A volunteer gets into a golf cart for a tour of Belize with Projects Abroad staff.

Ankomst i Belize

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Belize

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Belize. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Belize

Du kommer flyga till Belize City Airport (BZE). Därefter kommer du ta ett kort inrikesflyg till antingen San Pedro Airport (SPR), eller till Placencia Airport (PLJ) om du ska volontärarbeta på vårt naturskyddsprojekt.

En av våra vänliga Projects Abroad anställda kommer vänta på dig och hälsa dig välkommen till Belize. Du kommer lätt att känna igen vår personal på deras Projects Abroad t-shirt och skylt. Tillsammans kommer ni åka till din värdfamilj och vår personal kommer se till att du känner dig hemmastadd. Vi på Projects Abroad står för kostnaden för din transport från och till flygplatsen i Belize. Vilket gör att du har en sak mindre att behöva tänka på inför din resa.

San Pedro Airport ligger ungefär två minuter från vårt kontor i San Pedro. Placencia Airport är ungefär 15 min med bil från vårt naturskyddsprojekt i Placencia.

Boka dina flyg till Belize genom oss

Vi på Projects Abroad har över 20 års erfarenhet av att organisera resor åt våra tusentals volontärer som reser från olika håll i världen.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg genom oss.

Visum till Belize

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad-hemsida, som har all information om visumprocessen.

Din introduktion till Belize

Beroende på vilken tid du anländer till Belize kommer du antingen att få en introduktion samma dag, eller på morgonen dagen efter. Anländer du på en helg kommer du ha din introduktion på måndagen efter, då banker och postkontor har stängt på helgerna.

På din introduktionsdag kommer vår personal hämta upp dig och ta dig på en rundtur runt staden. Din projektkoordinator kommer visa dig viktiga landmärken och annat du kan behöva som:


  • Postkontor
  • Banker
  • Internetcaféer
  • Växlingskontor


Du kan passa på att köpa ett lokalt SIM-kort eller en mobil. Du kommer även få möjlighet att träffa andra volontärer och lära dig mer om vilka projekt vi driver i Belize. På introduktionen kommer du få ett detaljerat introduktionspaket som innehåller kartor som visar var du bor och viktiga platser, samt viktig information såsom kontaktinformation till vår personal.


Din projektkoordinator kommer visa dig hur du reser mellan ditt boende till ditt projekt. Alla projekt ligger ganska nära våra värdfamiljer och volontärboenden, så du kan antingen gå eller cykla. Vi på Projects Abroad står även för projektrelaterade nödvändiga transportkostnader, om sådana skulle uppkomma. 

Första dagen på ditt projekt i Belize

Oavsett vilket projekt du volontärarbetar på, kommer du få massor av stöd och hjälp från vår personal på plats. På din första dag kommer vår personal visa dig hur arbetet går till. Du kommer även lära känna personalen och få en rundtur av projektet.


Ditt volontärarbete kommer börja på riktigt din andra dag, efter att du fått lära dig hur arbetet på projektet går till och vad din roll kommer vara.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer