Projects Abroad Conservation volunteers working in the Himayalas take a break from activities in Ghandruk, Nepal.

Bevara naturreservat i Himalayas bergsmassiv

Hjälp till att skydda och förbättra artrikedomen i ett unikt naturreservat i Himalayabergen

Översikt

Följ med oss och volontärarbeta med natur och miljö i Himalaya. Du kommer hjälpa till att forska om djurlivet i området och arbeta tillsammans med naturskyddsexperter. Allt du gör kommer bidra till att skydda artrikedomen i Annapurnas bergsområde.


Bo och volontärarbeta i skuggan av Himalayas mäktiga bergskedja. Det här är en fantastisk chans att lägga in något unikt på ditt CV och samtidigt göra en insats för världen. Du kommer hjälpa till med att lägga ut kamerafällor samt att identifiera och räkna arter. Ditt arbete kommer även innebära att sprida kunskap och öka medvetenheten hos lokalbefolkningen om hur viktigt det är att skydda naturen.


Du kommer bo på ett familjedrivet hostell i den lantliga byn Ghandruk, där du kommer se de majestätiska Himalayabergen oavsett vilket håll du tittar. Det är en upplevelse för livet att arbeta på världens tak.

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Krav: 

Alla över 16 år kan delta


Är att volontärarbeta med natur och miljö i Himalaya rätt för mig?

Det här projektet passar dig som är passionerad över naturskyddsarbete och som vill bo i en unik miljö som Himalaya.


Du kommer bo och leva omringad av höga bergstoppar och vidsträckta skogar samtidigt som du kommer lära dig från naturskyddsexperter. Det här är en unik möjlighet! Vi är den enda volontärorganisationen som driver ett naturskyddsprojekt i området och du kommer att bidra till viktig miljöforskning. Det här är även ett utmärkt tillfälle att lägga till praktiskt naturskyddsarbete på ditt CV, något som du kan ha nytta av i din framtida karriär. Eller kanske är det dags för dig att göra något helt annat i livet?


Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta på det här projektet. Vår personal kommer lära dig allt du behöver veta och du kommer närsomhelst kunna fråga dem om råd och hjälp. Vänligen notera att det här projektet innebär mycket vandrande till fots så du måste vara i hyfsat god kondition.


Det här projektet drivs året runt och du kan delta som kortast för två veckor. Vi rekommenderar dig att stanna i minst fyra veckor för att undvika att största delen av din tid går åt till att resa.

Projects Abroad volunteers take a quick break and take in the view whilst participating in conservation work in the Himalayas in Nepal.

Ditt arbete kommer kunna delas in i tre huvudkategorier:


Forskning i djurlivet


Du kommer delta i ett flertal av våra program där vi forskar om djurlivet i området. Genom våra program bevakar vi populationen av olika vilda djurarter i området. Det gör att vi kan hålla ögonen på balansen i ekosystemet och skapa en bra databas som vi kan använda som underlag när vi skapar naturskyddsstrategier. Vi forskar i djurlivet genom att:


  • Observera och registrera fågellivet
  • Observera och registrera fjärilar
  • Studera reptiler och amfibier
  • Observera djurlivet genom sensordrivna kameror
  • Utföra artmätningar
  • Montera upp kamerafällor och observera djur


Naturstudier


Mest sannolikt kommer du vara delaktig i Rhodendronstudien under din tid i Nepal. Målet med studien är att undersöka om Annapurnaområdet är hem till det största Rhodendronskogen i världen. Du kommer att hjälpa till med att mäta träd och registrera data.


Sprida kunskap och medvetenhet om hur viktigt det är att skydda naturen


En del i vårt långsiktiga naturskyddsarbete i Nepal är att sprida medvetenhet och kunskap hos lokalbefolkningen om vikten av att skydda naturen. Du kommer hjälpa till genom att hålla i informationsworkshops och events i lokala samhällen. Under dessa workshops och events kommer du prata om natur och djurlivet i området och hur viktigt det är att skydda miljön. Du kommer även att diskutera återvinning och hur nedskräpning och nedsmutsning skadar djur och natur. Vi har även regelbundna städdagar då vi plockar upp skräp i naturen.

Vår samarbetspartner i naturskyddsprojektet på Himalaya

I Nepal samarbetar vi med ACAP-projektet (Annapurna Conservation Area Project).


ACAP är en myndighetsorganisation som arbetar med att skydda och bibehålla artrikedomen i Annapurnaområdet. Vi hjälper dem med insamling av data som visar varför naturskyddsstrategier behövs i området och hjälper även till att utveckla och implementera naturskyddsstrategier. ACAP använder även data till att mäta hur framgångsrika strategierna är och effekten av vårt gemensamma arbete.


Var i Nepal kommer jag att arbeta?

Ghandruk

Du kommer bo och volontärarbeta i Ghandruk. Denna pittoreska och lantliga asiatiska by ligger i Annapurnas bergskedja. Ghandruk har spektakulära vyer av Himalayabergen och en vänlig lokalbefolkning. Ditt boende kommer vara i ett gästhus.

Pokhara är närmaste staden till Ghandruk och även en av de största i Nepal. Staden Pokhara är både livlig och samtidigt avslappnad, samt har mängder av sevärdheter och restauranger. Pokhara är den perfekta staden för en helgutflykt.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Nepal.


En vanlig dag på naturskyddsprojektet i Nepal

En vanlig arbetsdag kommer du börja med frukost i gästhuset innan du sätter igång med dagens aktiviteter.


Du kommer volontärarbeta mellan 5h – 8h per dag, måndag till fredag. Din dag kommer vara delad mellan en morgonaktivitet och en eftermiddags -eller kvällsaktivitet. Aktiviteterna kommer ta ungefär mellan 2h – 4h timmar att genomföra. Du kan komma att observera djur genom kamerafällor på morgonen och göra en fältstudie i skogen på eftermiddagen.


Du kommer få ditt veckoschema i början på varje vecka. Det är troligt att du kommer arbeta med flera olika programaktiviteter under samma vecka, så ingen dag kommer vara den andra lik. Du kan även komma att delta i aktiviteter som kan innebära en heldagsaktivitet eller en övernattning. Skulle så vara fallet kommer ditt schema anpassas efter aktiviteterna Ditt schema kommer också att anpassas efter vilken säsong du anländer och vädret (monsunsäsongen är från juni - september och torrperioden är från oktober - juni).


Alla dina måltider inklusive lunch serveras i gästhuset. Dina kvällar kommer vara lediga så du kan spela kort med andra volontärer, strosa genom byn eller bara slappna av i ditt rum.

Projects Abroad volunteers are pictured taking a break and looking through binoculars during their conservation work in the Himalayas in Nepal.

Vilka är de långsiktiga målen med naturskyddsprojektet i Himalaya?

Det huvudsakliga målet med naturskyddsprojektet i Himalaya är att skydda artrikedomen i Annapurnas bergskedja. Vi gör det genom en kombination av traditionellt naturskyddsarbete och hjälpinsatser för lokalbefolkningen.

Annapurnas bergsområde är hem till en stor och spektakulär växt- och djurrikedom samt många sårbara inhemska arter. Området hotas av förfall av habitat, misslyckad användning av naturresurser och förändringar i lokalbefolkningens levebröd.

Genom det här projektet försöker vi möta hoten mot naturområdet och bevara artrikedomen i detta unika område. Vi strävar mot detta mål genom att samarbeta nära med lokala myndigheter. Tillsammans forskar vi om naturen och sprider kunskap till lokalbefolkningen om vikten av att skydda naturen.

När du följer med oss till Nepal kommer du bli en del i arbetet att bevara Annapurnaområdet. Eftersom vi är den enda volontärorganisationen som gör naturskyddsarbete i området, behöver vi din hjälp. Desto fler volontärer som åker med oss till Nepal, desto bättre kan vi hjälpa till att skydda naturen i detta unika område.

Följ med oss och volontärarbeta med natur och miljö i Nepal och hjälp oss att skydda och förbättra artrikedomen i Himalayabergen.

A female Projects Abroad volunteer is pictured participating in a research study as part of her conservation volunteer work in the Himalayas in Nepal.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer dela boende med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter under din tid i Ghandruk. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra, dela era upplevelser och utforska omgivningarna tillsammans. Ditt boende kommer vara säkert, rent och bekvämt.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

När du tänker på Nepal, tänker du då på de majestätiska Himalayabergen? Det är bara ett exempel på Nepals otroligt vackra natur. När du kombinerar det med den rika kulturen, är Nepal en fantastisk destination att utforska och volontärarbeta i.

Det finns så många olika sätt du kan utforska de vackra landskapen. Det går att köra bil off-road genom Chitwan National Park, cykla genom Kathmandu-dalen och vandra till fots i Annapurnas bergsmassiv.

På kvällar och helger rekommenderar vi att du besöker sevärdheter inne i Kathmandu som Durbar Square, där du kan stå mitt i ett antikt palats. Det tornande Boudhanath Stupa är också ett måste!

Nepal är en av våra mest populära destinationer med många volontärer, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Nepal självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer