Elever på en grunskola i Kina där våra lärarvolontärer arbetar.

Volontärarbeta som lärare i Kina

Res med oss till Kina och lär ut engelska till barn och få praktisk undervisningserfarenhet

Översikt

Volontärarbeta som lärare i Kina och undervisa barn på landsbygden utanför Shanghai. Du arbetar tillsammans med de lokala lärarna och undervisar i främst engelska. Det här är ett fantastiskt sätt att få praktisk undervisningserfarenhet, samtidigt som du gör en insats för andra.

Du kommer arbeta tillsammans med lokala lärare och undervisa på skolor och förskolor. Förutom undervisningserfarenhet kommer du få erfarenhet av lektionsplanering, när du planerar lektioner och aktiviteter för barnen. Du kommer även att få chansen att undervisa barnen i idrott och estetiska ämnen som musik och bild.

Under din vistelse bor du tillsammans med andra volontärer i en lägenhet i mångmiljonstaden Shanghai. Staden är Kinas största och det finns massor att göra på fritiden. Utforska en ny kultur, ät din vikt i dumplings och upplev lokala traditioner!

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Krav: 

Alla över 16 år kan delta


Är att volontärarbeta som lärare i Kina rätt för mig?

Funderar du på att bli lärare eller vill du ha mer praktisk undervisningserfarenhet? På det här projektet hjälper du barn lära sig engelska, samtidigt som du får undervisningserfarenhet. Din tid i Kina kommer inte bara vara rolig och lärorik, utan också en möjlighet att få nya meriterande kunskaper till ditt CV.

Om du har tänkt arbeta som lärare i framtiden, är det här ett utmärkt sätt att göra din lärarpraktik i Kina.

Har du ingen tidigare erfarenhet men är intresserad av att lära ut engelska? Inga problem, du behöver ingen tidigare erfarenhet, eftersom du arbetar med kvalificerade lärare på plats och får en handledare. Vår egen Projects Abroad handledare kommer ge dig en heltäckande introduktion så att du känner dig bekväm med att lära ut.

Du kan även närsomhelst be om hjälp och råd från din handledare och vi organiserar även workshops med alla våra lärarvolontärer. På våra workshops kan du diskutera framsteg och utmaningar med andra volontärer. Du kommer även ha tillgång till vår resursdatabas med massor av roliga idéer för lektioner som du kan använda.

Projektet drivs året runt, så du kan åka när det bäst passar dig. Kortaste tiden att delta på projektet är fyra veckor och du kan stanna så länge du vill.

Young students put up their hands to answer the Projects Abroad volunteer teaching English in China

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar som lärare i Kina?

Som lärarvolontär arbetar du tillsammans med lokala lärare på en skola eller förskola. Här är några uppgifter du kan förvänta dig att göra:

  • Undervisa barnen i engelska på ett engagerande och roligt sätt
  • Hjälpa till att ordna med aktiviteter som idrott, musik och bild
  • Planera lektioner med tydliga undervisningsmål tillsammans med lärarna på plats

Som lärarvolontär i Kina fokuserar du på följande områden:

Ge barnen bättre engelskakunskaper

Din huvuduppgift på projektet blir att undervisa i engelska på en skola eller förskola. Du lär ut grunderna och ger barnen ett grundläggande ordförråd, övar uttal och stavning. Variera gärna undervisningen med aktiviteter där barnen får öva på att uttrycka sig på engelska. Det kan handla om exempelvis rollspel eller sjunga sånger.

Du kan även hjälpa till att skapa undervisningsresurser som exempelvis flashcards och posters. Lärarna på plats kan använda undervisningsresurserna långt efter det att du åkt hem, så det här är ett viktigt arbete.

Hjälp till att ordna med lektioner i idrott, musik och bild

Vid sidan av dina engelskalektioner kan du även vara med och ordna lektioner i idrott och estetiska ämnen. Beroende på vad du är intresserad av, kan du ordna aktiviteter inom idrott, musik eller bild.  För barn är det otroligt viktigt att få leva ut sin kreativitet och det ökar motivationen även för andra ämnen. Lärarna på plats kommer även uppskatta hjälpen!

Planera lektioner med tydliga mål

Undervisningen ska alltid ha ett tydligt mål och därför är det viktigt att du planerar lektionerna. En bra lektionsplanering ger dig som lärare större frihet och självförtroende. Det kommer även ge barnen bästa förutsättningar at lära sig. Planering och ledarskap är dessutom eftertraktade kunskaper i vilket yrke som helst. Du kommer få hjälp att planera lektionerna på våra workshops och även tillgång till en resursdatabas med förslag på lektioner.


Var i Kina kommer jag att arbeta?

Shanghai

Du kommer bo i Kinas största stad Shanghai, en fascinerande miljonstad med blinkande neonljus och några av världens högsta skyskrapor. Den här är staden som är full av liv och rörelse natt som dag.

När du volontärarbetar kommer du åka ut till skolor eller förskolor på landsbygden utanför Shanghai. På landsbygden kommer du uppleva det mer traditionella livet i Kina.

Människor på den kinesiska landsbygden, har inte alls samma tillgång till bra utbildning som människor i städerna.

Ditt arbete kommer hjälpa till att ge barn på landsbygden bättre utbildning.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Kina.


En vanlig dag på lärarprojektet i Kina

En vanlig morgon kommer börja med att du och de andra volontärerna äter frukost och packar en matlåda i det gemensamma köket. Efter du är klar med frukosten kommer du ta tåget från Shanghais centrum till den skola eller förskola där du arbetar. Resan kommer ta ungefär 1h.

Du kommer arbeta måndag till fredag, där du börjar kl. 9 och slutar mellan kl. 16 och 18.

Vissa dagar börjar du med lektionsplanering, medan andra dagar börjar du direkt med att undervisa. Du arbetar tillsammans med skolans ordinarie engelsklärare och hjälper barnen med uttal och att hålla sig engagerade. En lektion är vanligtvis 35-45 minuter lång och du har mellan 10-15 lektioner i veckan.

Du kommer få en lunchrast mellan kl. 12-13:30. Förutom att äta din lunch kan du lära känna de lokala lärarna bättre och slappna av. Efter lunch kommer du hjälpa till med idrott, musik eller bild.

På helgerna kan du passa på att utforska Kina själv eller tillsammans med de andra volontärerna. Smaka på traditionella kinesiska rätter, vandra genom marknader och besök tempel. Varför inte planera en resa till Kinesiska muren? Det är en upplevelse du inte bör missa under din tid i Kina!

A Teaching volunteer in China helps her student learn the lines of an English play

Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Målet med det här projektet är att öka kunskaperna i engelska bland barn på kinesiska landsbygden, samt att ge lärarna stöd i sin undervisning.

Många lärare i Kina tycker att landets utbildningssystem sätter för mycket press på barnen. Undervisningen innehåller mycket memorering, repetition och upplevs ofta som långtråkig av studenterna. Det gör att studenter har svårt att ta till sig informationen. Du kan hjälpa till genom att komma med nya sätt att se på undervisningen.

Tillgången till utländska engelskalärare är liten på landsbygden jämfört med i städerna. Du kan vara med och se till att barn på landsbygden får samma möjlighet att lära sig engelska som jämnåriga barn i städerna.

För att var säkra på att vi arbetar långsiktigt, har vi har satt upp tre huvudsakliga mål för det här projektet:

  • Ökade kunskaper i engelska
  • Bättre stöd för lärare i undervisningen
  • Uppmuntra barn att lära sig genom kreativitet

Följ med oss och volontärarbeta som lärare i Kina och hjälp oss att nå våra långsiktiga mål.

A group photo of the students and Projects Abroad volunteers teaching English in China

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer dela boende med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter under din tid i Shanghai. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra, dela era upplevelser och utforska omgivningarna tillsammans. Ditt boende kommer vara säkert, rent och bekvämt.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Kina är så stort och har så mycket att erbjuda en besökare att det är svårt att veta var man ska börja. Möjligheterna till roliga kvälls- och helgaktiviteter är därför ändlösa när du volontärarbetar i Kina.

Det som är slående i Kina är konstrasten mellan det moderna, urbana och landsbygden. Du kommer se skinande skyskrapor som Oriental Pearl Tower, bara en kort bit från det stillsamma Yuyuan Garden.

Även om du kommer ha fullt upp med att hinna utforska städer som Shanghai, är det värt att åka ut på landsbygden. Varför inte vandra på den andlöst vackra Sidenvägen till ett buddistiskt tempel? Och vilket Kinaresa är komplett utan att besöka de kända sevärdheterna på UNESCOS världsarvslista, som Kinesiska muren, Yangtze-floden och Terrakottaarmén.

Det kommer finnas mängder av andra volontärer i Kina, så du kan välja mellan att utforska landet tillsammans med andra, eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer