You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontärarbeta vid byggprojekt i Senegal

Översikt
  • Var? St Louis
  • Min roll? Assistera vid konstruktion, målning, renovering av skolor och hus etc.
  • Boende? Värdfamilj
  • Hur länge är jag där? Från 1 vecka
  • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Senegal är ett utvecklingsland i stort behov av modern infrastruktur och bostäder. Många lever i fattigdom under svåra förhållanden, utan tillgång till grundläggande komfort eller hygien. Byggprojektet i Senegal syftar inte bara till att förbättra dessa människors levnadsvillkor, men också till att bringa glädje och en känsla av tillfredsställelse till utsatta samhällen.

Det här projektet är perfekt för dig som önskar att göra en verklig skillnad där det behövs, och du får verkligen en känsla av att du gör något konkret när du bygger och renoverar hus och skolor. Res med oss som en del av ett sabbatsår, under lov eller som en annorlunda semester!

Din roll som volontär vid byggprojektet i Senegal

Som volontär vid projektet hjälper du till med renovering och/eller byggnation av hus och klassrum i fattiga områden för att förbättra skol- och hemmiljö för barn och vuxna.

De som gynnas av detta projektet är främst gatubarn, även kallade talibés, fattiga familjer, ensamstående mödrar, änkor utan inkomst, och skolbarn.

Volunteers work at a building site in Senegal.

Volontärer vid byggprojektet bor och arbetar i St Louis. Vid projektet får du hjälp och vägledning av professionella byggare som du assisterar med målning, renovering, och allmänt byggnadsarbete. Arbetsdagarna varar från 9-12 på förmiddagen, och därefter 15:30 till 18:30 på eftermiddagen.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta vid byggprojektet i Senegal, men har du relevant utbildning eller erfarenhet så är det förstås mycket välkommet, och du kan då få en mer specialiserad roll vid projektet. Du bör vara i relativt god fysisk form då byggarbete kan vara krävande, och arbetet fortlöper under varierande väderförhållanden.

Detta projektet finns tillgängligt som korttidsprojekt under två eller tre veckor om du inte har tid att delta under en längre period. Var dock medveten om att du inte har möjlighet att påverka utvecklingen av projektet i lika hög grad som volontärer som spenderar en längre tid vid projektet.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲