Volunteer and staff with animals in Romania as they work at a local shelter

Volontärarbeta med djur i Rumänien

Res till Östeuropa och hjälpa ta hand om hemlösa hundar på ett hundhem i Brasov

Översikt

Volontärarbeta med djur i Rumänien och hjälp personalen på ett hundhem att ta hand om hemlösa hundar. Du kommer hjälpa till att träna, motionera, socialisera och ge allmän vård till hundarna på hundhemmet. Det här är ett fantastiskt sätt att få erfarenhet av att ta hand om djur och samtidigt hjälpa till där det behövs som mest.


Hundhemmet vi samarbetar ser till att hemlösa hundar får veterinärvård, blir steriliserade och får nya hem. Målet är att alla hundar på hundhemmet ska hitta ett nytt hem. Du kommer vara ett välkommet par extra händer eftersom hundhemmet har brist på personal.


Du kommer bo och arbeta i Brasov, där ditt boende kommer vara hos en lokal värdfamilj. Genom att bo hos en värdfamilj kommer du lära känna kulturen och traditionerna på ett helt annat sätt än om du åker som turist. Vilket gör det här projektet ett minnesvärt och annorlunda sätt att utforska ett annat land.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Ålder: 

16 eller över


Är att volontärarbeta med hemlösa hundar i Rumänien rätt för mig?

Älskar du att arbeta med djur? Vill du hjälpa djur som farit illa till ett bättre liv? Om svaret är ja, kommer det här projektet passa dig perfekt!


Du behöver ingen tidigare erfarenhet att delta, personalen på plats kommer hjälpa dig i ditt arbete. Vår personal finns även där för dig om du behöver extra hjälp eller stöd. Allt du behöver är en stark vilja att hjälpa djur och att vara beredd på att arbeta hårt.


Det här projektet är även en fantastisk chans för dig som funderar på veterinäryrket, eftersom du kommer arbeta tillsammans med en veterinär på den lilla kliniken på hundhemmet. Ett utmärkt tillfälle att ”prova på att vara veterinär”.


Studerar du till veterinär och vill göra din veterinärpraktik utomlands? Eller är du färdigutbildad och vill volontärarbeta som veterinär i Rumänien, kontakta oss så kan vi hjälpa dig.


Det här projektet drivs året runt och du kan åka när det passar dig bäst. Kortaste tiden du kan delta är en vecka, men vi rekommenderar dig att stanna längre så att du kan göra mer av en insats.

A volunteer gives the dogs attention while she works with animals in Romania.

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar på hundhemmet i Rumänien?

Du kommer arbeta direkt med hemlösa hundar i Rumänien. Det här är saker du kan komma att göra:


  • Hjälpa personalen på plats ta hand om hemlösa hundar på hundhemmet
  • Lära känna de olika hundarna när du tränar och motionerar hundarna
  • Hjälpa till med olika arbetsuppgifter på hundhemmet som att städa och springa ärenden

Hjälp personalen på plats ta hand om hundarna

Det bästa med det här projektet är att du får arbeta direkt med hundarna. Du kommer hjälpa till att mata och bada hundarna, samt leka med dem så att de blir socialiserade och lättare hittar nya hem. Du kan även komma att assistera veterinären på den lilla veterinärkliniken på hundhemmet.

Lära känna de olika hundarna under promenader och träningar

Du kommer ha massor av tid till att lära känna de olika hundarnas personlighet när du tar ut dem på promenader. Motion är en viktig del i att hålla hundarna friska och glada.

Det finns även en möjlighet att träna hundarna, vissa har aldrig blivit tränade. Du kan lära dem grunderna som sitt, ligg och apport. Andra hundar kanske har haft ett hem men av olika anledningar inte kunnat bo kvar, de hundarna kan du hjälpa till att hålla mentalt stimulerande genom tricks.

Hjälp personalen på hundhemmet med dagliga arbetsuppgifter

Även om arbetet med hundarna är det roligaste, kommer du även hjälpa personalen med andra arbetsuppgifter. Det kan vara att städa kennlarna, bygga nya och springa ärenden när personalen är upptagen med annat.


Var i Rumänien kommer jag att arbeta?

Brasov

Du kommer vara baserad i den historiska staden Brasov. Med stadens terrakottafärgade tak, gotiska kyrkspiror, medeltida portar, byggnader från barocktiden och promenadvänliga gator är det nästan som att bo i en saga. Även om staden kan vid första anblick se historisk ut, är den fylld av modernt stadsliv.

Dina dagar kommer du att tillbringa hos en ideell organisation som driver ett hundhem i utkanten av staden. Det finns ungefär 100 hundar på hundhemmet.

På kvällar och helger har du ledigt och du kan passa på att utforska staden. Det finns alltid andra Projects Abroad volontärer och praktikanter på plats, så ni kan utforska Brasov och Transsylvanien tillsammans.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Rumänien.


En vanlig dag på hundhemmet i Rumänien

Dagen kommer börja med frukost tillsammans med din värdfamilj. Efter du ätit klart är det dags att ta cykeln eller kommunaltrafiken till hundhemmet. På din första dag kommer vår personal följa dig så att du hittar.


Arbetsdagen börjar vanligtvis kring kl. 8 och slutar kl. 17. På morgonen kommer du hjälpa till att ge hundarna deras frukost. Eftersom hundhemmet har många hundar kommer det här ta upp en ganska stor del av din morgon. När du är klar med att ge hundarna frukost, kommer du hjälpa med olika arbetsuppgifter på hundhemmet. Det kan vara att städa kennlar, ta emot en last med hundmat eller städa receptionen.


Efter morgonens arbete kommer du få en 1.5h lunchpaus. Om din värdfamilj bor i närheten kan du åka hem till dem och äta lunch, alternativt om du bor längre bort kan du äta matlåda på hundhemmet.


På eftermiddagarna kommer du oftast att arbeta med hundarna. Det kan vara att ta ut dem på promenad, träna olika tricks eller bara leka med dem i kennlarna. När klockan börjar närma sig 17 är det dags att mata hundarna igen.


Kvällar och helger är lediga så att du kan utforska staden. Passa på att åka på weekendresor med andra volontärer och praktikanter så att du se mer av Rumänien. Vill du lära dig så mycket som möjligt om kulturen och livet i Rumänien? Tillbringa mycket tid med din värdfamilj, de kommer lära dig om kulturen och traditionerna.

A volunteer working with animals in Romania, takes a dog out for daily exercise.

Vilka är de långsiktiga målen med hundhemmet i Rumänien?

De huvudsakliga målet med det här projektet är att hjälpa hemlösa hundar i Brasov.


Som volontär på hundhemmet kommer du hjälpa till med att ta hand om hemlösa hundar som kommer till hundhemmet. Fokus kommer vara att hjälpa hundarna få nya hem. Hundhemmet har brist på personal och behöver verkligen all extra hjälp de kan få. Under din tid på projektet kommer du även att göra underhållsarbete på hundhemmet.


Följ med oss och volontärarbeta med djurvård i Rumänien och gör en insats för hemlösa hundar i Brasov.

A volunteer working with animals in Romania, observes a vet as he does a simple procedure on a dog.

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Brasov. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Rumänien.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

När du volontärarbetar i Rumänien kommer du få en unik inblick i det östeuropeiska livet. Det kommer finnas mycket att se och göra på fritiden. Rumänien är den perfekta destinationen för dig som älskar arkitektur, med så många otroligt vackra byggnader längs med gatorna.

Besök Biserica Neagră och se ett fantastiskt exempel på hemsökande vacker gotisk arkitektur, med dess stenväggar svartnade efter en stor brand på 1700-talet. Det är inte bara byggnaderna som förtjänar uppmärksamhet utan även gatorna. Kan du tränga dig igenom en av de smalaste gatorna i Europa?

Vi rekommenderar även att du åker på en weekendresa till Transsylvanien och besöker Bran Castle, hem till den legendariske Dracula. När du ändå är där, ta en rundtur i ASTRA Museum och fördjupa dig i rumänska folksägner.

Du kommer vara en av våra många volontärer i Rumänien, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Rumänien självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer