skillnad.

Varför en klassresa med Projects Abroad?

Varje gruppresa är skräddarsydd efter gruppens behov, och vi har lokal personal vid varje destination för att säkerställa en smidig och meningsfull upplevelse.

En volontärresa utomlands ger elever möjlighet att:

 • Uppleva grupparbete i en omväxlande miljö, både med lokal personal såväl som skolkamrater
 • Uppleva en främmande kultur i en miljö som skiljer sig markant från hemmaplan
 • Lära sig problemlösning på arbetsplatser som ofta har begränsade resurser
 • Få insikt om vilka problem utvecklingsländer står inför
 • Förstå värdet av att ge av sin tid för att hjälpa sina medmänniskor
 • Utveckla ledaregenskaper, uppfinningsrikedom, och kreativitet genom dagliga utmaningar
 • Lära sig att fungera som ett lag

En volontärresa utomlands ger lärare möjlighet att:

 • Arbeta med elever utanför skolan och på så sätt utveckla starkare förhållanden
 • Föregå med gott exempel och vara en förebild för sina elever
 • Utveckla sina egna ledaregenskaper
 • Skapa och driva ett välgörenhetsprogram på sin skola, som i längden kan komma att hjälpa mängder av elever såväl som människor i de samhällen programmet stödjer

En volontärresa utomlands ger skolor möjlighet att:

 • Etablera långsiktiga förhållanden med organisationer i utvecklingsländer
 • Utveckla en tradition av att hjälpa människor i behov
 • Utveckla förståelse och intresse för globala frågor hos eleverna
 • Stödja missgynnade samhällen på ett strukturerat och meningsfullt sätt
 • Utveckla elevernas sociala medvetenhet
VARFÖR PROJECTS ABROAD?
Gruppresor utomlands med Projects Abroad Visa alla
Att skicka dina elever på en klassresa med Projects Abroad

På Projects Abroad strävar vi efter att erbjuda säkra, varaktiga, utbildande, och meningsfulla volontärprojekt utomlands. Sedan starten 1992 har vi samlat på oss tillräckligt med kunskap och erfarenhet för att göra just det.

Våra volontärer kommer från olika bakgrunder och åldrar. Allt från unga barn som reser med sina föräldrar, till gymnasiestudenter, och praktiserande läkare ansluter sig årligen till våra projekt världen över.

Projects Abroad har länge varit världsledande pionjärer inom meningsfullt resande, och idag skickar vi årligen iväg över 10’000 volontärer till över 30 länder.

Vi stödjer eller driver över 1000 individuella volontärplaceringar och dessa inkluderar skolor, barnhem, rehabiliteringscenter, mikrofinans, och projekt för mänskliga rättigheter.

Säkerhet och Trygghet

Grundläggande för vår fortsatta tillväxt och framgång är den lokala infrastrukturen vi etablerar i varje land vi är verksamma i; fast anställd personal ger volontärer tillgång till lokal kunskap och erfarenhet, såväl som personligt stöd 24/7.

Vi är mycket stolta över att tillhandahålla arbetstillfällen för mer än 600 personal världen över, de flesta lokalt anställda. Tillsammans ser de till att våra volontärer får en säker, utbildande, och minnesvärd upplevelse. Vår personals huvuduppgift är att se till att både volontärer och projekt får det stöd de behöver. Vi tror stenhårt på att lokalkännedom är den bästa sortens kunskap, och vår personal på plats spelar alla en nyckelroll när det kommer till att säkerställa den bästa möjliga volontärupplevelsen för alla inblandade.

Meningsfulla projekt

Våra lokala samarbetspartner omfattar allt från lokala myndigheter till välgörenhetsinrättningar, internationella NGO:s, och nomadfamiljer. Den gemensamma nämnaren bakom alla våra projekt är idén om ’meningsfull förändring’. Med den här filosofin som drivande kraft bakom allt vi gör, ges både volontärer och lokala samarbetspartners möjlighet att ta del av en konstruktiv och givande upplevelse.

Genom att alltid låta lokala behov diktera vårt arbete säkerställer vi att våra ansträngningar kommer människor till nytta på ett hållbart sätt.

Flexibilitet

Projects Abroad erbjuder skräddarsydda grupprojekt anpassade efter både gruppens och värdsamhällets behov. Vi ser till att era färdigheter, önskemål och kvalifikationer stämmer överens med de behov som finns vid projektet.

Vi arbetar inte med fasta start- och slutdatum, utan när ni vill åka och hur länge ni vill stanna är helt upp till er som grupp. Närhelst ni anländer, oavsett tid på dygnet, möts ni på flygplatsen av vår lokala personal. Den här sortens flexibilitet låter oss driva projekten året runt på ett hållbart sätt.

Boende

Vi lägger ner stor möda på att se till att våra volontärers boende alltid är rent och säkert. I de flesta fall bor man hos en värdfamilj. Dessa går igenom en rigorös kontroll av Projects Abroad, och bedöms efter kriterier som renlighet, möjlighet till avskildhet och faciliteter.

På de platser värdfamiljer saknas, bor volontärer tillsammans i lägenheter eller annat delat boende som förstås också uppfyller våra krav på renlighet och bekvämlighet.

Vad ingår?

Våra priser inkluderar placering vid projekt, boende, tre mål mat om dagen, omfattande hälso- och reseförsäkring, flygplatstransfer, transport till och från arbetet, oöverträffat stöd på plats, såväl som rådgivning och möten innan avresa.

Priset inkluderar inte flygbiljetter, eventuellt visum, vaccinationer, eller fickpengar.

Utmanande och givande; säkert, hållbart och meningsfullt, Projects Abroads gruppresor ger er unika möjligheter att utvecklas, och er skola chansen att nå ut och göra skillnad i utvecklingsländer världen över.

VÄLJA PROJEKT
Gruppresor utomlands med Projects Abroad

Bestäm en destination och ett projekt för er volontärgruppresa

Vare sig ni är intresserade av hjälparbete i Nepal eller naturvårdsarbete i Perus djungel, så ser vi till att hitta den placering som passar bäst för er grupp.

En av Projects Abroads många styrkor är att vi är flexibla i organiserandet av våra projekt och tillsammans anpassar vi arbetet efter elevernas intressen och förmågor, samtidigt som ert arbete är produktivt och kommer lokalbefolkning och samhällen till nytta. Med projekt i ett trettiotal länder, som inkluderar: undervisning, omsorg, bygg, naturvård, medicin och mycket mera, kommer vi garanterat att kunna tillgodose alla era behov. Ta en titt på samtliga destinationer och projekt vi erbjuder.

Välja destination och projekt för er gruppresa med Projects Abroad

Vare sig ni är intresserade av arbete med barn i Tanzania eller med naturvård i Costa Rica så hjälper vi er att hitta den placering som passar bäst för er grupp.

Vi är stolta över vår flexibilitet och vår förmåga att skräddarsy er upplevelse efter elevernas intresse och förmåga, samtidigt som våra och våra volontärers ansträngningar kommer människor till nytta på de platser där vi arbetar.

Vi kan erbjuda placeringar i 30 länder, vid projekt som inkluderar Undervisning, Omsorg, Bygg, Naturvård, Medicin, Människorätt, och mycket mer.

Ta en titt på samtliga projekt och destinationer.

"Det är en upplevelse man bär med sig hela livet och som kommer att ge dig nya perspektiv på annorlunda sätt att leva. Det är en upplevelse som ger dig minnen du aldrig kommer att glömma eller ångra. Res med ett öppet sinne då varje dag kan vara en känslomässig bergochdalbana, både i ditt privatliv såväl som i din roll som volontär. Gör vad du kan med vad du har, och tvivla inte på din förmåga att hjälpa."

Caitlin Caitlin
Volontär på Sri Lanka
Hur funkar det?
Gruppresor utomlands med Projects Abroad Visa alla
Planera er resa

Vårt engagemang startar med planeringen av er resa. Varje gruppresa skräddarsys efter deltagarnas intressen och färdigheter, och gruppledarna spelar en stor roll när det kommer till att fastställa detaljer rörande resplanen. Er säkerhet är vår ledstjärna så riskhantering är grundläggande på planeringsstadiet

De som är involverade i planerandet av er resa är:

 • Destinationsföreståndare
 • Koordinatorn vid destinationens huvudkontor
 • Föreståndare för svenska kontoret

Det här teamet garanterar er omfattande erfarenhet av att hantera volontärprojekt, lokalkännedom, och gruppledarerfarenhet. Tillsammans med resplanen kommer en grundläggande preliminär riskbedömning tas fram åt er.

Förberedelser innan avresa

Via det svenska kontoret, personal på plats vid destination, och våra internationella volontärrådgivare, ser vi till att både volontärer och gruppledare är välinformerade innan avresa. Saker som diskuteras inkluderar:

 • Realistiska förväntningar – vad gruppen vill uppnå och bidra med under sin resa
 • Att vara förberedd – kulturkrockar, hemlängtan osv.
 • Resa smart – säkerhet och ansvar
 • Ta seden dit man kommer – kultur spelar roll, att förstå, respektera och anpassa sig efter lokala sedvänjor är viktigt
 • Historia och nutid – att förstå sammanhang

De här och andra frågor diskuteras under möten och skype-samtal, med personal från Sverigekontoret såväl som med relevant personal runt om i världen.

"Projects Abroad har gett mig en av de mest belönande upplevelserna av mitt liv. NU har jag rest och fördjupat mig i en för mig helt ny kultur, blivit en del av en ny familj, som först var främlingar, men som jag nu känner och älskar. Jag har sett en del av världen som jag aldrig trodde jag skulle få se, och hjälpt människor jag aldrig trodde jag skulle få möjlighet att träffa. På Sri Lanka har jag hittat en del av mig själv jag inte visste fanns. Jag har funnit en längtan och en önskan om att lämna tryggheten och ge mig ut i världen."

Erin Erin
Volontär på Sri Lanka
Support innan avresa

Råd från myndigheter

Projects Abroad följer de råd lokala myndigheter ger för att säkerställa att destinationen i fråga är säker för volontärer att resa till. Vi håller alltid ett vakande öga på eventuella resevarningar, och agerar utefter dessa.

Vi kommer alltid att följa lokala råd om att undvika resande i områden som anses osäkra.

Det svenska kontoret

Er första kontakt med personal från Projects Abroad är med vårt dedikerade sverigekontor. Personalen här utgör länken mellan volontärer och personal utomlands, och kan förse dig med omfattande information gällande våra projekt och säkerhetsrutiner, och kan ge er råd om vilka/vilket projekt som passar just er.

Som ledare för en skräddarsydd gruppresa har du stöd från vårt svenska team genom hela processen. Tillsammans diskuterar ni olika alternativ av destination och projekt som passar gruppens specifika behov. De förser dig även med en detaljerad budget, resplan, och säkerhetsinformation som lever upp till din skolas eller organisations standard.

Teamet finns alltid tillgängliga, och träffas gärna för att prata och diskutera resan med ledare, personal, och deltagare, innan, under och efter.

Planeringsmöten och möten innan avresa

Er gruppresa startar långt innan ni bordar planet och lämnar landet, och vi finns här för att ge stöd vid varje steg på vägen.

Under tiden fram till avresa, arrangeras möten mellan personal från Projects Abroad och ledare för gruppen för att diskutera och fastställa resplan och budget.

När det är klart vilka som kommer att delta på resan, hålls en serie möten innan avresa med hela gruppen för att diskutera saker som:

 • Praktisk information om destinationen (mat, boende, projektplacering etc.)
 • Oroliga föräldrar
 • Säkerhet
 • Förväntningar på deltagares beteende och uppträdande
 • Förberedelser inför arbete vid volontärprojekt
 • Packningsråd
 • Idéer för att samla in pengar att finansiera resan med

Onlineresurser

Alla deltagare får tillgång till en personlig sida på portalen ’MyProjectsAbroad’. Här hittas detaljerad information om projekt och destination, inklusive:

 • Nödnummer till lokal personal, och lokal polis- och räddningstjänst.
 • Kontaktinformation för er volontärkoordinator
 • Försäkringspolicy
 • Ankomstprocedurer
 • Visainformation
 • Fullständig resplan
 • Landsguide (inkl. Mat, kultur, säkerhets-, och reseråd specifikt för er destination)
 • Packlista
 • Faktura och betalningar
 • Tips för att samla in pengar till resan
 • Information om boende
 • Information och resurser för projektplacering
 • Feedback-formulär
 • Reseblogg
 • Tillgång till projekt specifik Facebook-grupp

Internationella volontärrådgivare

Volontärrådgivaren finns där för att hjälpa volontärer under varje steg av förberedelserna inför resan. Om det är något ni undrar över, eller om ni behöver råd angående er placering eller destination, så ärdet bara att ringa, eller skicka ett email till er personliga rådgivare.

Personal utomlands

För dig som organiserar en gruppresa kommer det att ges möjlighet att lära känna utlandspersonalen via Skype eller email innan avresa. Vår personal utomlands är heltidsanställda av Projects Abroad, och arbetar vid vårt lokala kontor i det land ni skall resa till. De finns på plats för att ge er grupp allt stöd ni behöver under er vistelse i landet. Deras lokalkännedom är guld värd, och de diskuterar gärna saker som värdfamiljer, lokala tips, mat, väder, eller lokal kultur. De har helt enkelt svar på alla era frågor!

Flyg, visum, försäkring, och annan dokumentation

Vi har flera team av experter som står redo att hjälpa er med allt vad gäller flygresor, eventuella visum, och allt annat pappersarbete.

Reseteamet kan boka era flygbiljetter om ni så önskar, inrikes såväl som internationella biljetter. De tar även hand om eventuella ändringar av reseplaner etc. När era resedatum väl bestämts, ordnar de även med flygplatstransfer.

Försäkringsteamet ser till så att alla papper är i ordning, så att ni har fullt försäkringsskydd under hela er resa via vår omfattande reseförsäkring som ingår i avgiften för projektet

Visa/Admin-teamet förser er med all information rörande eventuella visum för er destination, vart närmaste konsulat ligger, och vilka dokument ni behöver. De kommer även att tala om för er om ni behöver utdrag ur belastningsregistret, eller genomgå hälsoundersökning inför er placering.

Stöd på plats

Hela vägen upp till avresa, och tills ni är hemma igen, gör vi allt för att se till att eran grupp har det bra, är välinformerade, aktiva, och trygga. För att se till detta inkluderas följande:

 • Riskbedömningsprofil – projektplats, boende, transport etc kommer att granskas innan ankomst.
 • Förberedelser innan avresa – alla aktiviteter och arrangemang granskas noggrant innan avfärd.
 • Meet and greet – lokal personal från Projects Abroad kommer att hämta gruppen på flygplatsen för transport till boendet.
 • Orientering - en grundlig inledande genomgång som inkluderar:
  • Säkerhetsrutiner, och tips för att undvika sjukdom
  • Rundtur
  • Genomgång av resplan/schema
  • Problemlösning
  • Kommunikation – gruppledare kommer även att förses med mobiltelefon med lokalt nummer
 • Gruppkoordinator – en dedikerad koordinator som följer med gruppen under hela vistelsen och agerar problemlösare, översättare, och rådgivare
 • Heltidsanställd lokal personal – utöver gruppkoordinatorn, har ni stöd av vårt lokala team när det än behövs, 24/7

Genom vår lokala personal och deras erfarenhet, engagemang och färdigheter kan vi ge oöverträffat stöd vid varje destination. Förutom vår egna personal kommer ni snart att märka att ni även har stöd från lokalbefolkningen, såväl som andra volontärer vid projektet. En av våra viktigaste grundtankar hos Projects Abroad är att vi kan göra större skillnad tillsammans än på egen hand.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲