Staff stand and wait for the volunteers with the Projects Abroad sign in Madagascar.

Ankomst till Madagaskar

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Madagaskar

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Madagaskar. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Madagaskar

När du anländer till Ivato International Airport (TNR) kommer du gå igenom passkontrollen, hämta ditt bagage och gå ut från ankomsthallen.


När du kommer ut från flygplatsen kommer vår vänliga personal möta upp dig. Du kommer enkelt känna igen dem på deras Project Abroad t-shirt och skylt. Vänligen notera att på grund av flygplatssäkerhet så får endast resande vistas på flygplatsen. Därför väntar vår personal utanför.


Vår personal kommer hjälpa dig att köpa ett lokalt SIM-kort och att växla pengar om du behöver.


Personalen kommer sen ta dig direkt till din värdfamilj i Andasibe och se till att du känner dig hemmastadd. Beroende på trafiken tar det ungefär 4h att köra mellan flygplatsen och Andasibe. Vi tar hand om kostnaden för transporten till och från flygplatsen, så du slipper oroa dig för extra kostnader efter din långa resa.

Boka dina flyg till Madagaskar genom oss

Vi på Projects Abroad har över 20 års erfarenhet av att organisera resor åt våra tusentals volontärer som reser från olika håll i världen.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg genom oss.

Visum till Madagaskar

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad hemsida som har all information om visumprocessen.

Din introduktion till Madagaskar

Beroende på vilken tid du anländer till Madagaskars huvudstad Antananarivo, kommer du antingen få din introduktion samma dag, eller dagen efter. Anländer du på helgen får du din introduktion efterföljande måndag.


Vår Projects Abroad koordinator kommer hämta upp dig hemma hos din värdfamilj i Andasibe där vi är baserade. Du kommer få en rundtur av omgivningen, bli visad landmärken och vår koordinator kommer visa var du hittar saker som:


  • Postkontor
  • Internetcafeér
  • Banker
  • Växlingskontor


Om du inte kunde köpa SIM-kort eller mobil direkt när du anlände till Madagaskar, kommer du kunna göra det under din introduktion. Du kommer även få ett introduktionspaket som innehåller viktig information som kartor av Andasibe, med viktiga platser utmärkta och kontaktinformation till vår personal på plats.


Vår koordinator kommer även visa dig hur du åker med kollektivtrafiken och den bästa vägen mellan ditt projekt och din värdfamilj. Du kommer även lära dig mer om hur vi driver våra projekt i Madagaskar och besöka våra lokala kontor.

Första dagen på ditt projekt i Madagaskar

Din första dag på projektet kommer du tillbringa med att få en känsla för arbetet och vad din roll på projektet kommer vara. Du kommer få en mjukstart med att träffa dina nya kollegor, höra om målen för projektet och få en rundtur. Oavsett vilket projekt du än väljer i Madagaskar kommer vår personal finnas där för dig, för att stöttat dig i ditt arbete.


Du kommer börja arbeta på “riktigt” på din andra dag

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer