A large lemur balancing on a pole in the rainforest spotted by volunteers during their rainforest conservation volunteering in Madagascar with Projects Abroad.

Lemurer, månfjärilar och regnskog på Madagaskar

Hjälp att skydda unika och vackra arter som lemurer och månfjärilar i den lummiga regnskogen på Madagaskar

Översikt

Följ med volontärarbeta i regnskogen på Madagaskar och hjälp oss att bevara regnskogen. Tänk dig att du tillbringar dagarna under det lummiga gröna grenverket, höra löven prassla under dina fötter och hjälper till att identifiera och forska på de unika djurarterna som finns på Madagaskar.

 

Madagaskar har ett otroligt unikt djur -och växtliv, där över 90 % av djuren och över 89 % av växterna finns endast på Madagaskar. Genom att samla in data, hjälpa till att röja upp efter sopdumpning och hålla i informationskampanjer om hur lokalbefolkningen kan leva hållbart, kan du hjälpa till att skydda dessa arter.

 

Du kommer även få praktisk arbetslivserfarenhet av att samla in vetenskaplig data om växter och djur. Det kommer hjälpa dig om du funderar på att arbeta som biolog eller med miljövård i framtiden.

 

Det här projektet drivs från den lilla staden Andasibe som ligger nära naturreservatet och är perfekt som utgångspunkt för naturskyddsarbete.

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Krav: 

Alla över 16 år kan delta


Är att volontärarbeta i regnskogen på Madagaskar rätt för mig?

Det här projektet passar perfekt för dig som vill volontärarbeta med rädda regnskogen på Madagaskar och samtidigt uppleva hur det är att bo i regnskogen.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet att delta, vårt team på plats kommer stötta och leda dig i ditt arbete. De kommer lära dig hur du identifierar olika arter och hur du mäter dem. Allt du behöver är en passion för natur och djur och vara villig att arbeta hårt.


Om du vill arbeta inom miljövård eller som biolog är det här projektet ett utmärkt sätt att kunna lägga in praktisk arbetslivserfarenhet på ditt CV. Projektet är en blandning mellan fysiskt arbete och forskning, så du kommer lära dig massor. Du kommer stå ut från mängden både på arbetsintervjuer och med ditt CV.


Regnskogsprojektet på Madagaskar drivs året runt så du kan åka dit när det passar dig bäst. Kortaste tiden att delta är en vecka men vi rekommenderar dig att stanna längre så du hinner göra mer av en insats.

An intern is seen conducting a bird survey whilst on his rainforest conservation volunteering in madagascar with Projects Abroad.

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Inventera växter och djur i regnskogen


Du kommer tillbringa en stor del av din tid med att inventera växter och djur i regnskogen. Det innebär att identifiera olika arter, kartlägga var de är och samla in data om dem. Vi använder det data du samlar in till att skriva rapporter om olika arter i regnskogen. Dessa rapporter är ett viktigt underlag för att skapa naturskyddsstrategier i parken.


Bygga gömställen för nattinventeringar


Det finns många olika typer av spännande arter som rör sig under nätterna på Madagaskar. Du kan exempelvis komma att se den vackra klargula månfjärilen. För att kunna inventera arter på natten måste det byggas gömställen, som är höga strukturer med 360 graders synfält över regnskogen.


Du kommer tillbringa några nätter på dessa gömställen, turas om att sova och titta efter arter som rör sig i natten.


Restaurera regnskogen


Mänsklig bebyggelse och naturkatastrofer som översvämningar och skogsbränder hotar regnskogen. Träden samlar in mycket koldioxid från atmosfären och är hem till många av de unika arterna som finns på Madagaskar.


Du kommer hjälpa till med att ta hand om planteringar där vi odlar inhemska växter. När plantorna är tillräckligt stora kommer du att hjälpa till att plantera ut dem i parken.


Nationalparken som vi samarbetar med har inte tillräckligt med personal för att kunna restaurera stora områden skog, som volontär kommer du vara ett mycket välkommet extra par händer.


Ta bort inkräktande växter


En del av ditt arbete på projektet kommer vara att ta bort inkräktande växter från naturreservatet. Du kommer kartlägga var de finns och ta bort dem innan deras frön hinner spridas. Lokala guider kommer visa hur du identifierar olika växter så du ser skillnad på inkräktande och inhemska växter.


Städdagar


Du kommer hjälpa till att plocka upp skräp i nationalparken och ute i närområdet. I ditt arbete kommer du även att hjälpa till med att informera om ett hållbart sätt att hantera sopor. Det kan vara att prata om återvinning och att bygga sopkorgar.


Effektiv sophantering är en mycket viktig del av miljövård, skräp har otroligt negativa konsekvenser för djurlivet och påverkar även turismen negativt. Du kommer vara en mycket viktig del i att förbättra sophanteringen runt regnskogen.


Var i Madagaskar kommer jag att arbeta?

Andasibe

Du kommer vara baserad i Andasibe, en liten stad som ligger nästan i mitten av Madagaskar. Bebyggelsen där är mycket enklare där än vad du är van vid, mycket enkla byggnader längs med grusvägar. Det är perfekt för dig som vill vara nära naturen.

Ditt arbete kommer ske i en nationalpark som är full med gröna lummiga växter och många spännande djurarter.

På din fritid kan du sola på en av öns vackra stränder eller besöka Tsingy de Bemaraha, som ligger på UNESCOS världsarvslista. Vill du lära dig mer om Madagaskar kan du besöka Museum of the Gendarmerie.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst till Madagaskar.


En vanlig dag på regnskogsprojektet på Madagaskar

En vanlig dag kommer du börja kring kl. 7 och sluta kring kl.16 med 1h lunchrast. Projektet drivs måndag till fredag och du kommer vara ledig på helgerna.

Du kan komma att börja dagen med fågelskådning, där du vandrar i regnskogen och identifierar och registrerar de fåglar du ser. Efter morgonens fågelskådning kan du komma att delta i städning av naturen, eller tillsammans med andra volontärer bygga och måla sopkorgar.

På de svalare eftermiddagarna kan du arbeta med att ta bort invasiva växter, eller om det finns tid gå på ytterligare en till fågelskådning. Du kan även komma att inventera andra växter och djur som lemurer eller reptiler.

Dina kvällar är lediga och du kan passa på att umgås med andra volontärer. På gästhuset där ni bor kan du äta en god middag och spela kort i ljudet av cikadornas sång i den varma natten.

A Projects Abroad volunteer is pictured identifying a bird whilst on her rainforest conservation volunteering work in Madagascar.

Vilka är det långsiktiga målen med regnskogsprojektet på Madagaskar?

Det långsiktiga målet när du volontärarbetar med natur och miljö på Madagaskar är att skydda det unika djuren och växterna i regnskogen.


Madagaskar är ett av de länderna som har högsta antalet unika arter på jorden. Ön är exempelvis hem till nästan 103 arter av lemurer, den mest utrotningshotade gruppen av däggdjur på vår planet.


Du kommer hjälpa att övervaka djur och växter genom att undersöka antalet av olika arter. Vi delar data med parkens ledning för att de ska kunna ta fram informerade naturskyddsstrategier. Parken är underbemannad vilket gör att våra volontärer är otroligt viktiga i arbetet med att samla in korrekt data.


Det finns många hot mot regnskogen på Madagaskar, trädfällning, invasiva arter och dålig sopsystem. Du kommer hjälpa tackla dessa problem genom att plantera inhemska trädarter, rensa bort invasiva växter och hjälpa till att städa upp skräp.


För att vara säkra att vi alltid arbetar mot en långsiktig vision har vi utarbetat fyra långsiktiga mål med vårt regnskogsprojekt i Madagaskar. Dessa är:


  • Återställa naturliga ekosystem
  • Skydda lokala djurarter
  • Övervaka habitat
  • Öka kunskapen om vikten av att skydda miljön


Följ med oss och volontärarbeta med natur och miljö i Madagaskar och hjälp till att skydda regnskogen.

Projects Abroad Volunteers have pictured new plants they have planted at a tree nursery whilst on their rainforest conservation volunteer work in Madagascar.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer dela boende med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter under din tid i Andasibe. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra, dela era upplevelser och utforska omgivningarna tillsammans. Ditt boende kommer vara säkert, rent och bekvämt.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Madagaskar är synonymt med unika växter och djur. Med lemurer som hoppar i träden och vaggande kameleonter, är det här destinationen för alla som älskar djur och natur. När du är i Madagaskar missa inte att besöka någon av de många nationalparkerna. Du kommer garanterat se unika vilda djur som inte finns någon annanstans.

Ett måste i Madagaskar är The Avenue f Baobabs! Se dessa enorma träd torna upp sig högt mot himlen. Baobabträden är med sin underliga stam känd i Afrika som The Tree of Life. Du kan även vassa klipporna och intressanta stenformationer i Tsingy de Bemara. Madagaskar gränsar också till de tredje största korallrevet i världen, vilket gör det till en perfekt plats att lära sig snorkla och dyka.

Vi driver många olika projekt här så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja att utforska Madagaskar självständigt eller i grupp.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer