A lawyer consults with a client on the Law and Human Rights internship for teenagers in South Africa

Volontärarbeta med mänskliga rättigheter i Sydafrika som ungdomsvolontär

Bo i otroligt vackra Kapstaden och arbeta praktiskt med juridik och mänskliga rättigheter

Översikt

Res till Afrika med andra ungdomar i din egen ålder och prova på att arbeta med juridik och mänskliga rättigheter i Sydafrika. Du kommer få en värdefull inblick i arbetet med mänskliga rättigheter runt om i världen, samtidigt som du lägger internationell arbetslivserfarenhet på ditt cv.

Du kommer bo och arbeta i Kapstaden och din bas kommer vara på vår eget Projects Abroads kontor för mänskliga rättigheter. Din första vecka kommer du arbeta med juridik och förbereda ett fall för ett rättegångsspel. På rättegångsspelet kommer du antingen vara åklagare eller försvarare för det fall du gjort research för. Din andra vecka kommer du tillbringa ute i samhället där du arbetar praktiskt med mänskliga rättigheter.

Du kommer bo hos en lokal värdfamilj i Kapstaden och ha möjligheten att besöka många spännande platser som Taffelberget och historiska Robben Island. Alla aktiviteter på resan är färdigorganiserade för dig och vår personal kommer vara vid din sida under hela resan. Du kommer arbeta och umgås i grupp med andra ungdomar i samma ålder, så du kommer träffa vänner från hela världen.

Startdatum: 

Fasta datum under skollov

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Krav: 

Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år


Är att volontärarbeta som ungdomsvolontär i Sydafrika rätt för mig?

Det här projektet är perfekt om du är mellan 15-18 år och vill prova på att arbeta praktiskt med juridik och mänskliga rättigheter. Du kommer kunna lägga praktisk arbetslivserfarenhet på ditt cv och samtidigt se mer av världen.

Förutom att du kommer lära dig massor och få praktisk erfarenhet, kommer du även att hjälpa öka medvetenheten om mänskliga rättigheter i Sydafrika. Du kommer dela med dig av vad du lär dig med människor från utsatta områden och lära dem om deras grundläggande rättigheter. Det kommer visa att du är dedikerad att hjälpa människor. Något du kan ha nytta av i framtiden om du ska studera eller söka jobb.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta, eftersom du kommer handledas av erfaren juridiskt kunnig personal. De kommer lära dig allt du behöver veta.

Våra gruppresor under sommaren för ungdomsvolontärer har fasta start och slutdatum. Välj de datum som passar din sommar bäst. På projektet har vi ett fullt organiserat schema och extra personal, så du kan känna dig säker och ha någon med dig under hela resan.

A meeting held during Projects Abroad's Law and Human Rights internship for teenagers in South Africa

Vad kommer jag att göra som ungdomsvolontär i Sydafrika?

Du kommer arbeta tillsammans med andra ungdomar i din egen ålder på vårt eget Projects Abroads kontor för mänskliga rättigheter. Det här är några saker du kan komma att göra:


  • Researcha ett fall och delta i en rättegångstävling
  • Ta del i ett flertal program som arbetar med mänskliga rättigheter i utsatta områden i Kapstaden
  • Lära dig mer om Sydafrikas historia
  • Utforska vackra Kapstaden tillsammans med andra ungdomar i din egen ålder

Som ungdomsvolontär för människorättsprojektet i Sydafrika kommer du fokusera på följande områden:


Researcha ett fall och delta i en rättegångstävling


Under din tid på projektet kommer du researcha ett fall och vara antingen åklagare eller försvarare i ett rättegångsspel. Det här är ett bra sätt att träna på att argumentera för ett fall. På din första vecka kommer du besöka flera olika platser som är relevanta för ditt arbete, såsom en polisstation och ett kriscenter. Det här kommer vara en bra introduktion till juristers arbete. Du kommer även dagligen kunna fråga arbetande jurister om olika fall. Det här projektet är ett perfekt sätt att prova på att arbeta med juridik och mänskliga rättigheter utomlands.


Delta i olika program som arbetar med mänskliga rättigheter ute i samhället


Beroende på vilka behov som människor har i de olika programmen när du besöker vårt projekt, kan du komma att:


  • Utvärdera effekten som vi har med våra nuvarande juridiska workshops
  • Göra en behovsutvärdering i ett område som kan behöva mer stöd
  • Lära gatubarn om lagen och deras grundläggande rättigheter


Lära dig mer om Sydafrikas historia


Sydafrika är ett land med en komplicerad politisk och juridisk historia. Du kommer göra egen research samt besöka museum och historiska platser tillsammans med andra ungdomar.


Utforska vackra Kapstaden med andra ungdomar


På helger och kvällar har vi organiserat mängder med kulturella och roliga aktiviteter för dig och din grupp. Du kommer besöka Taffelberget och Boulders Beach, delta i roliga aktiviteter som gokart och bowling och besöka historiska sevärdheter som Robben Island och District 6. Alla aktiviteter kommer ske i grupp och tillsammans med vår personal.


Var i Sydafrika kommer jag att arbeta?

Kapstaden

Kapstaden är fortfarande väldigt segregerat där många människor inte har råd med juridisk hjälp. Många människor känner inte heller till sina rättigheter, vilket gör dem sårbara för exploatering och missförhållanden. Vi driver och finansierar vårt eget Projects Abroad kontor för mänskliga rättigheter. Där erbjuder vi gratis juridisk hjälp för de som behöver. Du kommer tillbringa en del tid på kontoret och en del ute i olika program som arbetar med mänskliga rättigheter ute i utsatta delar av samhället.

Kapstaden är en fantastiskt vacker stad som är omringat av både hav och berg. Det finns långa vita sandstränder och många naturreservat. Staden har även en rik kultur och historia att utforska genom museum, konst och arkitektur. Det finns även mängder med utomhusaktiviteter.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Sydafrika.


Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att ge dig praktisk erfarenhet av att arbeta med mänskliga rättigheter.

Även om 20 år har passerat sen apartheidsystemet avskaffades i Sydafrika, är samhället fortfarande otroligt segregerat och ojämlikt. Många människor har inte råd att skaffa sig juridisk hjälp och har mycket liten kunskap om sina egna rättigheter. Genom att delta i det här projektet, kommer du bli en del i våra långsiktiga insatser att stärka utsatta delar av samhället i Kapstaden och ge gratis juridisk hjälp.

Det här projektet kommer ge dig värdefulla teoretiska och praktiska kunskaper som du kan lägga på ditt cv. Något du kan ha nytta av när du börjar arbeta eller i dina fortsatta studier. Det är även det perfekta sättet att prova på att arbeta med juridik och mänskliga rättigheter.

Följ med oss och volontärarbeta med mänskliga rättigheter i Sydafrika som ungdomsvolontär, få arbetslivserfarenhet samtidigt som du hjälper människor från utsatta delar av Kapstaden.

Projects Abroad interns prepare to gain legal work experience on our project for teenagers in South Africa

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Kapstaden. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Sydafrika.

Vi försöker alltid placera våra ungdomsvolontärer så att de delar rum med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant, av samma ålder och kön. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer