Projects Abroad volunteers teach surfing in South Africa through warm up exercises.

Volontärarbeta som surflärare i Sydafrika

Lär barn från townships i Kapstaden att surfa och hindra att de blir rekryterade av gäng

Översikt

Volontärarbeta som surflärare i Sydafrika och arbeta med barn och vuxna från utsatta områden i Kapstaden. Du kommer arbeta på stranden och lära barn och vuxna både simma och surfa. Under din tid på projektet kommer du även att arbeta med barn med funktionshinder, så vi kommer lära dig olika arbetsterapitekniker.

Människorna som vi arbetar med kommer från utsatta delar av Kapstaden. Dessa områden har stora problem med alkoholism, droger, våld i hemmet och kriminella gäng. Vissa barn som du arbetar med är tidigare ungdomsbrottslingar och surfing är en del av deras rehabiliteringsprogram. Genom att lära barn och vuxna surfa kommer du hjälpa dem att utveckla en hälsosam livsstil och lära sig livskunskaper som teamwork. 

Du kommer bo hos en värdfamilj och vara baserad i Muizenberg, en liten förort till Kapstaden som ligger precis vid havet. Muizenberg ses av många som födelseplatsen för Sydafrikas surfingscen.

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Krav: 

Alla över 16 år kan delta


Är att volontärarbeta som surflärare i Sydafrika rätt för mig?

Vårt surfprojekt i Sydafrika passar dig som är intresserad av surfing och vill hjälpa människor utvecklas genom sport. Du kommer tillbringa mycket tid ute på stranden och få massor av möjligheter att surfa själv.

Genom att ge surflektioner kan du stötta människor i utsatta områden, samtidigt som du lägger in praktisk coachingserfarenhet på CV:t. Du kommer även att utveckla ditt ledarskap, samt vara mentor för barn och ungdomar som deltar i projektet. 

Du behöver inte kunna surfa för att delta på projektet. Vi kommer lära dig att surfa och allt du behöver veta för att kunna lära ut surfing, däremot behöver du kunna simma bra. Du kommer arbeta under handledning av en kvalificerad surfinstruktör (International Surfing Association, ISA).

Det här projektet drivs året runt och du kan delta som kortast för en vecka. Vi rekommenderar dig att stanna längre så du hinner göra mer av en insats.


Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar som surflärare i Sydafrika?

Som volontär på surfprojektet i Sydafrika kommer du tillsammans med vår personal att ge surflektioner. Det här är några saker du kan förvänta dig att göra:

  • Lära dig att surfa och coacha barn och vuxna från utsatta områden
  • Delta i surfterapilektioner med vår partnerorganisation
  • Hålla informationsworkshops och lektioner om hälsa, näringslära och om vikten av att skydda miljön

Ditt arbete kommer fokusera på följande:

Lära barn och ungdomar från utsatta områden att surfa

Din främsta roll på surfingprojektet kommer vara att planera och hålla i surfinglektioner för barn, ungdomar och vuxna från utsatta områden. Du kommer även lära dem att simma om det behövs och utveckla surfingkunskaperna hos de som redan kan surfa. Under din tid på projektet kommer du även att lära barn och vuxna om vikten av att skydda havet och vårt marina ekosystem. På fredagsmorgnar kommer du uppdatera loggar och vår databas med de framsteg som våra deltagare gör.

Arbeta med en lokal välgörenhetsorganisation för att ge surfterapi

En av våra samarbetspartners på projektet arbetar med barn som har funktionshinder. Barnen har olika funktionshinder som autism, Aspergers syndrom, cerebral pares och Downs syndrom. Vår samarbetspartner kommer träna dig i olika arbetsterapitekniker. Tre gånger i veckan kommer barnen för att lära sig surfa och du kommer använda de tekniker som du lärt dig för att hjälpa dem.

Planera och hålla i informationsworkshops

Surflektioner i Sydafrika är beroende av rätt väder och vågor, under vintermånaderna juni och september kan surflektionerna ibland behöva ställas in på grund av oförutsägbart väder. Vi arrangerar då alternativa aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna. Det kan vara att hålla i pyssel, spel eller informerande workshops där du pratar om vikten av att skydda miljön, hälsa eller näringslära. Du kan prata om hur nedskräpning påverkar de marina djuren, arrangera strandstädning och prata om återvinning.


Var i Sydafrika kommer jag att arbeta?

Kapstaden

Du kommer vara baserad i Muizenberg i Kapstaden. Stadens kustlinje har massor av surfspots, från små vikar med små snälla vågor till stora stränder och stora vågor. 

Muizenberg ligger i False Bay, där de lätt slopande sandstränderna ger jämna vågor. Det gör Muizenberg till en av de säkraste och mest nybörjarvänliga stränderna i världen. Surfingen är bra året runt och den nordvästliga vinden ger ideala vågor.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Sydafrika.


En vanlig dag på surfprojektet i Sydafrika

Du kommer börja dagen med att äta frukost med din värdfamilj och sen bli upphämtad av vår personal. 

En vanlig dag börjar kring kl. 10, där du kommer hjälpa till att förbereda morgonens lektion som börjar kl. 10.30  och slutar kring kl. 12.30. Du kommer få en paus mitt på dagen där du kan äta lunch och passa på att surfa själv. Det finns även saker att göra som underhåll av surfbrädor, eller att planera eftermiddagens lektioner.

Eftermiddagsgruppen anländer kring kl. 15.30 och du kommer tillsammans med en kvalificerad (ISA) surfinginstruktör lära barnen att surfa.

På fredagar kommer du att hjälpa till att fylla i loggar och data i vår databas. Du kommer även kunna fokusera på ditt eget surfande. 

Ta egna initiativ och ge förslag på aktiviteter till barnen, det kommer uppskattas!

Children learn to stand on their surfboards through volunteer surf coaching in South Africa

Vilka är de långsiktiga målen med surfprojektet i Sydafrika?

Det huvudsakliga målet för det här projektet är att stötta människor från utsatta områden i Kapstaden och lära dem att surfa.

Människorna som vi arbetar med kommer från utsatta delar av Kapstaden, där både arbetslöshet, kriminalitet, alkoholism, drogmissbruk och våld i hemmet är dagliga utmaningar. De har begränsade resurser och möjligheter till utbildning, så att bli involverade i resurskrävande sporter som surfing finns normalt inte på kartan. Vi arbetar även barn som har funktionshinder och ger dem arbetsterapi genom surfing.

Vi behöver hjälp från volontärer som dig för att nå så många människor som möjligt. Du kommer hjälpa till att lära ut surfing till både barn och vuxna, samt vara förebild åt de barn och ungdomar som deltar på projektet.

Följ med oss och lär barn att surfa i Sydafrika, med din hjälp kan vi introducera fler människor till surfing.

Volunteers work with surfers and teach children to surf in South Africa

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Kapstaden. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Sydafrika.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Sydafrika är känt som ”Rainbow Nation” med människor från olika länder och kulturer. Våra projekt är baserade i Kapstaden, där det finns oändligt mycket att se och göra på din fritid.

Surfa på Muizenberg beach eller bara slappna av på någon av de många restaurangerna nära havet. Här finns mat från hela världen, varför inte smaka på utsökt kryddade Cape Malay curry och en krämig Milk tart som efterrätt. Sydafrika är ett land som sargats av historisk segregering, du kan lära dig mer om Sydafrikas historia genom att besöka District 6 Museum och Robben Island.

Vi rekommenderar varmt ett besök på Zeitz Museum of Contemporary Arts Africa. Gå vilse för stunden bland mäktiga silos och häpnadsväckande konst.

Ingen resa till Kapstaden är komplett utan att ta kabinbanan upp på Taffelberget och se den andlöst vackra utsikten.

Vi driver många olika projekt i Sydafrika, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Sydafrika självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer