An excited volunteer arrives in China and prepares for her Projects Abroad induction.

Ankomst i Kina

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Kina

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Kina. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Kina

Våra projekt är baserade i Shanghai så du kommer flyga till Pudong International Airport (PVG).


Så fort du anländer i ankomsthallen kommer vår Projects Abroad personal välkomna dig till Kina. Du kommer känna igen dem på deras Projects Abroad skylt. Vi på Projects Abroad står för kostnaderna för hämtning och lämning på flygplatsen.


Du kommer åka taxi tillsammans med vår personal till ditt boende. Det kommer ta ungefär 1h beroende på trafiken.

Boka dina flyg till Kina genom oss

Vi på Projects Abroad har över 20 års erfarenhet av att organisera resor åt våra tusentals volontärer som reser från olika håll i världen.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg genom oss.

Visum till Kina

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad-hemsida, som har all information om visumprocessen.

Alla volontärer som vill åka till Kina behöver ansöka om ett visum på förhand. Det kan ibland ta lång tid och det händer att volontärer inte får sitt visum i tid innan sin resa. Därför rekommenderar vi att du ansöker i god tid om du vill volontärarbeta i Kina. Vänta tills du fått ditt visum innan du bokar en återbetalningsbar flygbiljett.

Din introduktion till Kina

Efter att du har gjort dig hemmastadd i ditt boende i Shanghai kommer vår personal ta dig på en rundtur. Det kommer vara en del av din introduktion till Kina. Om du anländer på en veckodag kommer du få din introduktion redan nästa dag. Anländer du på helgen kommer introduktionen ske efterföljande måndag.


Under din introduktion kommer du få ett introduktionspaket. I paketet finns information om Shanghai, kartor samt telefonnummer till andra volontärer i området. Du kommer även få hjälp av vår personal att skaffa ett SIM-kort och att växla pengar.


Personalen kommer även visa dig var du kan hitta:


  • Banker
  • Internetcaféer
  • Postkontor
  • Apotek


Personalen kommer även rekommendera restauranger och visa dig var mataffärer finns. Vår personal kommer även ge dig bidrag till mat som täcker tre mål mat om dagen under din tid på projektet.


Du kommer åka kollektivt med bus eller tåg till ditt projekt. Vår personal kommer visa dig hur du ska göra. Hållplatsen kommer vara ungefär en 10 min promenad från ditt boende. Efter er rundtur kommer personalen bjuda dig på lunch.

Första dagen på ditt projekt i Kina

På din första dag kommer du få en grundlig introduktion till arbetet på projektet av projektets handledare.


Du kommer få en rundtur av faciliteterna på projektet och du kommer se var du kommer arbeta. På din rundtur kommer du även bli introducerad till dina nya kollegor. Det kommer ge dig möjligheten att småprata med dina kollegor och ta reda på hur det kom sig att de började arbeta på projektet.


Efter din rundtur kommer du och projekthandledaren sätta er ner och diskutera vad din roll kommer vara på projektet. Tillsammans kommer ni prata om dina förväntningar, vad som krävs av dig och dina arbetstider. Projekthandledaren finns där för att hjälpa och guida dig så passa på att fråga mycket. Ditt arbete börjar på ”riktigt” på din andra dag.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer