You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Arkeologi volontär utomlands

Stone structure on an Archaeology project overseas with Projects Abroad

Du gräver försiktigt i den fuktiga morgonjorden med din lilla spade, och plötsligt ser du något materialisera sig. Byt verktyg till en mjuk borste, och borsta försiktigt bort resten av jorden som täcker föremålet. Vad är det du har hittat? Ett mynt, en skärva från en lerkruka? Århundradets arkeologiska fynd?

Att arbeta som arkeologvolontär är att vara med och avtäcka mänsklighetens historia. Och vad kan väl vara mer spännande än möjligheten att skriva om historieböckerna?

Vid våra arkeologiprojekt får du arbeta tillsammans med erfarna arkeologer vid spännande utgrävningar. Eller vad sägs om att studera romerska lämningar i Rumänien eller spår efter Inka- och Waririket i Peru?

Arkeologi är ett fält som spänner över många olika sorters arbete, och vid våra projekt kan du räkna med att få erfarenhet från flera olika områden. För att förstå forntida kulturer behövs kunskap inom:

  • Historia
  • Arkitektur
  • Geologi
  • Antropologi
  • Konst
  • Ingenjörsteknik
  • Och mycket mer...

Mycket av arbetet utförs på fältet och du kommer att kunna delta i utgrävningar och underhåll av ruiner samt identifiering och registrering i laboratorier, och i museum. Våra projekt i Rumänien och Peru skiljer sig en hel del åt, men på bägge placeringar kommer du att få arbeta tätt ihop med lokala experter och övrig personal.

Ditt engagemang som volontär inom arkeologi är oumbärligt vid de här projekten. Resurserna i ett utvecklingsland är ofta mycket begränsade så energiska och motiverade volontärer är alltid varmt välkomna.

Många volontärer tar chansen att kombinera våra arkeologiprojekt med en språkkurs, eller andra projekt i samma land, och kommer på så sätt kulturen och lokalbefolkningen ännu närmre.

Arkeologi projekt i:

Berätta för dina kompisar om den här sidan:

Tillbaka till toppen ▲