Volunteers on a global gap year visit Machu Picchu on a weekend trip in Peru.

Sabbatsår utomlands

Volontärarbeta dig runt jorden och ha ett fantastiskt sabbatsår utomlands

Följ med oss på ett Sabbatsår utomlands som startar varje september. Det här är en fantastik resa som kommer ta dig till fem olika kontinenter under 27 veckor. Samtidigt som du reser kommer du göra en positiv insats för människor i utsatta delar av samhället.


Du kommer delta i allt från att bygga hus i Ghana till forskningsdyk i Thailand. Under ditt sabbatsår kommer du få internationell arbetslivserfarenhet från olika typer av arbeten. Den här resan kommer bredda din horisont och få dig att se världen på ett nytt sätt. Du kommer träffa människor från olika kulturer och lära dig mer om globala utmaningar innan du börjar på universitetet.


Vi tar hand om alla detaljer så att du får en trygg och säker resa. Du har alltid hjälp och stöd av vår egen personal på plats 24/7. Det innebär att du kan fokusera helt på ditt volontärarbete och på att göra en positiv insats. På det här gruppäventyret kommer du träffa människor från hela världen och tillsammans skapa minnen för livet.

Är ett Sabbatsår utomlands rätt val för mig?

Den här resan kommer passad dig perfekt som:

 • Vill ta en paus efter gymnasiet innan du börjar studera på universitetet
 • Inte vet vad du vill göra efter studenten
 • Vill utforska olika karriärmöjligheter innan du väljer studier
 • Vill växa som person genom att resa ute i världen
 • Vill få en djupare förståelse för globala utmaningar

Det här är din möjlighet att göra en positiv insats ute i världen, resa och bredda dina horisonter innan du börjar jobba eller studera.


Du får resa runt i världen och utforska nya kulturer. Som volontär kommer du hjälpa till att möta ett verkligt behov i utsatta delar av samhällen runt om i världen. Du kommer uppleva ett helt nytt sätt att leva och få arbetslivserfarenhet från många områden, allt från naturskyddsarbete till barnomsorg.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet att delta i vårt Sabbatsår utomlands. Du kommer arbeta under handledning och få en grundlig introduktion till arbetet på varje projekt.


Vårt Sabbatsår utomlands kommer ge dig allt stöd och hjälp du behöver under din resa och du kommer få vänner för livet. Vi har egen personal på plats i varje destination, så du kommer ha hjälp och stöd 24/7.


Det här projektet har fasta start och slutdatum och startar varje år i september och maj. Det här är perfekt för alla om vill ta ett sabbatsår och åka på en resa för livet.

Hur fungerar vår resa Sabbatsår utomlands?

När du åker på ett Sabbatsår utomlands med oss, kommer du åka i grupp med andra studenter som vill ta en paus mellan gymnasiet och universitetet. Ni reser tillsammans runt i världen i 27 veckor och besöker fem länder på tre olika kontinenter. Vi har egen personal på plats i varje land, så du har hjälp och stöd 24/7. Vår personal tar hand om alla detaljer kring din resa, så du kan fokusera på ditt volontärarbete och att utforska landet.

 

Den här resan har fasta datum som inkluderar en fyra veckor lång semester december/januari.

 • 22 september 2019 - 28 september 2019: Introduktion i Ghana
 • 29 september 2019 - 19 oktober 2019: Volontärarbete med att bygga i Ghana
 • 20 oktober 2019 - 2 november 2019: Volontärarbete med barnomsorg i Sydafrika
 • 3 november 2019 - 7 december 2019: Ditt eget val av projekt i Sydafrika
 • Jullov hemma
 •  6 januari 2020 - 2 mars 2020: Volontärarbeta som lärare i Peru
 • 3 mars 2020 - 30 mars 2020: välj mellan naturskyddsarbete i Himalayabergen eller medicinprojektet i Nepal.
 • 31 mars 2020 - 27 april 2020: Dykning & marinvårdsarbete i Thailand.

Din projektavgift är all-inclusive och i den ingår:

 • Mat och boende
 • Hämtning och lämning på flygplatsen i varje land
 • Flyg, vilket inkluderar en tur- och returbiljett hem under jullovet
 • Roliga sightseeingresor och aktiviteter i varje land

Vårt Sabbatsår utomlands kostar €22,995.00. Du kan boka din plats på resan här.

Vad kommer jag att göra under mitt Sabbatsår utomlands?

På denna organiserade gruppresa utomlands kommer du få volontärarbeta i fem olika länder, Du kommer arbeta nära med personalen och lära dig mer om hjälpbehovet i de olika samhällena du besöker. Men det är inte bara hårt arbete, du kommer också ha massor av tid att åka på sightseeing och utforska den lokala kulturen.


Det här är vad du kommer göra när du reser runt i världen:

Vad du kommer göra i Ghana

Din resa i Ghana börjar med en veckas introduktion i Accra. Du kommer träffa de andra volontärerna i din grupp och delta i olika workshops som kommer förbereda dig inför din tid utomlands. Våra workshops behandlar ämnen som kulturchocker och internationella problem.


Du kommer även delta i olika roliga sociala och kulturella aktiviteter och besöka våra olika projekt i Accra. Förbered dig på att smaka massor av goda ghananska rätter och besöka platser som, historiska slavfort och nationalparker tillsammans med din grupp.


Efter din introduktionsvecka kommer du tillbringa tre veckor på vårt byggprojekt i Akuapem Hills. Här kommer du arbeta med att bygga i det lokala samhället. Tillsammans med lokala byggarbetare kommer du bygga klassrum, toaletter, bibliotek och hem.


Det här är otroligt viktigt arbete då människorna inte har råd med ordentligt boende och skolor har för lite finansiering för att ha tillräckliga klassrum. Med din hjälp kommer barn och vuxna få en bättre levnadssituation och säkrare skolmiljö.

A volunteer paints a playground as part of her construction volunteering in Ghana

Vad du kommer göra i Sydafrika

Nästa steg på din resa är Sydafrika. Du kommer tillbringa dina två första veckor med att hjälpa till på vårt barnomsorgsprojekt i Kapstaden. Ditt fokus kommer vara att stötta små barns utveckling i förskolor i utsatta delar av samhället.


De sista fyra veckorna kommer du kunna välja ett projekt i Sydafrika. Det finns många bra volontärmöjligheter att välja mellan:

 • Surfing: lär barn från kåkstäderna och barn med funktionshinder att surfa. Allt du behöver är att kunna simma, vi lär dig att surfa!
 • Juridik och mänskliga rättigheter: Praktisera på vårt eget Projects Abroad kontor för mänskliga rättigheter. Du kommer hjälpa till med socialt rättvisearbete och hjälpa människor ta tillvara på deras mänskliga rättigheter.
 • Näringslära: Undernäring är ett stort problem i kåkstäder, hjälp till med lösa detta problem genom att delat på detta projekt.

Se alla projekt i Sydafrika här.

Childcare volunteer plays a game with a child during her volunteer work with children in South Africa

Vad du kommer göra i Peru

Efter ditt fyra veckors jullov kommer du flyga till Cusco i Peru, där du kommer tillbringa dina nästa åtta veckor. Du kommer delta i vårt lärarprojekt, där du kommer hjälpa till med att förbättra engelska hos lärare i Peru. Här kommer du förbereda interaktiva engelskalektioner för små grupper av lokala lärare.


I Peru kämpar lärare i statliga skolor med att lära ut engelska. Lärarna är ofta experter i historia och vetenskapliga ämnen, men är ofta tillfrågade att även lära ut engelska. Du kommer hjälpa till med att lära ut uttal och samtalskunskaper.


Beroende på lärarprojektets schema kan du även få tillbringa en vecka på vårt Inca och Wari arkeologiprojekt i Lucre Valley i Cusco. På detta fascinerande projekt kan du lära dig mer om olika typer av arkeologiarbete.


I slutet av ditt volontärarbete i Peru kommer du besöka den magnifika ruinen av staden Machu Picchu. Efter flera dagars vandring där du utforskat ruinerna, kommer du tillbringa några dagar med att slappna av i Cusco. 

Local teachers receive assistance with their English pronunciation from a volunteer on her Global Gap Year abroad in Peru.

Vad du kommer göra i Nepal

I det lilla men häpnadsväckande vackra Nepal kan du välja att volontärarbeta fyra veckor på någon av följande projekt: naturskyddsprojektet i Himalayabergen eller medicinprojektet.


På naturskyddsprojektet i Himalayabergen kommer du arbeta i Annapurnas bergskedja. Där kommer du hjälpa till att forska i de olika djurtarterna och skydda den lokala biologiska mångfalden. Det här området är hem till många otroligt unika arter, allt från leopardkatter till svartbjörnar. Ingen dag kommer vara den andra lik. Ditt arbete kan vara allt från att inventera fågelarter, till att utbilda lokalbefolkningen om återvinning och sophantering.


Om du väljer medicinprojektet kommer du skugga läkare på ett livligt universitetssjukhus i Chitwan. Det här är en fantastisk möjlighet för dig som är intresserad av medicin. Du kommer lära dig massor om praktisk sjukvård i en annan kulturell miljö. Under din tid på projektet kommer du också att hjälpa till med sjukvårdsinsatser ute i utsatta delar av samhället och delta i utbildningsprogram.


Tillsammans med vår personal och de andra volontärerna i din grupp kommer du även åka på en weekendresa. Ni kommer utforska häpnadsväckande platser som foten av Mount Everest och Chitwan nationalpark.

A local woman has her pulse and oxygen saturation levels measured by a Global Gap Year volunteer in Nepal.

Vad du kommer göra i Thailand

Den sista delen av ditt Sabbatsår utomlands kommer du tillbringa i Thailand. Du kommer volontärarbeta fyra veckor på vårt Dyk och marinvårdsprojekt nära Ao Nang. Under din första vecka kommer du träna för att ta PADI dykcertifikat. När du är klar med kursen kommer du delta i andlöst vackra forskningsdyk längs med Thailands korallrev.


Du kommer forska på de olika fiskpopulationer, dokumentera korallrevsskador och samla in undervattenskräp. På land kommer du hjälpa till med:

 • Strandstädningar
 • Återplantera mangroveskog
 • Undervisningskampanjer i lokala skolor

Om du redan har ditt Open Water dykcertifikat kan du direkt börja med att forskningsdyka. Det finns även möjligheter att volontärarbeta på lärarprojektet eller barnomsorgsprojektet i Thailand, för dig som inte vill dyka.

Two volunteers prepare to dive at our Conservation Project in Thailand during their Global Gap Year abroad.

Vad är huvudsakliga målet med vår resa Sabbatsår utomlands?

Det huvudsakliga målet med den här resan är att ge dig möjlighet att växa som person, möta nya kulturer och göra en positiv insats i samhällen runt om i världen.


Vi tror på att kulturellt utbyte fostrar bättre förståelse för andra människor. När du deltar i denna 27 veckor långa resan kommer du träffa människor från alla olika åldersgrupper och livssituationer. Ni kommer bo och arbeta tillsammans, dela upplevelser och skapa minnen för livet.


I varje land som du besöker kommer du delta i våra långsiktiga samhällsutvecklingsprojekt.  Varje projekt är anpassat så att det ska möta det verkliga behovet hos människorna på plats. Du kommer arbeta med allt från naturskyddsarbete till barnomsorg och göra en positiv insats för människor på plats.


Följ med oss på vår resa ett Sabbatsår utomlands och res runt i världen, samtidigt som du gör en insats som volontär. Det här är en resa för livet!

Hittar du inte vad du letar efter?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig att välja projekt, eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta av våra anställda har själv varit volontärer, så de svarar gärna på alla dina frågor

08 - 55 921 116

eller maila:

för att börja planera din resa

Våra samarbetsorganisationer