Volunteers spot a chameleon during their Conservation Projects in Madagascar for high school students

Volontärarbeta i regnskogen på Madagaskar som ungdomsvolontär

Bo mitt i regnskogen och hjälp skydda utrotningshotade lemurer och andra vilda djur

Översikt

Följ med oss och volontärarbeta i regnskogen i Madagaskar som ungdomsvolontär. Delta i ett sommarlovsäventyr utöver de vanliga och bo i en liten by i djungeln. Under din tid på projektet kommer du fokusera på naturskyddsarbete och att hjälpa det lokala samhället. Bli inte förvånad om en och annan lemur klättrar förbi under dagen.


Tillsammans med andra ungdomar i din egen ålder kommer ni göra en insats för regnskogen. Ni kommer dela tiden på projektet mellan att arbeta i nationalparken och i det lokala samhället. Det här är en riktigt bra möjlighet att lära sig mer om naturskyddsarbete direkt från erfarna naturskyddsexperter och utveckla dina färdigheter i teamwork.


Ditt arbete i Madagaskar är väldigt viktigt. Djuren som finns här är unika för området och kan inte hittas någon annanstans i världen. Byn där du bor behöver även hjälp för att bli mer miljövänlig.


Du kommer vara baserad i byn Andasibe där du kommer bo i ett gästhus. Vår personal kommer vara med dig på varje steg av din resa. De finns där för att hjälpa dig och för att se till att du har ditt livs resa!

Startdatum: 

Fasta datum under skollov

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Krav: 

Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år


Är att volontärarbeta i regnskogen på Madagaskar som ungdomsvolontär rätt för mig?

Älskar du vara utomhus? Är du äventyrlig och nyfiken på andra kulturer? Då kommer du trivas med att arbeta som ungdomsvolontär i regnskogen på Madagaskar.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta. Allt du behöver är massor av energi och att du inte rädd för lite smuts under naglarna!


Var förberedd på att uppleva saker du aldrig upplevt förut. Du kommer vakna upp till ljudet av regnskogen och se lemurer hoppa förbi när du tar hand om trädplantor i vår plantskola. Vår personal finns också där för dig för att hjälpa och guida dig under hela din tid på projektet.


Det här projektet är skräddarsytt för ungdomsvolontärer, vilket innebär att du arbetar tillsammans med andra ungdomar i din egen ålder. Varje resa har fasta start och slutdatum, så välj det datum som passar din sommar bäst.

Projects Abroad volunteers prepare for their conservation work in Madagascar on our placement for high school students

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Stötta arbetet i nationalparker


Du kommer arbeta i flera olika nationalparker och alla dessa nationalparker skyddar regnskogen. Många av de djur och växter som finns här är helt unika och finns ingen annanstans på jorden.


Ditt arbete kommer inkludera att kartlägga fåglar, reptiler och lemurer. Det är ett viktigt arbete då det hjälper nationalparkerna att veta hur många av varje art finns i varje park.


Du kommer arbeta nära med naturskyddsexperter och delta i en naturskyddsworkshop som hålls av en guide på plats.


Skydda regnskogshabitat, djur och växter


Inkräktande växtarter är ett stort problem på Madagaskar. De skadar den inhemska växtligheten som är hem för de vilda djuren på Madagaskar. Du kommer hjälpa till att rensa bort inkräktande växtarter och arbeta i vår plantskola för att ta hand om inhemska trädplantor.


Under din tid på projektet kommer du även hjälpa oss att skapa och hålla efter nationalparkens stigar, så att besökare inte vandrar runt i parken och trampar ner inhemska växter.


Hjälpa byborna i Andasibe att bli mer miljövänliga


Det arbete du gör i byn är nära relaterat till det naturskyddsarbete som du kommer göra. Du kommer hjälpa till att öka kunskaperna om vikten av att skydda miljön, genom att skapa posters och flygblad. Vi använder dessa när vi håller workshops om naturskydd och miljöförstöring.


Din grupp kommer även att ta lokala skolbarn på guidade turer i nationalparkerna. Det här är väldigt populärt bland våra volontärer, eftersom det är riktigt roligt att visa barnen de olika växterna och djuren. Dela din passion för att skydda regnskogen med barnen!


Förbered dig för mycket fysiskt arbete på det här projektet, det kan vara att allt från att plantera en grönsaksträdgård till att städa i naturen.


Utforska Madagaskar och lär dig mer om kulturen


Madagaskar är som ingen annan plats i världen. Så vi kan säga med gott samvete säga att det här är en unik chans att uppleva ett annorlunda äventyr!


Du kommer bo och arbeta med andra ungdomar i samma ålder, vår personal och lokalbefolkningen. Det är ett perfekt sätt att lära sig mer om andra kulturer och dela dina upplevelser.


När du inte arbetar har vår personal förberett massa roliga aktiviteter där du får utforska kulturen på Madagaskar. Det kan exempelvis vara konst eller traditionell historieberättning. Vi kommer även ta dig och din grupp på en weekendresa, där du kan sola på stranden och utforska livliga gatumarknader.


Var i Madagaskar kommer jag att arbeta?

Andasibe

Det finns endast en jordväg som går igenom Andasibe så det blir ofta ganska lerigt! Du kan förvänta dig regn året runt. Ta med dig varma kläder för kvällarna och oömma skor som tål att bli smutsiga.

Madagaskar är hem till många olika djur som inte finns någon annanstans i världen. Över 80 % av Madagaskars arter är unika till området. Det innebär är att Madagaskar är det enda platsen i världen där du kan se de här djuren i det vilda!

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst till Madagaskar.


Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att skydda och bevara regnskogen i Madagaskar. Vi arbetar även aktivt med att göra lokalbefolkningen mer medveten om miljöförstöring och naturskyddsarbete.


Över 80 % av djurarterna som finns på Madagaskar finns ingen annanstans i världen. Det finns nästan 100 olika arter av lemurer! Tyvärr innebär det att när den mänskliga populationen växer, minskar regnskogen för att ge plats åt hus, boskap och farmer. Över 70-80% av regnskogen har redan förstörts.


Som ungdomsvolontär kommer du bli en del av vår långsiktiga insats för att rädda regnskogen på Madagaskar. Tidigare ungdomsvolontärer har gjort ett fantastiskt arbete. Under 2017 hjälpte ungdomsvolontärerna oss att plantera 3000 utrotningshotade träd. Det har gjort en otrolig stor skillnad för vårt arbete på Madagaskar


Följ med oss och volontärarbeta med att rädda regnskogen i Madagaskar som ungdomsvolontär och hindra att regnskogen försvinner.

High school student volunteers help local farmers plant rice and promote rainforest conservation in Madagascar

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer dela boende med andra Projects Abroad volontärer under din tid i Andasibe. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra, dela era upplevelser och utforska omgivningarna tillsammans.

Vi försöker alltid placera våra ungdomsvolontärer så att de delar rum med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant, av samma ålder och kön. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer