A picture of a group of volunteers from Projects Abroad out on a dig during their archaeology volunteering in Peru.

Volontärarbeta med arkeologi i Peru

Arbeta tillsammans med erfarna arkeologer på forntida lämningar från Inka och Warifolket i Peru

Översikt

Volontärarbeta som arkeolog i Peru och res tillbaka i tiden till historiska Sydamerika. Du kommer arbeta på utgrävningsplatser i två nationalparker, lära dig massor från erfarna arkeologer samtidigt som du gräver i historien. Det här är ett fantastiskt sätt att få arbeta praktisk med historia och få arbetslivserfarenhet att lägga på ditt CV.

Vi samarbetar med det peruanska kulturministeriet för att hitta och skydda forntida lämningar från Inka och Warifolket. Med din hjälp kan vi bevara dessa platser för framtida generationer.

Du kommer bo hos en värdfamilj i Cusco, en stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Cusco var en gång i tiden huvudstaden i Inkariket och ligger vackert omgivet av Andernas bergskedja.

Startdatum: 

Helt flexibla datum

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Krav: 

Alla över 16 år kan delta


Är att volontärarbeta med arkeologi i Peru rätt för mig?

Är du fascinerad av historia och om det livet i de forntida civilisationerna? Vill du gräva fram det förflutna? Då kommer Inka och Wariprojektet i Peru vara perfekt för dig!

Det här projektet kommer ta dig direkt till Sydamerikas historiska samhällen. Du kommer lära dig massor från erfarna arkeologer. Det här är särskilt värdefullt om du studerar historia, antropologi eller arkeologi och vill ha praktisk arbetslivserfarenhet att lägga på CV:t.

Du behöver inga tidigare kunskaper eller kvalifikationer för att delta. Allt ditt arbete kommer handledas av arkeologer och annan erfaren personal. Du kommer även ta del av regelbundna workshops och lektioner samt besöka museum.

Studerar du arkeologi och vill göra din praktik på arkeologiprojektet i Peru? Kontakta oss så kan vi hjälpa dig.

Det här projektet drivs året runt och du kan åka närsomhelst, men som kortast för två veckor. Vänligen notera att vissa aktiviteter är säsongsbetonade och är inte tillgängliga hela året. Det mesta av utgrävningsarbetet sker under torrperioden mellan maj och september. Under regnperioden mellan oktober och april fokuserar vi på forskningsarbete inomhus.


Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar som arkeolog i Peru?

Du kommer arbeta tillsammans med erfarna arkeologer och hjälpa dem att forska och upptäcka mer om den forntida Inka och Wari-civilisationen. Det här är saker du kommer fokusera på under projektet:


  • Hjälpa till med att upptäcka och registrera nya arkeologiska platser
  • Underhålla arkeologiska platser genom allmän skötsel och röjningsarbete
  • Öka kunskaperna och medvetandet om vikten av att skydda kulturhistoria hos lokalbefolkningen
  • Delta i workshops och presentationer för att lära dig mer om arkeologiarbetet i Peru

Våra arkeologiska aktiviteter i Peru är väderberoende. Torrperioden skiljer sig stort från regnperioden, vissa aktiviteter kan inte genomföras i regn. Du kommer fokusera på följande aktiviteter under din tid på projektet:


Hjälpa till att upptäcka och registrera nya arkeologiska platser


En av de mest spännande sakerna med arkeologi är att hitta nya platser och föremål. Under din tid i Peru kommer du vara delaktig i att leta efter och registrera nya arkeologiska lämningar. När du hjälper till att registrera nya platser kommer du använda GPS och fotografera vad du hittar. Du kommer även att hjälpa till att kartlägga platser för vidare research och du kan även komma att hjälpa till med att lägga tillbaka artefakter i marken om det behövs.


Underhålla arkeologiska platser genom allmän skötsel och röjningsarbete


Du kommer arbeta tillsammans med erfarna arkeologer på arkeologiska platser. De kommer visa dig hur du ska göra olika arkeologiska aktiviteter och övervaka ditt arbete. Du kommer hjälpa till att röja undan vegetation och ogräs från murar och stigar, förbereda murbruk som används för att restaurera ruiner. Förbered dig på att bli rejält smutsig när du klampar runt i leran! Vi använder leran till att måla väggar och gångar och leran hjälper att bevara de gamla konstruktionerna.


Öka kunskaperna och medvetandet om vikten av att skydda kulturhistoria hos lokalbefolkningen


Ett av huvudmålen för det här projektet är att fortsätta forska i de gamla civilisationerna i Sydamerika. Vi utbildar även lokalbor i vikten av att skydda kulturhistorien genom presentationer och informationsträffar. Det lär människor om deras egen historia och hur människor brukade leva. På så sätt kan vi få människor intresserade av att bevara historien till framtida generationer.


Delta i workshops och presentationer för att lära dig mer om arkeologi i Peru


Vår personal organiserar regelbundna workshops och presentationer för alla av våra arkeologivolontärer. Du kommer ha möjlighet att lyssna på arkeologer som pratar om ämnen som ben och hur keramik kan restaureras. Fråga mycket och ta anteckningar så du kommer ihåg vad du har hört.


Var i Peru kommer jag att arbeta?

Cusco

Vårt Inka och Wari-projekt i Peru är baserat i Lucre, en stad i Lucredalen som ligger ungefär 40 minuter från Cusco. Cusco var huvudstad och den viktigaste staden i Inkariket. Lucredalen har många kända och ännu okända ruiner från de forntida civilisationerna.

Vi arbetar främst i Pikillaqata nationalpark och i Sacsayhuaman arkeologipark. Eftersom vi har ett officiellt samarbete med det peruanska kulturministeriet har vi exklusiv tillträdesrätt till unika platser där du kan arbeta.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Peru.


En vanlig dag på arkeologiprojektet

En vanlig dag på det här projektet startar kring kl. 8.30 och slutar kring kl. 15.30, arbetsveckan är måndag till fredag. På fredagar kommer du sluta tidigare kring lunch.


Dina dagliga aktiviteter kommer att variera stort och är beroende av väder. Den handledande arkeologen kommer besluta om dagens aktiviteter. Det kan innebära att kartlägga arkeologiska platser, arbeta på utgrävningar eller utföra forskningsarbete inomhus.


Efter dagens aktiviteter kommer du åka hem till din värdfamilj för middag. Det här är ett fantastiskt sätt att uppleva den peruanska kulturen på nära håll. Lär känna din värdfamilj och låt dem dela med sig av sin mat, traditioner och kultur med dig.


Dina kvällar och helger är lediga. Utforska staden Cusco, promenera längs med gator och beundra arkitekturen från många sekel av olika civilisationer. Lär dig mer spanska av gatuförsäljare och smaka på olika peruanska rätter.


På helgerna kan du åka ut och utforska de gröna bergiga landskapen där lamor strosar fria. Du kan även planera en helgresa till någon av Perus kända sevärdheter som Machu Picchu.


Vilka är målen för arkeologiprojektet i Peru?

Det huvudsakliga målet med arkeologiprojektet i Peru är att avancera forskningen om de antika civilisationerna och aktivt bevara det peruanska kulturarvet.


Vi på Projects Abroad samarbetar med det peruanska kulturministeriet för att kunna göra arkeologiskt arbete i nationalparker och arkeologiska parker. Tillsammans arbetar vi för att hitta och skydda nya arkeologiska platser och artefakter. Vi behöver volontärer som dig för att kunna göra det.


Utöver att bevara och skydda kulturen och historien till nästa generation, kommer du även få en unik inblick i Sydamerikas antika civilisationer. Det här projektet kommer ge dig arbetslivserfarenhet som du kommer ha nytta av om du vill ha en karriär inom historia, antropologi eller arkeologi. Du kommer lära dig massor från erfarna arkeologer som är dedikerade till sitt arbete.


Följ med oss och volontärarbeta inom arkeologi i Peru och hjälp skydda och bevara den peruanska historien.

Projects Abroad volunteers can be seen measuring out an excavation site as part of their archaeology volunteering work in Peru.

Volontärarbete för yrkesprofessionella

Det här projektet är även perfekt för kvalificerade yrkesprofessionella. Med dina kunskaper kan vi tillsammans göra ännu större skillnad. Vi kommer matcha dig med en projektplacering där dina kunskaper behövs som mest. Det innebär att du kan dela med dig av dina kunskaper med andra. Tillsammans kommer du arbeta med partnerorganisationer för att skapa hållbar positiv förändring för människor på plats.

Om du har relevanta kvalifikationer, kontakta oss så kan vi hjälpa dig!


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Cusco. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Peru.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Peru är ett spännande land som erbjuder dig som volontär mycket att se och göra. Oavsett om du gillar konst, kultur, historia eller natur, så har Peru något för dig!

En av de största attraktionerna i Peru är så klart ruinerna från Inka och Mayafolket. Besök de imponerande arkeologiska lämningarna som Coricancha, Tambomachay och så klart Machu Picchu.

Du kan åka på en weekendresa till byn Pisac, där du kan shoppa på marknader fulla med färgglada iögonfallande textilier. Missa inte att se lamor och alpackas när du ändå är på plats!

Det finns också massor av restauranger i Peru, så passa på att slappna av efter dags volontärarbete genom att njuta av den utsökta rätten ceviche.

Vi driver många olika projekt i Peru, så du kommer garanterat lära känna nya vänner och reskompisar. Det gör att du kan välja mellan att utforska Peru självständigt, eller tillsammans med likasinnade nya vänner.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer