Youth development volunteers run an educational activity for the children in Belize.

Volontärarbeta på vårt ungdomsprojekt i Belize

Arbeta med mentorprogram och anti-mobbningsinitiativ tillsammans med ungdomar i Belize

Översikt

Följ med till Belize och delta på vårt ungdomsprojekt där du tillsammans med den lokala myndigheten (Department of Youth Services in Belize) stöttar ungdomar.

Som praktikant kommer du vara en uppskattad extrahjälp till lokala organisationer som arbetar med olika ungdomsinitiativ. Du kommer hjälpa till med sportevents, mentorskapsprogram och anti-mobbningskampanjer och mycket mer.

Under din tid i Belize kommer du kommer bo hos en av våra vänliga värdfamiljer i San Pedro. Vilket är det perfekta sättet att lära sig mer om kulturen och människorna på plats. På din fritid rekommenderar vi dig att utforska de tropiska vita sandstränderna, dyka genom regnbågsfärgade koraller i Belize Barrier Reef eller vandra genom ruiner från Mayafolket.

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Krav: 

Alla över 16 år kan delta


Är att volontärarbeta på ungdomsprojektet i Belize rätt för mig?

Vill du vara med och skapa en bättre framtid för ungdomar i världen? Är svaret ja, kommer vårt ungdomsprojekt i Belize passa dig perfekt! Det här en fantastisk möjlighet att få erfarenhet av att arbeta tillsammans med ungdomar och lokala myndigheter. Du kommer få praktisk erfarenhet att driva kampanjer och olika initiativ för ungdomar. Men bäst av allt, du kommer inspirera ungdomar att skapa sig en bättre framtid.

Vi samarbetar med den lokala myndigheten i Belize (Department of Youth Services). Tillsammans med dem kommer du hjälpa till att driva kampanjer och se till att kampanjerna uppnår sitt syfte och mål. Till din hjälp har du tillgång till vår databas som är full av resurser och material. Vår personal i Belize finns alltid redo att stöttat och hjälpa dig i ditt arbete.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta på projektet. Men du kommer ha nytta av erfarenhet inom undervisning, ledarskap eller mentorskap under din tid på projektet.

Det här projektet drivs året runt så du kan själv välja när du vill åka. Kortaste tiden att delta är två veckor men vi rekommenderar dig att stanna längre så du hinner göra mer av en insats.

Projects Abroad volunteers managing kids at a Youth Development Project in Belize.

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:

Arbeta med en anti-mobbningskampanj

Anti-mobbningskampanjen i Belize utvecklades av skolorna för att uppmuntra till positivt användande av sociala medier. Myndigheterna i Belize har lanserat anti-mobbningskampanjen i grundskolor och det är ett initiativ som leds av eleverna själva.

Din roll i denna kampanj är att stötta och guida eleverna i rätt riktning, så att kampanjen uppnår sitt syfte med att minska mobbning i skolan och på sociala medier. Du kommer leda workshops kring ämnen som mobbning och hur man kan hantera olika situationer. Varje vecka kommer du utvärdera om kampanjen närmar sig sitt mål.

Vara en mentor och stötta elever

På grund av att klasserna i Belize är stora så har lärarna inte tid att ge individuell uppmärksamhet till elever under lektionerna. Det innebär att många elever halkar efter och har svårt att komma ikapp. Du kommer vara en mentor och ge extra stöd till elever som kämpar med att hänga med.

Arrangera olika sportevents för ungdomar

Sport hjälper ungdomar att utveckla samarbetsförmåga, disciplin och bättre koordination. Därför kommer du hjälpa till att organisera regelbundna events i fotboll, volleyboll och basket. Din roll kommer vara att bestämma datum och tider, boka domare och se till att det finns vatten för deltagarna.

Om du är intresserad av någon särskild sport kan du hjälpa till att träna och lära ut reglerna.

Lära unga killar som hamnat i utanförskap viktiga livskunskaper

Två gånger i veckan kommer du delta på ett initiativ, som hjälper unga killar som ligger i riskzonen för att hamna i kriminalitet att lära sig nya livskunskaper. Killarna har antingen blivit rekommenderade från skolan eller domstolen att delta på initiativet. Du kommer lära killarna:

  • Grundläggande datorkunskaper
  • Matlagning
  • Hantverk
  • Laga mobiler
  • Dyklektioner

Det här initiativet är ett led i att uppmuntra killarna till bra hobbys som leder bort från kriminalitet. Det hjälper även till att utveckla självkänsla och kan leda till bättre framtidsutsikter och jobb.

Hjälpa till att hålla efter i grönsaksträdgårdar

Vi planterar grönsaksträdgårdar på skolor, förskolor och ute i samhällen så att barn och ungdomar kan få näringsrik och nyttig mat. Bra mat är otroligt viktigt för växande barn och ungdomar, så du kommer hjälpa våra folkhälsopraktikanter att plantera fler grönsaksträdgårdar ute i samhället.


Var i Belize kommer jag att arbeta?

San Pedro

När du jobbar på ungdomsprojektet i Belize kommer du vara baserad i San Pedro, en stad i södra delen av ön Ambergris Caye. Det här är en av de populäraste turistdestinationerna i Belize och även hem till det magnifika barriärrevet i Belize.

Under din tid i Belize kommer du besöka olika skolor och samhällen i San Pedro-området för att stötta ungdomar genom olika initiativ. Du kommer ibland åka till Caye Caulker över dagen, beroende på vilka aktiviteter som du har planerat.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Belize.


En vanlig dag på ungdomsprojektet i Belize

En vanlig dag kommer du vakna upp till ljudet av vågorna från den närliggande stranden. Efter att du ätit frukost hemma hos din värdfamilj, kommer du antingen cykla eller ta en kort promenad till kontoret. Vår personal kommer visa dig vägen på din första dag så att du hittar.

En vanlig dag börjar kl. 9 och du kommer åka till olika projektplaceringar beroende på dagens aktiviteter. Det här är ett exempel på hur en vecka kan se ut:

  • Måndag: Planera din vecka och kolla hur det går med anti-mobbningskampanjen i skolorna. Hjälp till i den allmänna grönsaksträdgården och stötta elever med läxläsning.
  • Tisdag: Agera mentor till killar som hoppat av skolan och som riskerar att halka in i kriminalitet. Hjälp till med läxläsning och planera ett sportevent.
  • Onsdag: Hjälp till att stötta olika efter-skolan initiativ för att få fler ungdomar att delta. Hjälp till i den allmänna grönsaksträdgården och med läxläsning.
  • Torsdag: Agera mentor till killar som hoppat av skolan och som riskerar att halka in i kriminalitet. Hjälp till med läxläsning och håll i ett sportevent.
  • Fredag: Hjälp till att stötta olika efter-skolan initiativ för att få mer ungdomar att delta. Hjälp till i den allmänna grönsaksträdgården och delta i ett möte som diskuterar veckans aktiviteter.

Du kommer göra all din planering och alla dina förberedelser på vårt kontor. Där kan du fråga om hjälp och du har även har tillgång till internet, hjälpresurser och material.

På eftermiddagen kl. 5 kommer du sluta för dagen, så du kommer ha kvällar och helger på dig att utforska Belize. Missa inte att snorkla längs med barriärrevet, sola på stranden eller vandra bland ruinerna från Mayafolket.


Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Det huvudsakliga målet med ungdomsprojektet i Belize är att uppmuntra och utveckla ungdomars kunskaper och självförtroende.

Ungdomar i Belize möter många utmaningar som dålig tillgång till utbildning och hög arbetslöshet. Vårt och myndigheternas mål är att minska antalet ungdomar som har det svårt.

Genom att inspirera och pusha ungdomar på ett positivt sätt kommer du hjälpa dem att hitta nya möjligheter, ta ansvar och skapa en bättre framtid för dem själva. När ungdomar får bättre framtidsmöjligheter, får även deras framtida barn och familjer en bättre framtid. Det är ungdomarna själva som tar stegen att skapa en bättre framtid, du är bara där för att stötta dem och ge dem verktygen de behöver på vägen.

Delta på vårt ungdomsprojekt i Belize och hjälp ungdomarna skapa en bättre framtid.

Two children showing their art with a Projects Abroad volunteer on his Youth Development Project.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i San Pedro. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Belize.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Belize är ett otroligt vackert tropiskt land som gränsar till det turkosa Karibiska havet. Det finns massor att göra på fritiden, oavsett om du är en beach bum, en kulturnörd eller äventyrare.

På din fritid kan du snorkla i ett av de mest välbevarade korallreven i världen, Belize Barrier Reef. Vill du bara slappa, kan du besöka någon av de kritvita sandstränderna och sippa på färsk papajajuice.

Vill du fördjupa dig i Belize historia och kultur kan du besöka ruinerna från mayafolket, eller vandra i konstgallerier och museum.

På din resa kommer det finnas andra Projects Abroad volontärer från hela världen. Så du kan välja att utforska Belize självständigt eller tillsammans med andra.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här:

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer