A Projects Abroad volunteer working with children in China listens to young boys reading aloud to improve their reading skills.

Volontärarbeta med barn i Kina

Lär ut engelska och ge barn de kunskaper som behövs för att börja skolan på ett bra sätt

Översikt

Volontärarbeta inom barnomsorg i Kina och tillbringa dina dagar med att hjälpa barn i förskolor, skolor och i dagcenter för barn med funktionshinder. Du hjälper till att stötta barnens utveckling och undervisning. Det här projektet är en fantastisk möjlighet för dig att få praktisk erfarenhet inom barnomsorg. Bäst av allt! Du kommer vara en del i vårt långsiktiga arbete att hjälpa barn i Kina.

Vårt långsiktiga mål för barnomsorgsprojektet i Kina är att ge de barn som finns på våra projektplaceringar en bra grundutbildning. Med din hjälp kommer barnen bli mer engagerade elever och få bättre självförtroende. Du kommer lära barnen engelska, göra roliga aktiviteter och spela kunskapsspel.

Du kommer arbeta och bo i Shanghai och dela lägenhet med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter. På din fritid kan du strosa på traditionella kinesiska marknader eller upptäcka staden och dess spektakulära neonljus.

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Krav: 

Alla över 16 år kan delta


Är att volontärarbeta med barn i Kina rätt för mig?

Om du är intresserad av att resa i Asien och samtidigt volontärarbeta med barn, är Kina ett utmärkt val. Vi samarbetar med projektplaceringar som är underbemannade och där personalen behöver extra hjälp för att kunna ge varje barn individuellt undervisningsstöd.


Det här projektet är särskilt lämpligt för dig som vill arbeta inom barnomsorg i framtiden. Du kommer få praktisk arbetslivserfarenhet att lägga på ditt CV, samtidigt som du lär dig mer om hur du kan gynna och förbättra utvecklingen hos små barn. Det kommer att göra att du står ut lite extra på arbetsintervjun.


Om du gillar att tillbringa tid med barn kommer du få ut mycket av den här upplevelsen. Du kommer utveckla dina personliga färdigheter som kommunikation och planering. Din förmåga att anpassa dig till nya situationer och arbeta med nya människor kommer också att utvecklas. Det kommer hjälpa dig i vilken karriär du än väljer.


Du behöver inga förkunskaper för att delta på det här projektet. Du kommer stötta personal på plats och du kan kontakta vår Projects Abroad personal i Shanghai när som helst för hjälp. Vi har även en databas full av undervisningsresurser som du kan använda och vi håller i regelbundna workshops för alla våra barnomsorgs – och lärarvolontärer. Där kan du och de andra volontärerna utbyta erfarenheter, tips och råd.


Låt oss veta i förväg om du är intresserad av att volontärarbeta med barn som har funktionshinder. Några av våra projektplaceringar arbetar med barn som har cerebral palsy och autism. Du kommer ha extra stöd från vår personal om du volontärarbetar med barn som har funktionshinder.


Du kan volontärarbeta på barnomsorgsprojektet i Kina när som helst under året, då projektet drivs året runt. Minimitiden för att delta på projektet är tre veckor, men desto längre du stannar desto större insats kan du göra.

Two female Childcare volunteers working with kids in China help two young boys practice writing in English at a kindergarten.

Vad kommer jag göra när jag volontärarbetar med barn i Kina?

Din främsta roll kommer vara att stötta barn i förskolor, skolor eller i center för barn med funktionshinder. Det här är några av aktiviteterna du kan komma att göra:


 • Leka lekar som är viktiga för små barns utveckling och som uppmuntrar lärande
 • Hålla i lektioner som förbättrar barnens engelska och läs- och skrivkunnighet
 • Uppmuntra till rörelse och motorisk utveckling genom lekar och sporter

Leka lekar som är viktiga för små barns utveckling och som uppmuntrar lärande


Det är viktigt att alla våra volontärer som arbetar med barn ska göra lärande roligt. Du kommer leka lärande lekar och göra roliga utomhusaktiviteter. Lärande lekar är ett fantastiskt sätt att få barnen riktigt engagerade och de lär sig mer om de har roligt. Genom roliga aktiviteter kommer du att lära barnen om omvärlden. Det ger dem även bättre förståelse för deras egna kunskaper.


Alla aktiviteter är lektioner, att måla och göra pyssel lär dem att se skillnad mellan färger och former. Att lägga pussel lär barnen att lösa problem. Bollekar förbättrar koordinationen. Studera olika aktiviteter och tänk på hur du skulle kunna göra dem så roliga som möjligt.


Håll i lektioner som förbättrar barnens engelska och läs -och skrivkunnighet


En viktig uppgift som du har på det här projektet är att lära ut engelska. Börja genom att ta reda på hur bra deras nuvarande nivå är och bygg sakta därifrån. Lär dem grundläggande ord, fraser och introducera lite enkel grammatik om du tror att de är redo.


Genom att arbeta med barnens engelskakunskaper kommer du också att hjälpa barnen att förbättra deras läs -och skrivförmåga. Vi rekommenderar att du läser sagor i små grupper och gör enkla skrivövningar.


Uppmuntra till fysisk aktivitet genom lekar och sport


Fysisk aktivitet är en viktig del i att lära sig motoriska färdigheter när barnen är små. Du lär barnen grundläggande rörelser genom lekar, sporter och andra fysiska aktiviteter. De grundläggande rörelserna är:


 • Balans
 • Rörelser som att springa, hoppa och skutta
 • Bollspel (fånga, kasta och sparka)


De här arbetet är särskilt viktigt för barn med funktionshinder och du kommer hjälpa den lokala fysioterapeuten på plats. Du hjälper till genom att lära barnen enkla stretchövningar, det är rörelser som kan vara nog så utmanande för dem. Vårt mål är att öka både muskelstyrka och muskelminne och därmed förbättra deras livskvalité.


Var i Kina kommer jag att arbeta?

Shanghai

Du kommer aldrig glömma dagen du anländer i Shanghai och blir välkomnad av stadens skyskrapor och vackra neonljus. Shanghai är en av världens största städer med mer än 24 miljoner människor. Även om staden konstant sjuder av aktivitet är stadens utkanter fortfarande traditionella.

I Shanghai kommer du att arbeta på en förskola eller i ett dagcenter för barn med funktionshinder. Lärare och förskolepersonal har ofta fullt upp på dessa projektplaceringar så de uppskattar verkligen din hjälp.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Kina.


En vanlig dag när du volontärarbetar inom barnomsorg i Kina

Din dag kommer oftast att börja med en gemensam frukost med de andra volontärerna i er delade lägenhet. Du kommer efter frukosten hoppa på tunnelbanan till din projektplacering. Vår personal på plats kommer följa dig under din första dag så du vet var och hur du ska åka.


En typisk arbetsdag är mellan kl. 9 -17, måndag till fredag. Det inkluderar en timmes lunchpaus där du kan lära känna dina kollegor medan du äter din matlåda.


Arbetet kommer variera beroende på din projektplacering. Du kanske börjar med en engelska lektion om färger och djur. Därefter håller du kanske i en sång eller sagostund. Mellan engelskalektioner kan du organisera några spel som är roliga och samtidigt lärande. Du kan även leka med bollar utomhus, bygga pussel eller göra bild -och pysselaktiviteter.


I slutet av dagen kommer du hoppa på tunnelbanan för att äta en snabb måltid i lägenheten. Eller kanske äter du ute på någon av restaurangerna i närheten.


På helgerna kan du besöka vackra tempel eller köpa souvenirer på de livliga gatorna i staden. Du kan även lära dig hur man gör traditionella kinesiska dumplings, sjunga karaoke eller hitta din chi på en Thai Chiklass. Det finns massor att göra och vår personal på plats kan tipsa dig om hur du får ut det mesta från din resa.

 Projects Abroad volunteers working with children in China participate in an arts and crafts activity at a care centre.

Vilka är de långsiktiga målen med barnomsorgsprojektet i Kina?

Det långsiktiga målet med barnomsorgsprojektet i Kina är att stötta barns utveckling i förskolor, grundskolor och dagcenter på plats.


På många av våra projektplaceringar i Kina är klasserna stora och det finns inte tillräckligt mycket personal. Detta gör det svårt för personal att ge individuell uppmärksamhet till varje enskilt barn. Som volontär kommer du stötta personalen i deras arbete. Du kan arbeta med barnen i mindre grupper och fokusera särskilt på de barn som har eller riskerar att halka efter.


Vi arbetar även med barn som har funktionshinder eller specialbehov. Varje enskilt barn lär sig i sin egen takt och de barn som har specialbehov kan behöva mer stöd. När de får individuellt anpassad undervisning lär de sig snabbare. Barnen kan även komma att klara av sin vardag bättre.


Ett stort fokus i Kina är att lära barnen engelska. Det engelska språket är en nödvändig kunskap och öppnar många dörrar för arbete i framtiden.


Med oss kommer du arbeta med följande mål som finns för barnsomsorgsprojektet i Kina


 • Förbättra utvecklingen hos små barn
 • Förbättra livskvalitén för de barn som lever med funktionsnedsättningar
 • Öka barnens engelskakunskaper
 • Förbättra hygienen hos barn
 • Se till att undervisningen och miljön barnen vistas i är stimulerande


Hjälp oss nå våra långsiktiga mål och volontärarbeta med barn i Kina.

Projects Abroad volunteer with children in China claps with children outside her kindergarten placement.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer dela boende med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter under din tid i Shanghai. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra, dela era upplevelser och utforska omgivningarna tillsammans. Ditt boende kommer vara säkert, rent och bekvämt.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Kina är så stort och har så mycket att erbjuda en besökare att det är svårt att veta var man ska börja. Möjligheterna till roliga kvälls- och helgaktiviteter är därför ändlösa när du volontärarbetar i Kina.

Det som är slående i Kina är konstrasten mellan det moderna, urbana och landsbygden. Du kommer se skinande skyskrapor som Oriental Pearl Tower, bara en kort bit från det stillsamma Yuyuan Garden.

Även om du kommer ha fullt upp med att hinna utforska städer som Shanghai, är det värt att åka ut på landsbygden. Varför inte vandra på den andlöst vackra Sidenvägen till ett buddistiskt tempel? Och vilket Kinaresa är komplett utan att besöka de kända sevärdheterna på UNESCOS världsarvslista, som Kinesiska muren, Yangtze-floden och Terrakottaarmén.

Det kommer finnas mängder av andra volontärer i Kina, så du kan välja mellan att utforska landet tillsammans med andra, eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer