A Projects Abroad volunteer in Samoa gets to look out onto the Pacific Ocean in Apia.

Volontär på Samoa

Stötta människor från utsatta områden och bli en del av livet i denna vackra önation

Följ med oss och bli volontär på Samoa och gör en insats för lokala människor. Du kommer uppleva det dagliga livet på en tropisk ö, samtidigt som du hjälper människor i utsatta områden.

Du kan välja mellan olika projekt på Samoa. Delta i det dagliga livet i en traditionell samoansk by, där du hjälper byborna med olika byprojekt och lär dig mer om den traditionella samoanska kulturen. Eller arbeta med folkhälsa tillsammans med medicinsk utbildad personal för att tackla dåliga matvanor och folkhälsosjukdomar som högt blodtryck. Du kan även stötta barns undervisning i underfinansierade skolor.

Du kommer bo i huvudstaden Apia som ligger på ön Upolu. Vi kommer ta hand om alla detaljer på din resa, så du bara kan njuta av din tid på Samoa. Vår personal på plats finns tillgänglig för hjälp och stöd 24/7.

Samoa är ett fantastiskt vackert land med mycket att erbjuda en besökare. Sola på vita sandstränder och simma i turkosblått vatten. Du kan även vandra i det lummiga gröna landskapet och njuta av alla dykspots. Missa inte att utforska den samoanska kulturen närmare, besök det samoanska byprojektet och någon av de många arkeologiska lämningarna på ön.

Tillgängliga projekt på Samoa

Filter by:

1-2 of 2 Projekt

A volunteer in a village in Samoa teaches children at a school.
Byprojektet i Samoa
Läs mer här
  • Helt flexibla datum
  • Alla över 16 år kan delta
  • Från 2 veckor
  • Från 18,200 SEK
Students hold up educational posters during their Nutrition internship in Samoa.
Praktik inom näringslära på Samoa
Läs mer här
  • Helt flexibla datum
  • Alla över 18 år kan delta
  • Från 2 veckor
  • Från 19,700 SEK

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi har personal på plats som kan hjälpa dig att välja projekt, eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål.


Prata med en av våra Samoaexperter på:

08 - 55 921 116

eller maila:

för att börja planera din resa

Var vi arbetar i Samoa

Apia

Som volontär på Samoa kommer du vara baserad i den avslappnade huvudstaden Apia. Staden ligger längs med kusten på den nordöstra delen av ön Uplou, som är den näst största ön. Även om Apia är huvudstaden har den kvar sin småstadskänsla och det är enkelt att utforska till fots.

Apia har alla moderna bekvämligheter du kan behöva som strandrestauranger och mataffärer. Det finns även vackra stränder, dykspots och så kallade ”blå hål” bara några minuters promenad från Apia. Du kan även vandra genom den gröna lummiga regnskogen i inlandet och bada i vattenfall.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst till Samoa.

Nästa steg

Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer