You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta som familj

Att volontärarbeta tillsammans som familj är något som ökat i popularitet de senaste åren - och med goda skäl. Att leva och volontärarbeta i ett utvecklingsland med din familj är en spännande utmaning och en bra inlärningsprocess som kan föra en familj samman på nya sätt.

Vissa människor tar ett uppehåll i karriären eller paus i sin utbildning och inte vill lämna sina familjer hemma när de åker utomlands. Andra människor ser resan som ett bra sätt att lära barn att kunna utveckla sig emotionellt och få nya erfarenheter och kunskaper samtidigt som man utforskar vardagslivet i ett utvecklingsland.
Oavsett vilken motivation som finns så upplever våra volontärarbetande familjer att leva och arbeta tillsammans i ett utvecklingsland ger alla familjemedlemmar unika gemensamma erfarenheter.

Kan jag ta med mina barn?

Ja, Projects Abroad många projekt där du kan ta med dina barn förutsatt att de är minst fyra år gamla. Varje projekts lämplighet beror på hur gamla dina barn är, dina behov och själva placeringens förhållanden.

Vi kan tyvärr inte ordna barnpassning på dagarna, däremot kan det ordnas så att en förälder stannar hemma och tar hand om barnet/barnen medan den andra föräldern arbetar vid projektet.

  • Åldrar 0-3: Projects Abroad kan tyvärr inte ta emot volontärer som reser med barn yngre än 4 år.
  • Åldrar 4-15: Barn mellan 4-15 år kan bo och arbeta tillsammans med sin/sina föräldrar för en reducerad kostnad. Priset för ditt barn blir priset för "förlängning på plats" för varje vecka ni är där. (se vår prislista för mer information).
  • 16 år +: Om ditt barn är 16 år eller äldre, kan han/hon volontärarbeta utan sällskap av en förälder för standardpris.

På vilka destinationer kan vi volontärarbeta?

Mother and son work on a building project overseas

När vi ordnar en volontärresa för en hel familj är det viktigt att hålla i åtanke att det inte finns något sådant som en ”typisk” familj. Vi arbetar därför hårt för att anpassa ert projekt och er logi efter just er personliga situation.
Med detta sagt finns det vissa destinationer och kategorier av projekt som vi anser vara mer lämpade än andra för familjer.

Vi kan ordna projekt för familjer på alla destinationer utom Kina och Costa Rica

De kategorier av projekt som vi särskilt rekommenderar för familjer är placeringar inom omsorg, undervisning och sport.

För att ta reda på vad vi kan ordna för just dig och din familj får du gärna ta kontakt med oss genom att ringa eller maila.

Par: Kan jag ta med min sambo, vän eller annan närstående?

Ja. Vänner, närstående, och makar / fruar är välkomna och om du vill kan vi ordna placeringar där ni bor eller arbetar tillsammans.

Vill du ta med en släkting eller vän som inte ska volontärarbeta kan vi ordna boende för samma pris som kostnaden att lägga till en extra månad.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲