Volunteers hold the dogs from their placement as they work with animals in Belize

Volontärarbeta med djur i Belize

Volontärarbeta på ett hem för hemlösa hundar och katter och hjälp dem få nya hem

Översikt

Följ med oss och volontärarbeta med hemlösa hundar och katter i Belize. Du kommer arbeta med den enda ideella icke-statliga organisationen i San Pedro. Under din tid på projektet kommer du få praktisk erfarenhet av att arbeta med djur, något som du kommer ha nytta av om du vill bli veterinär eller arbeta i andra yrken med djur.


Du kommer volontärarbeta på ett djurhem, där du hjälper att förbereda hemlösa hundar och katter för nya hem. Djurhemmet har brist på personal så varje volontär spelar en viktig roll i att se till att varje djur får den uppmärksamhet som den behöver.


Förbered dig för att djur från gatan kan ha farit väldigt illa, men att se en hund eller katt få vård och hitta ett nytt hem kommer göra att du orkar. Stannar du en kortare tid kanske du inte ser alla delar av processen, men ditt arbete kommer hjälpa djur att få en andra chans.


Det här projektet ligger i San Pedro, en liten kuststad på ön Ambergris Caye. På din fritid kan du sola och bada på stranden, eller smaka på spännande maträtter på en av de många strandrestaurangerna.

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Krav: 

Alla över 16 år kan delta


Är att volontärarbeta med djur i Belize rätt för mig?

Älskar du djur? Brinner du för att hjälpa hemlösa djur? Då är det här projektet perfekt för dig. Du kommer arbeta direkt med hemlösa hundar och katter, där du kommer hjälpa till att hitta djuren nya hem. Under din tid på projektet kan du även komma att hjälpa till med skötsel av själva djurhemmet. Gillar du att arbeta med händerna kommer du trivas.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet eller utbildning för att delta. Personalen på djurhemmet kommer hjälpa dig och guida dig genom ditt arbete. När du tränar och hanterar djur kommer du få bra grund i djurskötsel och du kommer även få erfarenhet av att arbeta tillsammans med veterinärer. Det här är en möjlighet att “prova på att vara veterinär” och se om veterinäryrket är för dig.


Studerar du till veterinär eller är färdigutbildad veterinär som vill volontärarbeta som veterinär i Belize, kontakta oss så kan vi hjälpa dig.


Det här projektet drivs året runt, så du kan åka när det passar dig bäst. Minimitiden på projektet är en vecka men stanna gärna längre. Djurhemmet har brist på personal och din hjälp är otroligt viktig.

A volunteer with animals in Belize poses for a photo with the dogs on the beach

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar med djur i Belize?

Du kommer att hjälpa personal på djurhemmet i San Pedro. Det här är saker du kan komma att göra:

 • Hjälpa till att socialisera, träna och motionera djuren
 • Observera när utbildade veterinärer behandlar djuren
 • Bada och mata katter och hundar, samt hjälpa till med skötsel av djurhemmet
 • Hålla informationskampanjer i skolor för att öka kunskapen om bra djurvård och förebygga grymhet mot djur
 • Organisera insamlingsevent för att samla in pengar till djurhemmet

Ditt arbete i Belize kommer fokusera på följande aktiviteter:

Arbete med djuren

Den största den av tiden kommer du arbeta med djuren. Du kommer hjälpa till att träna djuren med positiv förstärkning och gå på promenader med hundarna så att de får motion. Även om det knappast känns som ett arbete att klappa och leka med djuren, är det otroligt viktigt. Genom att umgås med djuren blir de socialiserade och då ökar chansen att de får nya hem.

Du kommer även hjälpa till att bada, borsta och mata djuren.

Observera veterinärer när de behandlar djuren

När det är möjligt kan du komma att observera veterinärbehandlingar. Det kan vara operationer som kastrering och sterilisering, som hjälper till att minska överpopulationen av djur på Ambergris Caye. Det här är ett utmärk sätt att ta reda på om veterinäryrket är för dig.

Delta i skötseln av djurhemmet

Djurhemmet har brist på personal, så varje volontär är ett välkommet par extra händer som hjälper till att driva djurhemmet. Du kommer hjälpa till med att städa kennlar och reparera stängsel, så att djuren har ett säkert och rent ställe att bo på tills de hittar nya hem.

Öka kunskaperna om djurskötsel och förebygga grymhet mot djur

Genom att driva informationskampanjer i skolor och andra delar av samhället kan du förebygga grymhet mot djur. Du kommer berätta om vad som är bra djurskötsel, varför djur ska behandlas väl och vikten av att djurhem finns. Berätta om hur djurhem hjälper till att omplacera hemlösa djur och hur viktigt det är att adoptera.

Om du känner dig kreativ kan du skapa färgglada posters och broschyrer som du kan använda under informationskampanjen.

Organisera insamlingsevents

Lär dig projektledning och hjälp till att organisera insamlingsevents. Som exempel kan du hjälpa till att organisera Halloween- husdjursmaskeradtävlingar, adoptionsdagar och grillkvällar. Du kan brainstorma idéer, hjälpa till med planeringen och delta som personal på eventet. De här eventen ser till att djurhemmet får in pengar som de behöver för att fortsätta driva sin verksamhet och hjälpa fler djur.


Var i Belize kommer jag arbeta?

San Pedro

Det här projektets ligger i San Pedro, en liten stad på ön Ambergris Caye. San Pedro ligger precis vid Karibiska havet och på din fritid kan du därför slappa på stranden, eller dyka i marinreservaten längs med Belizes barriärrev.

Tänk på att djurhemmet har stor brist på resurser och personal, vilket innebär att förhållandena är mycket enkla. Det gör det underhållsarbete du gör väldigt viktigt. Du kan även arbeta i lokala skolor och hålla i insamlingsevents i samhället.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Belize.


En vanlig dag när du volontärarbetar med djurvård i Belize

Du kommer vanligtvis att arbeta mellan kl. 8 till kl. 17 med en timmes paus för lunch. Arbetsveckan är från måndag till fredag och dina helger är lediga.

Vanligtvis kommer du börja dagen med att mata och bada djuren. Du kan passa på att leka och interagera med djuren mellan dina arbetsuppgifter. Din handledare kan komma att hålla i en hundträningsklass där du kan delta, eller så tar du hundarna på en scenisk promenad längs med stranden. Efter lunch kan du komma att observera veterinären eller hjälpa till med underhållningsarbete.

Dina kvällar är lediga så du kan slappna av, kanske sjunger du karaoke eller spelar spel med din värdfamilj och andra volontärer.

Shelter dogs get held before their walk by volunteers who work with animals in Belize

Vilka är de långsiktiga målen med djurvårdsprojektet i Belize?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att hitta nya hem till hemlösa djur på San Pedro.


Djurhemmet vi samarbetar med har brist på personal och är beroende av hjälp från volontärer. Du kommer ha en viktig roll i att se till att varje djur får den uppmärksamhet som den behöver. Djurhemmet har tre anställda och 100 djur, så utan volontärer skulle djurhemmet inte kunna hjälpa så många djur.


Socialisering är viktigt för att djur ska kunna bli adopterade. Genom att du hjälper djuren bli socialiserade kan de lättare få nya hem. Som exempel arbetade våra tidigare volontärer mycket med en hund som varit på hemmet en lång tid och hunden fick ett nytt hem inom två månader.


Ett otroligt viktigt arbete är också de informationskampanjer som du kommer hjälpa till att driva. Målet är att skapa medvetenhet om vad som är bra djurskötsel och varför hemlösa djur ska tas hand om. Särskilt viktiga är de informationskampanjer som vi håller i skolor, för det hjälper barn att lära sig om djur och djurskötsel redan när de är små. Endast genom utbildning kan vi minska antalet djur som hamnar på gatan.


Vi har arbetat fram sex långsiktiga mål för att säkra att vi har en långsiktig vision för det här projektet:


 • Förhindra att djur behandlas grymt och missköts
 • Förespråka vänlighet mot djur
 • Minska överpopulationen av djur på ön
 • Se till att djuren får vård och hamnar i säkerhet
 • Öka anpassningsförmågan hos djuren på djurhemmet
 • Ge djurhemmet långsiktig hjälp


Följ med oss och volontärarbeta med djur i Belize och hjälp oss nå våra långsiktiga mål.

A volunteer with animals in Belize take a shelter dog for a walk along the beach

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i San Pedro. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Belize.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Belize är ett otroligt vackert tropiskt land som gränsar till det turkosa Karibiska havet. Det finns massor att göra på fritiden, oavsett om du är en beach bum, en kulturnörd eller äventyrare.

På din fritid kan du snorkla i ett av de mest välbevarade korallreven i världen, Belize Barrier Reef. Vill du bara slappa, kan du besöka någon av de kritvita sandstränderna och sippa på färsk papajajuice.

Vill du fördjupa dig i Belize historia och kultur kan du besöka ruinerna från mayafolket, eller vandra i konstgallerier och museum.

På din resa kommer det finnas andra Projects Abroad volontärer från hela världen. Så du kan välja att utforska Belize självständigt eller tillsammans med andra.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer