A staff member takes volunteers of a tour of Senegal.

Ankomst i Senegal

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Senegal

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Senegal. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Senegal

När du anländer till Blaise Diagne International Airport (DSS) kommer du möta vår vänliga Projects Abroad anställd. Du kommer därefter åka till ett närliggande hotell för att få en välbehövd god natts sömn. Nästa morgon kommer du åka med taxi till Dakars livliga busstation och sedan ta en delad taxi till vår bas i St. Louis.


Vår personal kommer åka med dig på denna 5h långa resa. Kostnaden för hämtning och lämning på flygplatsen ingår i din projektavgift.

Boka dina flyg till Senegal genom oss

Vi på Projects Abroad har över 20 års erfarenhet av att organisera resor åt våra tusentals volontärer som reser från olika håll i världen.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg genom oss.

Visum till Senegal

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad-hemsida, som har all information om visumprocessen.

Din introduktion till Senegal

Vår lokala personal kommer ge dig massor av stöd och hjälpa till så att du känner dig hemmastadd i ditt nya hem. Du kommer få en rundtur av närområdet och få hjälp att köpa ett lokalt SIM-kort och växla pengar om du behöver. Vår personal kommer även att förklara hur lokaltrafiken fungerar.


Du kommer besöka vårt lokala kontor och lära dig mer om hur våra projekt i Senegal drivs. Vi kommer även ge dig ett introduktionspaket som innehåller användbar information som kartor och kontaktuppgifter.

Första dagen på ditt projekt i Senegal

På din första dag kommer vår Projects Abroad personal att resa med dig från din värdfamilj till ditt projekt så att du lär dig vägen. Du kommer visas runt på projektet och träffa dina nya kollegor. Det här är ett bra sätt att få en känsla för hur arbetet på projektet går till. Det kommer även göra dig väl förberedd för dag två, då ditt arbete börjar på “riktigt”.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer