A student on the Physiotherapy internship for teenagers in the Philippines, observes as staff assist a man.

Volontärarbeta med fysioterapi på Filippinerna som ungdomsvolontär

Arbeta tillsammans med andra ungdomar i din ålder och lär dig direkt från kvalificerade fysioterapeuter

Översikt

Följ med och volontärarbeta med fysioterapi på Filippinerna som ungdomsvolontär. Du kommer arbeta med andra ungdomar och under handledning av erfarna fysioterapeuter. Ditt arbete kommer ske i ett fysioterapicenter som grundats av oss på Projects Abroad, där du kommer se många olika behandlingar och patienter. Det här är ett perfekt sätt att ta reda på om en karriär inom fysioterapi är något för dig. Du kommer även kunna lägga praktisk arbetslivserfarenhet inom medicin på ditt cv.

Tillsammans i en grupp med ungdomar i din egen ålder kommer ni göra en mängd olika aktiviteter. Det kan vara att hålla i utbildande workshops, hembesök och arbete ute i samhället. Du kommer lära dig massor om fysioterapi och om sjukvården i ett utvecklingsland. Under din tid på projektet kommer du även få en djupare insikt i de utmaningar som människor med funktionshinder kämpar med.

Du kommer bo hos en vänlig värdfamilj i Bogo City. De kommer varmt välkomna dig och se till att du känner dig hemma. Du kommer även lära dig mer om den vietnamesiska kulturen. Vår personal organiserar roliga sociala och kulturella aktiviteter på kvällar och helger. På aktiviteterna kommer du träffa andra ungdomar med liknande intressen och lära känna vänner från hela världen.

Startdatum: 

Fasta datum under skollov

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Krav: 

Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år


Är att volontärarbeta med fysioterapi på Filippinerna som ungdomsvolontär rätt för mig?

Funderar du på en karriär inom fysioterapi? Vill du veta hur det är att arbeta med fysioterapi i praktiken? Kanske har du redan bestämt dig men vill få arbetslivserfarenhet? Om du har svarat ja på någon av de här frågorna, så är det här projektet för dig.

Det här är ett riktigt bra sätt att boosta ditt cv inför studier eller jobb i framtiden. Du kommer lära dig massor om fysioterapi och du kommer göra det i en miljö som skiljer sig åt från hur det är hemma. Under din tid på projektet kommer du observera kvalificerade fysioterapeuter i deras arbete. Du kommer även utveckla grundläggande kunskaper inom medicin, genom att delta i sjukvårdsinsatser ute på fältet. När du deltar på dessa sjukvårdsinsatser visar du att du verkligen är dedikerad till att arbeta inom sjukvården och vill hjälpa andra.

Vi vet att det kan kännas skrämmande att resa ensam utomlands, men vi stöttar dig på alla steg på din resa. Vår egen personal på plats finns där som stöd för dig 24/7. Du kommer dessutom arbeta och umgås i en grupp med ungdomar i samma ålder och från många olika länder. Den här resan är organiserad så att vår personal alltid finns på plats genom hela resan. Det kommer även finnas massor av planerade sociala och kulturella aktiviteter.

During an outreach, a student on the Physiotherapy internship for teenagers in the Philippines, takes notes.

Vad kommer jag att göra när jag volontärarbetar med fysioterapi som ungdomsvolontär?

På den här resan kommer du få en helhetsupplevelse och delta i en mängd aktiviteter som:


  • Observera erfarna och kvalificerade fysioterapeuter i deras arbete
  • Delta i utbildande workshops och sjukvårdsinsatser ute i samhället
  • Utforska kulturen och landet tillsammans med andra ungdomar

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Observera erfarna och kvalificerade fysioterapeuter i deras arbete


Du kommer ha chansen att observera fysioterapeuters rehabiliteringsarbete ute på vårt fysioterapicenter. Det här är ett perfekt sätt att lära dig massor och se hur det är att arbeta med fysioterapi i praktiken.


Under din tid på projektet kommer du sitta med på konsultationer och se hur fysioterapeuter behandlar patienter. Du kommer även kunna följa med fysioterapeuterna på hembesök. Det är ett spännande sätt att lära sig hur man arbetar med fysioterapi i ett område som har lite resurser. Ta anteckningar och fråga mycket så du lär dig så mycket som möjligt.


Ta del i undervisande workshops och sjukvårdsinsatser ute i samhället


På det här projektet kommer du ta del av workshops som behandlar olika ämnen inom fysioterapi. Här kommer du lära dig om olika tekniker och även hur man arbetar med fysioterapi på Filippinerna.


Vi på Projects Abroad organiserar även regelbundna sjukvårdsinsatser i utsatta delar av samhället. Det ger människor möjlighet att få gratis hälsoundersökningar och enklare sjukvård. Du kommer hjälpa personalen där det behövs som att dela ut medicin eller ta blodtryck. Allt arbete sker under handledning av kvalificerad sjukvårdspersonal.


Utforska kulturen på Filippinerna tillsammans med ungdomar i samma ålder


Eftersom du rest ända till Filippinerna vill vi vara säkra att du får ut det mesta av din resa till detta vackra asiatiska land. Vi har organiserat en weekendresa för dig och din grupp till Bantayan Island. Ön har kristallklart vatten och vita sandstränder och väl värt ett besök. Under resan organiserar vi även roliga sociala och kulturella aktiviteter på kvällarna. Alla aktiviteter sker i grupp med ungdomar i din egen ålder och vår personal på plats.


Var på Filippinerna kommer jag att arbeta?

San Remigio

Du kommer vara baserad i kuststaden San Remigio, som ligger i den norra delen av Cebu-ön. San Remigio har alla moderna bekvämligheter du kan behöva som mataffärer, banker och restauranger.

Under din tid på projektet kommer du arbeta på ett rehabiliteringscenter som ger gratis behandlingar till människor som inte har råd att åka till staden och få vård. Rehabiliteringscentret startades med hjälp av oss på Projects Abroad och är det första i sitt slag i området. Du kommer ofta att åka ut med fysioterapeuterna för att besöka andra byar och göra hembesök.

Filippinerna är ett land med otroligt vackra landskap och massor att erbjuda en besökare. Du kommer utforska lokala sevärdheter och kulturen under våra sociala events och på weekendresan.

Ditt boende kommer vara hos en värdfamilj i Bogo City, som är endast 12 km från San Remigio.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst till Filippinerna.


Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Det finns två huvudsakliga mål med det här projektet: att lära dig mer om fysioterapi och att hjälpa människor från utsatta områden på Filippinerna att få tillgång till grundläggande sjukvård.


Många ungdomar åker med oss för att de vill få arbetslivserfarenhet från en internationell miljö. Vi ger dig möjligheten att delta i en strukturerad upplevelse där du lär dig från kvalificerade fysioterapeuter. Du kommer ta del av många intressanta aktiviteter, som kommer lära dig mer om olika fysioterapibehandlingar.


Du kommer även arbeta med patienter under handledning och överseende av en erfaren fysioterapeut. Det kan vara att assistera på vattenterapi eller vid hembesök.


Över 1000 människor lever med funktionshinder i San Remigio och ungefär 10 % behöver aktiv rehabilitering. Tyvärr har många människor på Filippinerna inte råd med behandling och det är brist på faciliteter.


Fysioterapicentret där du arbetar startades av oss på Projects Abroad och är det enda av sitt slag i området. Centret erbjuder nödvändig fysioterapibehandling gratis.


Följ med oss och volontärarbeta med fysioterapi på Filippinerna som ungdomsvolontär, få arbetslivserfarenhet och gör samtidigt en insats för människor med funktionshinder.

During an outreach on the Physiotherapy internship for teenagers in the Philippines, students visit local homes with staff.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Bogo City. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Filippinerna.

Vi försöker alltid placera våra ungdomsvolontärer så att de delar rum med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant, av samma ålder och kön. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer