Volunteer gains teaching work experience in Thailand while working with children

Volontärarbeta som lärare i Thailand

Volontärarbeta i skolor och hjälp barn och ungdomar lära sig engelska och få undervisningserfarenhet

Översikt

Res med oss och volontärarbeta som lärare i Thailand, du kommer hjälpa barn och ungdomar från utsatta områden förbättra sin engelska. Ditt arbete kommer ske i grundskolor i den vackra staden Krabi. Det här är ett fantastiskt sätt att få praktisk undervisningserfarenhet att lägga på ditt cv, samtidigt som du gör en insats för andra.

Många thailändare är lite obekväma med att uttrycka sig på engelska. Det beror på att de sällan fått möjlighet att använda sig av det i vardagen. Som volontär har du därför en viktig uppgift i att hjälpa studenterna med uttal och att de får öva att prata engelska med dig. Ditt arbete kommer hjälpa barn och ungdomar få bättre självförtroende så de vågar prata.

Du får också möjlighet att delta i regelbundna workshops, där du kan diskuterar framsteg och utmaningar med andra lärarvolontärer.

Det finns också möjlighet att hjälpa till att undervisa i idrott och estetiska ämnen som musik, bild och drama.

Du bor i Krabi, antingen hemma hos en värdfamilj eller i en bungalow som du delar med andra volontärer. På din fritid kan du passa på att utforska Thailand, besök fantastiskt vackra stränder och tempel.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Tre veckor

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta som lärare i Thailand rätt för mig?

Vill du skaffa dig värdefull undervisningserfarenhet och tycker du om att arbeta med barn och ungdomar? Då har du hittat helt rätt!


Funderar du på en framtid som lärare? Eller vill du göra din lärarpraktik i Thailand? På vårt projekt får du praktisk undervisningserfarenhet, samtidigt som du är med och gör en insats där det behövs. Även om du inte planerar en karriär som lärare, kommer du lära dig ledarskap och planering. Kunskaper som är meriterande oavsett yrke.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta. När du anländer i Thailand kommer du få en grundlig introduktion så att du känner dig väl förberedd. Vi arrangerar även regelbundna workshops där du kan bolla idéer, diskutera framsteg och utmaningar med andra lärarvolontärer. Vår egen personal finns även som hjälp och stöd, genom hela din tid på projektet.


Projektet pågår året runt och du kan som kortast delta en vecka. Vi rekommenderar dig att stanna längre, så att du kan göra en större insats och utforska mer.

A volunteer corrects the work of her students during her teaching work experience in Thailand.

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar som lärare i Thailand?

Du kommer undervisa barn och ungdomar på låg-, mellan- och högstadienivå i framförallt engelska. Det här är aktiviteter du kan förvänta dig att göra:

  • Hjälp eleverna att bli mer bekväma med att prata engelska
  • Få värdefull undervisningserfarenhet, antingen som lärarassistent eller genom att leda klasser
  • Bolla idéer och utbyt erfarenheter med andra lärarvolontärer på våra workshops
  • Hjälp till att undervisa i andra ämnen som idrott, bild, musik eller drama
  • Hjälp barn och vuxna att förbättra sin engelska på skolloven

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Hjälp eleverna att bli mer bekväma att prata engelska


Din främsta uppgift som lärarvolontär i Thailand är att hjälpa eleverna känna sig bekväma med att prata engelska. Planera lektionerna väl och använd dig gärna av olika typer roliga och kreativa aktiviteter, där eleverna får tillfälle att använda sig av engelskan på ett avslappnat sätt. Det kan handla om exempelvis rollspel eller spel som bingo.


Få undervisningserfarenhet och väx in i din lärarroll under vistelsens gång


Du kommer växa in i din lärarroll under vistelsens gång. Börja med att se och lära och avancera sen till att själv hålla i lektioner och aktiviteter. Planera dina aktiviteter väl och utbyt erfarenheter med andra volontärer och lärare. Det ger dig större frihet och självförtroende.


Delta i workshops


Varannan vecka anordnar vi en workshop där du och andra lärarvolontärer får tillfälle att bolla idéer och utbyta erfarenheter. Diskutera utmaningar, fråga om råd och dela med dig om vad som har fungerat på din skola.


Undervisa i idrott, musik, bild eller drama


Beroende på vilken skola du arbetar på, kan du bli tillfrågad att hjälpa till att undervisa i idrott eller estetiska ämnen som musik, bild och drama. Tidigare volontärer har exempelvis hållit i en engelskaklubb eller hjälpt till som fotbollslärare. Prata med din Projektexpert, så kan du få hjälp att hitta en skola som passar dina kunskaper och intressen.


Undervisa i grundläggande engelska på studiecirklar


I Thailand är det många som vill lära sig eller förbättra sin engelska. Därför anordnar vi studiecirklar för både ungdomar och vuxna under skollov i Krabi. Om du vill kan du hjälpa till, arbetet är mer självständigt och du måste planera dina lektioner väl.


Var i Thailand kommer jag arbeta?

Krabi

Du kommer arbeta i statliga grundskolor i Krabi. Var beredd på att skolorna kan hålla en mycket enkel standard, där du exempelvis undervisar på krittavla. Små resurser innebär att du får använda de resurserna som finns på ett kreativt sätt.

Krabi är en liten stad med ungefär 400 000 invånare. Det finns mycket att se i staden som är en välbesökt turistort. Ta dig tid att besöka olika sevärdheter som Tiger Cave Temple. Det här unika buddistiska templet är känd för sina 1237 trappsteg, som leder till en gyllene buddhastaty högt uppe på en bergstopp.

När du volontärarbetar som lärare i Thailand kan du välja mellan att bo hos en värdfamilj, eller dela en bungalow med andra volontärer. Du kommer ha ett enkelt men bekvämt rum.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Thailand.


En vanlig dag på lärarprojektet i Thailand

Din dag kommer börja med en god frukost tillsammans med din värdfamilj, eller med de andra volontärerna om du bor i bungalow. Vi på Projects Abroad arrangerar en gemensam transport för alla våra volontärer som tar dig till arbetet.


Du arbetar måndag till fredag och du kommer börja kring kl. 8:30 och sluta kring kl. 13. Variationer kan förekomma beroende på skola.


Lärare i Thailand klär sig prydligt och du kommer förväntas göra detsamma. Som kvinnlig lärarvolontär bör du packa med kjolar som räcker över knäna, byxor som täcker dina fotleder, skjortor eller tröjor utan urringning och som täcker axlarna. Som manlig lärarvolontär bör du packa långbyxor och skjortor, shorts är inte tillåtna att använda under arbetet. Både manliga och kvinnliga lärarvolontärer bör packa prydliga stängda skor.


När du kommer till skolan på morgonen kan du välja mellan att delta på morgonceremonin med nationalsång och morgonbön, eller att planera dina lektioner. Du får börja som lärarassistent, men allteftersom du växer in i din roll, läggs större ansvar på dig och efter en tid kan du börja undervisa på egen hand.


Mitt på dagen har du lunch och kan äta din matlåda som du gjort i ordning hemma. Ibland kan du få ordna aktiviteter för barnen under lunchrasten.


Eftermiddagarna kan se olika ut på olika skolor. Du kan komma att undervisa på eftermiddagslektioner, eller planera lektioner till kommande dag. Du har alltid tillgång till en handledare som du kan fråga och bolla idéer med.

Efter skoldagens slut tar vår transport med dig hem.


Använd din lediga tid på kvällar och helger till att utforska Krabi och Thailand. Ät massor av Pad Thai, smutta på något kallt och sola på Ao Nangs vackra stränder, slappna av hemma hos din värdfamilj, eller möt upp andra volontärer och utforska tillsammans.

Students complete an art projects with a volunteer teaching English in Thailand.

Vilka är de långsiktiga målen med lärarprojektet i Thailand?

Målet med det här projektet är att hjälpa barn och ungdomar i Thailand att våga prata engelska. Kunskaper i engelska ökar elevernas chanser att få bra jobb och hjälper eleverna skapa internationella nätverk.


Det är inte alltid enkelt för elever i Thailand att lära sig engelska. Det är både brist på funktionella klassrum och undervisningsresurser. Eftersom det engelska språket inte är utbrett i vardagen, kan många elever sakna självförtroende och de vågar inte riktigt prata engelska med läraren eller andra elever.


Du kan verkligen hjälpa till genom att förbättra både lärare och elevers kunskaper i engelska.

Vi har satt upp fyra långsiktiga mål för vårt lärarprojekt i Thailand:

  • Förbättra kunskaperna i engelska
  • Förbättrad läs- och skrivkunnighet
  • Öka lärarstödet i klassrummet
  • Uppmuntra till kreativitet och nytänkande i undervisningen


Följ med oss och volontärarbeta som lärare i Thailand och hjälp oss nå våra långsiktiga mål.

A Projects Abroad volunteer teaches her students head shoulders knees and toes when she volunteers as an English teacher in Thailand.

Volontärarbete för yrkesprofessionella

Det här projektet är även perfekt för kvalificerade yrkesprofessionella. Med dina kunskaper kan vi tillsammans göra ännu större skillnad. Vi kommer matcha dig med en projektplacering där dina kunskaper behövs som mest. Det innebär att du kan dela med dig av dina kunskaper med andra. Tillsammans kommer du arbeta med partnerorganisationer för att skapa hållbar positiv förändring för människor på plats.

Om du har relevanta kvalifikationer, kontakta oss så kan vi hjälpa dig!


Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Krabi. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Thailand.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Det finns även möjlighet att dela boende med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Utforska de vackra landskapen och den rika kulturen i Sydostasien. Thailand är en fantastisk destination för volontärer, för det finns något för alla.

Med sina vackra stränder, fantastiska möjligheter för att dyka och snorkla är Thailand perfekt för dig som vill utforska det marina livet. Vill du ta det lugnt kan du alltid ligga på stranden och sola.

Ett måste i Thailand är att besöka Tiger Cave Temple. Med sin intressanta historia och utsmyckade statyer är det inget du vill missa. Men förberedd dig på att gå uppför 1237 trappsteg. Vi lovar det kommer vara värt det när du ser utsikten från toppen!

Ett perfekt sätt att tillbringa en lördag eller söndag är att utforska Khao Phanom Bencha National Park med sina gåtfulla grottor och glittrande vattenfall.

Vi driver många olika projekt i Thailand, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Thailand självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer