You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Byggprojekt i Tanzania

Översikt
  • Var? Massajbyar i närheten av Arusha
  • Placering? Byggarbete i lokala byar
  • Min roll? Hjälpa till med att bygga bland annat skolor, bibliotek och daghem
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från två veckor
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Här är projektet för dig som gillar att arbeta fysiskt och bli smutsig om händerna! Våra byggvolontärer arbetar i och omkring Arusha med att bygga olika typer av byggnader. 

Som byggvolontär i Tanzania arbetar du sida vid sida med en lokal entreprenör som lär ut allt du behöver veta om byggnadsteknik för att du skall kunna medverka fullt ut. Byggnaderna byggs med traditionella metoder och material. Byggnadstekniken är enkel att lära och idealisk för ställen med begränsade tillgångar. Ingen elektricitet används - allt arbete görs för hand!

Gap Year volunteers lift materials for the Building project in Tanzania

Projects Abroad arbetar för tillfället med Masaisamhällen utanför Arusha. Fokus ligger framförallt på Masaibyn Meserani där vi driver en skola. Skolan ligger i en gammal kyrkbyggnad där det inte finns några fönster och fyra klasser undervisas i ett rum. Som du förstår är detta ohållbart och nästa projekt blir därför att bygga en ny skolbyggnad. Volontärerna spelar en helt avgörande roll för detta bygge utan vars hjälp det inte kommer att kunna byggas. Var med på vårt mest spännande byggprojekt hittills!

Volontärresan finns tillgänglig för två veckor men vi rekommenderar att du stannar längre för att komma in i arbetet ordentligt och lära känna kulturen och människorna.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲