Students stand in the doorway of their classroom in Nepal.

Volontärarbeta på vårt ungdomsprojekt i Nepal

Hjälp till att inspirera nästa generationens ledare i Nepal och utveckla ungdomars kunskaper

Översikt

Volontärarbeta i vårt ungdomsprojekt i Nepal och hjälp inspirera ungdomar genom utbildning och olika lärande aktiviteter.

Barn och ungdomar är vår framtid och de är även nästa generations ledare och beslutsfattare. Därför är det viktigt att de får kunskaperna och självförtroendet att fatta bra beslut. Genom att satsa på ungdomarna i Nepal kan vi vara med och ge människorna i Nepal en ljusare framtid.

Utbildningssystemet i Nepal har varit hårt pressat av naturkatastrofer som jordbävningen 2015, då många skolor förstördes. Skolorna i Nepal är många gånger underfinansierade och det finns få utbildade lärare. Många barn och ungdomar saknar de mest grundläggande kunskaperna. Du kommer hjälpa till med engelskalektioner och aktiviteter som förbättrar ungdomarnas kunskaper och självförtroende. Det kan exempelvis vara att hålla en debatt eller ordna kreativa aktiviteter. Under din tid på projektet kommer du även lära yngre studenter att samarbeta och tänka logiskt genom olika lärande aktiviteter.

Du kommer bo hos en lokal värdfamilj, vilket kommer göra att du får en unik insikt i en av världens mest fascinerande kulturer. På din fritid kan du utforska dina omgivningar så missa inte att besöka Chitwan National Park, där du kan åka på safari och se elefanter, tigrar och noshörningar.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

16 eller över


Är ett ungdomsprojekt i Nepal rätt för mig?

Våra ungdomsprojekt i Nepal passar dig som letar efter en möjlighet att göra verklig skillnad för barn och ungdomar. När du volontärarbetar med ungdomar och barn i Nepal, kommer du ser hur de växer som personer när de lär sig nya kunskaper och klarar av nya saker.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet, vi lär dig allt du behöver veta. Du kommer även att arbeta tillsammans med kvalificerade lärare som kommer uppskatta din hjälp i klassrummet. Använd din tid till att uppmärksamma elever som halkat efter och som behöver extra stöd.

Det här projektet drivs året runt så du kan själv välja när du vill åka.

Youth development volunteer playing a game with the students in Nepal

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:

Planera och hålla i engelskalektioner

Många av eleverna halkar efter på grund av att det är för stora klasser med för många barn per lärare. Som lärarassistent kommer du bli ett välkommet stöd till de som halkat efter.

Du kommer även planera och hålla i engelskalektioner för att förbättra barnens språkkunskaper. Låt barnen öva mycket och du kommer se hur barnen växer med deras nyfunna engelskakunskaper.

Hålla i debattaktiviteter och lär barnen att tala inför publik

Du kommer ansvara och medla under debattaktiviteter. Syftet med att hålla i ett debattprogram är att lära barn förstå och respektera människor med andra åsikter. Något som är grunden för ett demokratiskt samhälle. Du kommer bli en mentor för barnen och se dem få bättre självförtroende samtidigt som de utvecklar sin förmåga att tala.

Organisera sport och andra roliga aktiviteter

Klassrummet är inte den enda platsen som barn och ungdomar kan lära sig viktiga kunskaper. När du hjälper till att organisera olika sportevents kommer du uppmuntra barnen till samarbete och strategiskt tänkande. Om du vill kan du även ordna kreativa aktiviteter som improvisationsteater, där du uppmuntrar kreativt tänkande.

Hjälpa till med lättare renovering och upprustning av skolmiljön

Barn växer och inspireras bäst i färgglada och stimulerande miljöer. Därför kommer du även hjälpa till med lättare renoveringsarbete och förbättringar av skolmiljön. Det kan vara att spackla och måla om klassrum, eller förbättra skolgården genom att plantera trädgårdar eller ordna lekställningar. Du kan även måla färgglada och lärande väggmålningar som lär barnen ABC, 123 och andra engelska ord.


Var i Nepal kommer jag arbeta?

Chitwan

Du kommer att vara baserad i Nawalparasi-distriktet i Chitwan. Du kommer arbeta på landsbygden i byn Kumartwarti och hjälpa lärare i den lokala skolan. De flesta av eleverna i skolan kommer från ett samhälle nära Gandakfloden. Samhället är känt som Boote och består främst av fiskare och deras familjer.

Du kommer bo hos en lokal värdfamilj som kommer varmt välkomna dig till Nepal. Din värdfamilj kommer lära dig mer om kulturen i landet och du kommer även träffa andra volontärer. När du lämnar Nepal kommer du byggt ett internationellt kontaktnät och lärt känna vänner från hela världen.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Nepal.


En vanlig dag när du volontärarbetar på vårt ungdomsprojekt i Nepal

Du kommer vakna upp hemma hos din värdfamilj och njuta av en frukost tillsammans med de andra volontärerna. Beroende på hur lågt borta din värdfamilj bor från skolan, kommer ni antingen gå eller cykla tillsammans. Vår personal kommer följa dig på din första dag, så att du vet att du hittar dit och hem.

Skolveckan i Nepal är från måndag till lördag, kl.8-15. Om du vill ha lördag ledigt går det att ordna.

Du kommer tillbringa dagarna med att lära ut engelska och uppmuntra barn och ungdomar att träna sin engelska genom debatter och skrivaktiviteter. Du kommer även arbeta med yngre barn där du håller i lärande lekar och aktiviteter som lär barnen 123 och ABC. Du kan även få planera olika sportevents. särskilt volleyboll och fotboll är populärt bland de äldre barnen.

På helgen har du möjlighet att resa och utforska i Nepal eller bara slappa och ta det lugnt. Det finns många restauranger längs med floden där du kan njuta av lokala rätter. Missa inte att utforska det kända Chitwan National Park.


Vilka är projektets långsiktiga mål?

Det långsiktiga målet för vårt ungdomsprojekt i Nepal är att stötta undervisningen i en lokal skola. Du kommer även delta i lättare renoveringsarbete för att göra skolans undervisningsmiljö bättre. Skolan där du volontärarbetar får lite eller inget finansiellt stöd från den nepalesiska staten. Det innebär att det bara finns resurser till att lära ut enklare matte och nepalesiska. Något som inte är tillräckligt för att ge barn en bra kunskapsgrund att stå på.

Skolan du arbetar på har därför blivit en del i Projects Abroads Foundation, vilket har gjort att skolan kan erbjuda fler ämnen och bättre undervisningsmiljö. Alla elever får en bra näringsrik måltid på skoltid och har möjlighet att öva på att debattera, lära sig engelska och delta i lektioner om att bevara djur och natur.

Med din hjälp kan vi fortsätta erbjuda eleverna på skolan en bra utbildning som uppmuntrar dem att engagera sig i demokrati och bli nästa generations ledare.

Så res med oss och hjälp till att utveckla och inspirera ungdomar genom att delta på vårt ungdomsprojekt i Nepal.

Local staff and volunteers hand out meals to the students for lunch in Nepal

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Nepal. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Nepal.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

När du tänker på Nepal, tänker du då på de majestätiska Himalayabergen? Det är bara ett exempel på Nepals otroligt vackra natur. När du kombinerar det med den rika kulturen, är Nepal en fantastisk destination att utforska och volontärarbeta i.

Det finns så många olika sätt du kan utforska de vackra landskapen. Det går att köra bil off-road genom Chitwan National Park, cykla genom Kathmandu-dalen och vandra till fots i Annapurnas bergsmassiv.

På kvällar och helger rekommenderar vi att du besöker sevärdheter inne i Kathmandu som Durbar Square, där du kan stå mitt i ett antikt palats. Det tornande Boudhanath Stupa är också ett måste!

Nepal är en av våra mest populära destinationer med många volontärer, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Nepal självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här:

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer