You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Inka och Wariprojekt i Peru - arkeologivolontär

Översikt
 • Var? Cusco
 • Placering? Arkeologiskt fältarbete, forskningsarbete
 • Min roll? Arbeta tillsammans med Peruanska arkeologer
 • Boende? Värdfamilj
 • Hur länge är jag där? Från två veckor
 • När kan jag åka? När som helst, du bestämmer!

Volontärarbete med Projects Abroad vid Inka-projektet i Peru ger dig med ett intresse för arkeologi och historia en fantastisk chans att djupdyka i den sägenomspunna inka-civilisationens förflutna.

När de spanska conquistadorerna landsteg i Peru på 1500-talet, hade inkafolket styrt i ungefär 200 år. Under deras styre hade de erövrat ett område som sträckte sig från nuvarande Colombia till centrala Chile, och styrdes med järnhand från staden Cuzco.

När så spanjornerna år 1533 til slut erövrade Cuzco var det slutet på inkaimperiet. Men trots lång tid under spanskt styre har Peru lyckats hålla fast vid mycket av sitt arv från inkafolket, vilket kan ses på många ställen i landet. Bland de mest fascinerande kvarlämningarna hittar vi Machu Picchus ruiner, och inkahuvudstaden Cuzco.

Aktiviteter, expeditioner och arbete i lokalsamhället

Volunteers on the Archaeology project in Peru examine Incan ruins

Projects Abroad samarbetar med flera lokala organisationer och arkeologer i Peru, och bredden och kvaliteten på de utgrävningar våra volontärer arbetat på har varit imponerande. Utgrävningarna inkluderar Sacsayhuaman, Zurite, Ollantaytambo, Cuzcos historiska centrum, och flera nya fantastiska platser.

Volontärarbeta vid Inkaprojektet i Peru

Våra arkeologivolontärer har genom årens lopp utfört viktiga insatser på utgrävningar i Peru. Ett exempel av många är Prospection and Investigation in the Lucumayo Valley, som avslutades 2014. Där allt material från projektet klassificerades, fotograferades, och registrerades med hjälp av volontärer. Materialet skickades sedan iväg till Peruvianska kulturministeriet i Cusco. Våra volontärer gjorde ett fantastiskt jobb under de två år projektet utfördes, och kulturministeriet uttryckte sin tacksamhet för alla våra ansträngningar.

Vårt nuvarande arkeologiska arbete fokuserar mindre på utgrävning av specifika områden och handlar mer om följande:

Volunteer working on restoration of murals on the Inca project in Peru

 • Underhållsarbete – detta innebär ytlig rengöring av okända arkeologiska strukturer i Lucumayodalen, på uppdrag av Peruvianska kulturministeriet.
 • Registrering av fyndplatser – fotografering, kartläggning, och lägesmarkering av GPS-koordinater av tidigare oregistrerade arkeologiska strukturer, stigar, och tillfartsvägar.
 • Besök vid fyndplatser – en gång i månaden följer du med projektets chefsarkeolog till utgrävningarna i Lucumayodalen. Här får du lära dig om, och involvera dig i diskussioner angående de olika byggnaderna som grävts fram, byggnadstekniker, och arkitekturen vid fyndplatserna.
 • Presentationer – personalen vid projektet kommer att, tillsammans med lokala arkeologer, arrangera workshops, föreläsningar, orienteringar, och presentationer rörande lokal och nationell kultur, historia, religion, och kulturarv. Personalen står redo att svara på alla frågor du kan komma att ha.

Minst en gång i veckan (oftast på en torsdag), kommer du arbeta med följande aktiviteter baserade i närsamhället:

 • Undervisningsaktiviteter vid dagis – du besöker ett lokalt dagis på morgonen och leker lekar med barnen (3-5 år).
 • Biblioteksbesök – du spenderar tid tillsammans med barn i åldrarna 6-12 år vid det lokala biblioteket.
 • Bäbislek – du har möjlighet att delta i aktiviteter med små barn (upp till 3 år) vid ett program som sköts av de lokala myndigheterna. Personal och föräldrar är alltid närvarande vid de här aktiviteterna och din roll som volontär är att stödja det nuvarande projektet som inkluderar lek med byggklossar, ringar, bollar, och andra stimulerande lekar.
 • Sport-  då volleyboll och fotboll är de två mest populära sporterna i Peru, har du möjlighet att delta i spel och matcher med lokalbefolkningen.

Tandhälsa

En eller två gånger om året kommer Projects Abroads inkaprojekt genomföra en tandvårdskampanj tillsammans med den lokala vårdcentralen. Den här kampanjen innebär besök vid lokala skolor med den lokala tandläkaren för att ge eleverna fluorbehandlingar. Det här arbetet pågår ungefär under tre veckor varje skolår.

Boende vid Arkeologiprojektet i Peru

Du bor i värdfamilj i Cusco.

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲