A team from Projects Abroad take part in construction volunteering in Jamaica to build playhouse for local school

Volontärarbeta med att bygga i Jamaica

Gör en insats där det behövs och bygg viktig infrastruktur i utsatta områden

Översikt

Som byggvolontär på Jamaica hjälper du människor i utsatta områden till en bättre tillvaro. Jamaica är ett land som ofta drabbas av orkaner, som framförallt slår hårt mot de fattiga. Infrastrukturen skadas ofta allvarligt.


Du är med och hjälper de som drabbats av sådana katastrofer. Det kan handla om att renovera bostäder, konstruera sanitära lösningar till skolor eller att bygga skolgårdar.

Vill du hjälpa till där det behövs och se omedelbara resultat av ditt arbete? Då är du välkommen till oss!


På Jamaica finns tyvärr inte bara idylliska sandstränder utan även utbredd fattigdom. Många människor saknar tillgång till modern infrastruktur och bra utbildning. Som byggvolontär hjälper du till att förse dessa människor med nödvändig infrastruktur. Vi kräver ingen tidigare erfarenhet, eftersom en handledare finns på plats och lär dig de enklare byggtekniker du behöver kunna.


Du arbetar i Mandeville, där du också bor hos en lokal värdfamilj. Du får många tillfällen att upptäcka alla sidor av denna natursköna ö i hjärtat av Karibien.

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Krav: 

Alla över 16 år kan delta

Är att volontärarbeta med att bygga i Jamaica rätt för mig?

Gillar du att få nya utmaningar och samtidigt göra en insats för människor i nöd? Då är vårt byggprojekt på Jamaica något för dig!


På Jamaica är det extra viktigt att bygga hållbart, då landet regelbundet drabbas av mer eller mindre svåra orkaner. Många fattiga områden saknar tillräcklig infrastruktur och därför är dina insatser avgörande. Du är med och bygger bostäder, skolor och skolgårdar. Du bygger även moderna toaletter för att förbättra den allmänna hygienen.


Allt du behöver ta med dig till Jamaica är entusiasm och arbetsvilja, då arbetet kan vara fysiskt krävande. En handledare finns på plats och hjälper dig under arbetets gång. Om du är arbetsam och självständig kommer du att trivas bra hos oss.


Projektet pågår året runt och du kan åka ned när det passar dig. Du stannar i minst två veckor, men vi rekommenderar en längre vistelse så att du kan få mer gjort.

A group of Projects Abroad volunteers help to paint a toilet facility as part of their buidling volunteer work in Jamaica.

Vad arbetar jag med som byggvolontär på Jamaica

Kavla upp ärmarna och hjälp till i utsatta områden som byggvolontär på Jamaica.


Några av de områden du fokuserar på är:


  • Bygg sanitära lösningar i skolor för förbättrad hygien
  • Bygg skolgårdar
  • Rusta upp och måla bostäder
  • Lär dig enklare byggtekniker av erfaren handledare

Några av de huvudsakliga områdena du fokuserar på som byggvolontär på Jamaica:


Bygg sanitära lösningar i skolor för bättre hygien

Många skolor saknar rena och moderna toaletter, vilket påverkar hygienen negativt och utgör en stor hälsorisk. Du får vara med och bygga nya toaletter i skolorna för att förbättra hygien och minska sjukdomsspridning.


Bygg skolgårdar

Vi fokuserar mycket på barnens behov av lek för sin inlärning. Du är därför med och bygger skolgårdar, vilket många skolor saknar på grund av resursbrist. På det här sätter är du med och gör skolmiljön mer levande, vilket både gör barnen glada och förbättrar deras inlärningsförmåga.


Rusta upp och måla bostäder

Projects Abroad utför regelbundet underhåll av bostäder. Det kan handla om hus som skadats av exempelvis orkaner, eller vars innehavare är gamla eller handikappade. Här målar du, utför reparationer och allmänt underhåll.


Lär dig enklare byggtekniker av en erfaren handledare

Vår erfarna handledare finns på plats och lär dig enkla och nyttiga byggtekniker. Du lär dig göra eget murbruk, gjuta fundament och bygga väggar och tak. Din handledare ser till att du alltid är i trygga händer.

Var kommer jag att göra när jag volontärarbetar med att bygga på Jamaica

Mandeville

Arbetet sker i och runt Mandeville, där du också bor. Mandeville är den största staden i närområdet och stora delar är fattiga, med stort behov av modern infrastruktur. Hygienen måste förbättras och fler skolor måste utrustas med sanitära lösningar och skolgårdar.

Vi rekommenderar att du dricker mycket om dagarna, eftersom arbetet sker utomhus i varmt och fuktigt klimat.

Jamaica är ett grönskande och bergigt land som inbjuder till äventyr, så du behöver aldrig ha tråkigt på din fritid. Ett besök i den populära badorten Montego Bay kan rekommenderas. Montego Bay ligger ca 2,5 timmars bilfärd från Mandeville.

ANKOMST, VISUM OCH HÄMTNING

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst till Jamaica.

En vanlig dag som byggvolontär på Jamaica

Du arbetar på bygget måndag till fredag kl 8:30 till ca 15. Avvikande tider förekommer beroende på vilka framsteg som görs.


Arbetet sker mestadels utomhus, så var förberedd på det varma och fuktiga klimatet. Hatt och solkräm rekommenderas.


Bolla gärna idéer och utbyt erfarenheter med andra volontärer du lär känna under vistelsens gång. Du har även tillgång till din handledare om det är något du undrar över.


Ta dig gärna tid för en promenad på stan om du vill varva ned efter arbetsdagens slut. Mot slutet av dagen åker du hem till din värdfamilj och avnjuter en hemlagad jamaicansk middag innan det blir dags att vila upp sig inför kommande dags utmaningar.

A female volunteer with Projects Abroad can be pictured helping with plastering as part of her building volunteer work in Jamaica.

Vilka är projektets långsiktiga mål?

Målet med projektet är att ge utsatta områden tillgång till modern infrastruktur.


Jamaica har problem med sjukdomsspridning på grund av brist på rent vatten och undermåliga sanitetsanläggningar. Vi fokuserar därför mycket på att bygga rena och moderna toaletter och bättre sanitära lösningar. Att få bukt med undermålig hygien och förbättra det allmänna hälsotillståndet  är ett av projektets främsta mål.


Vi gör också skolmiljön mer levande genom att bygga skolgårdar, något som många skolor inte har resurser till. Det här stimulerar barnens utveckling och ger dem en möjlighet att leka och lära.


Våra huvudmål är följande:


  • Att göra skolmiljön mer levande genom att bygga skolgårdar
  • Att förbättra vattenkvaliteten genom bättre avloppssystem
  • Att bygga bättre sanitära lösningar i skolor och bostäder
  • Att se till att fler människor får tillgång till moderna faciliteter och rinnande vatten
  • Att se till så människor lär sig använda dessa system på rätt sätt
  • Att öka kunskapen om sambandet mellan dålig hälsa och fattigdomÅk med oss till Jamaica och hjälp människor att få tillgång till bättre infrastruktur.

A group doing building volunteer work in Jamaica help clear ground at a school to construct a playground.

VI MÄTER RESULTATET AV VÅRT ARBETE VARJE ÅR

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.

MAT OCH BOENDE

Du kommer bo hos en värdfamilj i Mandeville. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Jamaica.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.

FRITIDSAKTIVITETER NÄR DU ÄR LEDIG

När man tänker på Karibien är det svårt att inte tänka på Jamaica. Med sina vita sandstränder och färgstarka kultur, har denna önation mycket att erbjuda en besökare. Jamaica är en fantastisk destination att volontärarbeta i och utforska på fritiden.

Missa inte att prova dig fram i den lokala matkulturen, vi rekommenderar utsökta rätter som Jamaican patties och Jerk chicken. Du hittar dessa rätter i någon av restaurangerna kring havet och efter maten kan du ta ett svalkande dopp.

Med sin rika kultur och vänliga lokalbefolkning rekommenderar vi varmt att besöka marknader och museum. Varför inte åka på en weekendresa till Kingston och besöka Bob Marley museet?

När du ändå är i Kingston, passa på att ta en rundtur i Fort Charles och i National Heroes Park. När du deltar på ett av våra projekt kommer du även att lära känna andra Projects Abroad volontärer, så du kan välja mellan att utforska Jamaica tillsammans med andra, eller utforska självständigt.

SÄKERHET OCH PERSONALSTÖD

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!