A group of volunteers before their country induction in Samoa.

Ankomst till Samoa

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Samoa

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Samoa. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen på Samoa


När du anländer på flygplatsen Faleolo International Airport (APW) i Apia kommer du möta vår vänliga Projects Abroad anställd. Tillsammans kommer ni åka taxi till din värdfamilj, där du kan packa upp och slappna av. Det är ungefär en 40 min lång bilresa mellan flygplatsen och Apias centrum där våra lokala kontor är baserade.


Transportkostnaden för hämtning och lämning på flygplatsen ingår i din projektavgift.

Boka dina flyg till Samoa genom oss

Vi på Projects Abroad har över 20 års erfarenhet av att organisera resor åt våra tusentals volontärer som reser från olika håll i världen.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg genom oss.

Visum till Samoa

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad hemsida, som har all information om visumprocessen.


När du anländer till Samoa kommer du få ett 60-dagars besöksvisum. Om du ska stanna längre än 60 dagar måste du ansöka om en förlängning av ditt visum i landet. Det kan göras i Apia och kostar ungefär 80 USD.

Din introduktion till Samoa

Vår lokala personal kommer ge dig massor av stöd och hjälpa till så att du känner dig hemmastadd i ditt nya hem. Du kommer få en rundtur av närområdet och få hjälp att köpa ett lokalt SIM-kort och växla pengar om du behöver. Vår personal kommer även att förklara hur lokaltrafiken fungerar.


Du kommer besöka våra lokala kontor och lära dig mer om hur våra projekt i Samoa drivs. Vi kommer även ge dig ett introduktionspaket som innehåller användbar information som kartor och kontaktdetaljer.

Första dagen på ditt projekt i Samoa

Vi vill att du ska känna dig väl förberedd inför ditt arbete på projektet. Därför kommer din första dag vara en introduktionsdag där du får en rundtur av projektet och hälsar på dina nya kollegor. Det är först på din andra dag som ditt arbete börjar på “riktigt”.


Vår personal kommer även följa dig från ditt boende till ditt projekt på din första dag, så att du hittar.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer