You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Volontär byggprojekt utomlands

Volunteers make an impact at an international Building project

Något av det viktigaste arbetet som behövs i utvecklingsländer är att förse närsamhällen med grundläggande infrastruktur. Att hjälpa människor genom renoverings- och byggarbete lägger en grund som tillåter lokalbefolkningen att fortsätta utvecklingsarbetet även efter du avslutat din tid som volontär.

Du behöver absolut inte vara ingenjör, arkitekt, eller snickare för att delta i Projects Abroads byggprojekt. Det enda som behövs är arbetslust, och du bör förstås inte vara rädd att få lite smuts under naglarna heller. De tekniker som används är ofta av enklare slag, vilket tillåter dig som volontär att vara delaktig genom hela byggprocessen; från att blanda cement och lägga tegel, till att gräva ut diken, och måla. Om du däremot har erfarenhet från den här typen av arbete, så är vi förstås oerhört tacksamma för din kunskap, och du kan räkna med att få mer avancerade arbetsuppgifter. Som volontär inom bygg gör du ett viktigt och meningsfullt arbete!

Byggprojekt hittar du på många av våra destinationer runt om i världen och de attraherar ofta en blandning av yngre och äldre volontärer. Tillsammans renoverar vi gamla och bygger nya:

  • Skolor
  • Klassrum
  • Sovsalar
  • Hus till lokalbefolkningen
  • Dagis

Den här sortens arbete är också en viktig del av våra projekt för katastrofhjälp. Efter den förödande tyfonen på Filippinerna 2013 restaurerade vi skolor och daghem, och byggde nya hem åt de som förlorat allt. Och efter de katastrofala jordskalven i Nepal i april 2015, arbetar vi outtröttligt med återuppbyggnadsarbetet i Katmandu med omnejd.

Vi arbetar även med katastrofhjälp i Moçambique där vi fokuserar på att återuppbygga samhällen efter den dödliga cyklonen Idai. Utöver att människor dödades och skadades, svepte cyklonen Idai bort hela samhällen och lämnade kvar förödelse. De fattigaste samhällena har drabbats hårdast och landet har ett otroligt stort behov av återuppbyggningshjälp för att komma på fötter.

Nedan hittar du alla våra volontärprojekt inom bygg, läs på och hör sedan av dig. Vi ser fram emot att kavla upp ärmarna tillsammans och göra en verklig insats!

Bygg projekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲