As part of the Projects Abroad Public Health Internship for teenagers in the Philippines, student assists a local doctor during a medical outreach.

Volontärarbeta med folkhälsa på Filippinerna som ungdomsvolontär

Arbeta tillsammans med andra ungdomar och sjukvårdspersonal och hjälp till med hälsoundersökningar 

Översikt

Följ med oss och volontärarbeta med folkhälsa på Filippinerna som ungdomsvolontär, du får arbetslivserfarenhet samtidigt som du gör en insats för andra. Du kommer träffa tonåringar från hela världen, samarbeta i grupp och utforska landet. Det här är även ett riktigt bra sätt att kunna lägga in medicinska kunskaper på ditt CV, något som du kan ha nytta av i din framtida karriär.


Under din tid på projektet kommer du åka på hembesök och hjälpa till med sjukvårdsinsatser i utsatta delar av samhället. Du kommer hjälpa till att göra grundläggande hälsoundersökningar och sprida information om sjukdomar som diabetes och högt blodtryck. Vår personal kommer lära dig enkla medicinska kunskaper som du behöver för att arbeta. Du kommer även lära dig nya kunskaper från läkare och sjuksköterskor.


Du kommer vara baserad i San Remigio och bo hos en vänlig värdfamilj. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig på alla steg på din resa och vi har organiserat massor för dig att se och göra.

Startdatum: 

Under skollovet

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

15-18


Är att volontärarbeta med folkhälsa på Filippinerna som ungdomsvolontär rätt för mig?

Det här projektet passar dig som är mellan 15-18 år och vill prova på att arbeta inom hälsa och sjukvård. Du kommer hjälpa människor i utsatta delar av samhället genom att delta i sjukvårdsinsatser och hembesök.


Det här projektet kommer ge dig en unik erfarenhet av att arbeta i ett utvecklingsland och det kommer att utmana dig att tänka utanför ramarna. Berätta om dina upplevelser när du söker in till universitetet eller söker jobb. Det kommer garanterat få dig att stå ut från mängden. Ditt arbete kommer även visa att du menar allvar med att du vill hjälpa andra.


Har du ingen tidigare erfarenhet? Inga problem! Du kommer arbeta under handledning av läkare, sjuksköterskor och vår egen personal. Passa på att fråga mycket, så lär du dig massor!


Din resa till Filippinerna kommer inte bara vara hårt arbete. Du kommer få många möjligheter att se landet, göra roliga kulturella aktiviteter och åka på weekendresa.


Det här projektet finns tillgängligt på sommaren och har fasta start och slutdatum för två veckor i taget.

On the Projects Abroad Public Health Internship for teenagers in the Philippines, students prepare healthy foods for locals.

Vad kommer jag att göra som ungdomsvolontär på Filippinerna?

På det här projektet kommer du arbeta under handledning på sjukvårdsinsatser i samhället och på våra “community days”. Det här är saker du kan förvänta dig att göra:


  • Åka på hembesök till familjer och hjälpa till med hälsoundersökningar
  • Öka kunskaperna om hälsa och kost
  • Lära dig mer om hur man arbetar med folkhälsa i ett utvecklingsland
  • Utforska den lokala kulturen och vidga dina horisonter

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:

 

Åka på hembesök till familjer och hjälpa till med hälsoundersökningar

 

Du kommer hjälpa personal på plats att göra hälsoundersökningar och screena efter sjukdomar. Tillsammans åker ni ut på hembesök hos lokala familjer. Personalen kommer lära dig hur du mäter temperatur, puls, blodtryck och väger. Data som du samlar in kommer användas för att skapa folkhälsostrategier.

 

Öka kunskaperna om hälsa och kost

 

När du är på hembesök kommer du ge matdagböcker till familjerna och uppmuntra dem att äta hälsosammare. Du kan även göra research och rekommendera enkla, nyttiga och billiga måltider. Personalen kommer alltid finnas till hands för att ge dig hjälp och stöd.

 

Du kommer även hjälpa till att organisera gruppträning för att uppmuntra människor att röra sig och få bättre hälsa. Ta på dig träningsskorna, bekväma kläder och sätt människor i rörelse. Det kommer hjälpa till förebygga sjukdomar som diabetes.

 

Lär dig mer om folkhälsoarbete i utvecklingsländer

 

Under din tid på projektet kommer du delta i en konferens om folkhälsa. Konferensen kommer ske i slutet av din projekttid och du kommer hålla i en presentation. Det kommer ge dig en bättre insikt i sjukvårdssystemet på Filippinerna och varför ditt arbete med folkhälsa är så viktigt.

 

Upplev den lokala kulturen och vidga dina horisonter

 

Ditt schema inkluderar en weekendresa till Bantayan Island. Vår personal kommer även att organisera flera kulturella och sociala events på kvällarna. Alla aktiviteter sker i grupp och tillsammans med vår egen personal på plats.


Var på Filippinerna kommer jag att arbeta?

San Remigio

Du kommer arbeta i San Remigio som ligger på ön Cebu, som är den största ön i Cebu-provinsen. Cebu-ön är omringad av 167 andra öar.

Ditt arbete kommer ske i och runt San Remigio, där du kommer göra olika typer av folkhälsoarbete och driva informationskampanjer. Fokus ligger på att ge människor från utsatta områden tillgång till grundläggande sjukvård. Du kommer även informera människor om icke-smittsamma sjukdomar som högt blodtryck, högt kolesterol och diabetes.

På din fritid kommer du tillsammans med andra ungdomar få chansen att utforska Filippinerna. En höjdpunkt på din resa kommer vara när vi åker tillsammans på en weekendresa till ön Capitancilli Islet. Denna vackra och mystiska korallö är ett skyddat marinreservat med tre olika dykspots och ett fyrtorn.

Du kommer bo hos en välkomnande värdfamilj i Bogo City, så du kommer ha möjligheten att strosa runt i staden och hitta de bästa souvenirerna till din familj och vänner.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst till Filippinerna.


Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att ge människorna i utsatta delar av San Remigio tillgång till gratis grundläggande sjukvård. Vi gör det genom att organisera regelbundna sjukvårdsinsatser och åka på hembesök.


Enligt det filippinska departementet för hälsa är 7 av 10 dödsfall orsakade av icke-smittsamma sjukdomar som diabetes, högt blodtryck och högt kolesterol. Många människor lider av dessa sjukdomar på grund av dåliga matvanor, rökning och alkoholmissbruk.


Vi arbetar i utsatta områden för att förebygga dessa sjukdomar och ge människor tillgång till behandling. Vi behöver din hjälp för att nå så många som möjligt. Din roll kommer vara att uppmuntra människor till hälsosammare val när det gäller kost och livsstil. Du kommer även hjälpa läkare och sjuksköterskor under våra sjukvårdsinsatser ute i samhället. Det här är en viktigt långsiktig insats för att förbättra folkhälsan på Filippinerna.


Hjälp oss nå våra långsiktiga mål och volontärarbeta med folkhälsa på Filippinerna som ungdomsvolontär.

On the Projects Abroad Public Health Internship for teenagers in the Philippines, students run an outreach for locals.

Medicin och hälsa projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Bogo City. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Filippinerna.

Vi försöker alltid placera våra ungdomsvolontärer så att de delar rum med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant, av samma ålder och kön. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer