A volunteer with children in Vietnam teaches basic hygiene as part of our project for teenagers

Volontärarbeta med barn i Vietnam som ungdomsvolontär

Arbeta tillsammans med andra ungdomar i din egen ålder och lär barn ABC och 123 genom lärande lekar

Översikt

Volontärarbeta med barn i Vietnam som ungdomsvolontär och arbeta tillsammans med andra ungdomar på en förskola. Ditt fokus kommer vara att lära barn från utsatta områden grundkunskaper som ABC och 123 genom roliga lekar och spel. Det här projektet blir ett annorlunda sommarlovsäventyr, samtidigt som du även får praktisk arbetslivserfarenhet.


Du kommer arbeta på en förskola eller ett center för människor med funktionshinder. Allt arbete du gör är en del i våra långsiktiga insatser att stötta vietnamesiska barns utbildning och omvårdnad. Du kommer även hjälpa till att förbättra undervisningsmiljön genom att ge klassrum en ny fräsch färg och måla färgglada väggmålningar.


Tillsammans med de andra ungdomsvolontärerna kommer du bo och arbeta i Hanoi som är Vietnams huvudstad. Ditt boende kommer vara i ett gästhus. När du inte arbetar har vår personal planerat in massor av roliga sociala och kulturella aktiviteter för din grupp. Vi kommer även ta dig och de andra ungdomarna på en weekendresa. Genom hela din resa kommer vår egen Projects Abroad personal finnas med dig, så du har alltid hjälp och stöd.

Startdatum: 

Fasta datum under skollov

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Krav: 

Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år


Är att volontärarbeta med barn i Vietnam som ungdomsvolontär rätt för mig?

Gillar du att arbeta med småbarn? Vill du resa och utforska Asien? Vill du göra båda, samtidigt som du gör en viktig insats? Om svaret ja, då är det här projektet för dig!


Det här projektet är skräddarsytt för att passa tonåringar. Du kommer bo och resa med en grupp ungdomar i din egen ålder. Vår egen Projects Abroad personal finns med dig hela tiden för stöd och säkerhet. Vår personal har även organiserat roliga sociala och kulturella aktiviteter och en weekendresa, så du kommer ha fullt upp!


Det här är ett fantastiskt sätt att resa och samtidigt få praktisk arbetslivserfarenhet att lägga på ditt CV. Du kommer även utveckla dina färdigheter inom ledarskap, samarbete och planering. Det kommer hjälpa dig stå ut från mängden när du söker jobb eller ska studera.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta. Under din tid på projektet kommer du stötta det arbete som lärare och annan personal gör på plats. Vår personal finns även med dig hela tiden så du kan få råd och hjälp.


Det här projektet finns tillgängligt på sommaren och har fasta start och slutdatum. Välj det datum som bäst passar din sommar.

Projects Abroad volunteers paint a childcare centre as part of their volunteer work in Vietnam for high school students

Vad kommer jag göra som ungdomsvolontär i Vietnam?

Dina exakta arbetsuppgifter kommer variera beroende på vilken förskola eller dagcenter du arbetar på. Aktiviteter som du kan förvänta dig är:


  • Stötta personalen på plats genom att lära barn genom lek
  • Hålla i sportaktiviteter för att uppmuntra fysisk aktivitet
  • Måla och möblera förskolor
  • Utforska vietnamesisk kultur och naturen runt Hanoi

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Stötta personalen på plats genom att lära barn grundkunskaper med lärande lekar


Du kommer vara en ovärderlig extrahjälp för lärare och barnomsorgspersonal på plats. Ditt arbete kommer vara att lära barn genom roliga lärande lekar och spel. Det kan vara aktiviteter som:


  • Planera och hålla i lärande lekar och spel
  • Hålla i bild och pyssel
  • Läsa böcker
  • Lära ut ABC och 123
  • Hålla i sportaktiviteter


Du kommer även uppmuntra och hjälpa barnen hålla bra hygienvanor, som att påminna dem att tvätta händerna innan måltider.


Sporta tillsammans med barnen för att uppmuntra till fysisk aktivitet


Vissa av våra projektplaceringar arbetar med barn som har funktionshinder. Sportaktiviteter eller enkla fysiska övningar kan räcka långt för att förbättra barnens styrka och rörlighet. Tillsammans med personalen kommer du hjälpa barnen att delta och ha roligt. Här kan du också passa på att lära barnen fördelarna med att samarbeta i lag!


Hjälpa till att måla och möblera förskolor


Tillsammans med de andra ungdomarna i din grupp kan ni göra undervisningsmiljön mer färgglad och spännande för barnen. Du kan måla ny fräsch färg på väggarna eller en färgglad och lärande väggmålning. Ofta saknas det undervisningsresurser på de förskolor och center vi samarbetar med. Bli kreativ och ta fram färgad kartong och kritor. Skapa flashcards, posters och annat material som kan användas i undervisningen. Det här är ett viktigt arbete då personalen och framtida volontärer kan använda materialet långt efter att du åkt hem.


Utforska Vietnam


När du inte arbetar kommer vi organisera massor av roliga sociala och kulturella aktiviteter som du kan delta i. Alla aktiviteter sker med din grupp och vår egen Projects Abroad personal. Över en helg kommer vi även ta dig och de andra ungdomarna på en weekendresa till landsbygden. Förbered dig att äta massor av vårrullar och nudelsoppa och se massor av fantastiska saker!


Var i Vietnam kommer jag arbeta?

Hanoi

Du kommer arbeta i grupp på en förskola eller ett center för barn med funktionshinder i Vietnams huvudstad Hanoi. Förskolan och dagcentret kommer hålla en mycket enkel standard, mycket enklare än vad du är van vid hemma.

Hanoi är den näst största staden i Vietnam med ungefär 7.5 miljoner människor. Tillsammans med vår egen Projects Abroad personal kommer du navigera Hanois livliga gator.

På landsbygden runtomkring staden kommer du se bönder och vattenbufflar arbeta på ändlösa risfält. När du inte arbetar kommer vi ta dig och din grupp så ni kan utforska landsbygden. Du kommer lära dig massor om Vietnams kultur och historia.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Vietnam.


Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att stötta lärare och barnomsorgspersonal på förskolor och i center för människor med funktionshinder. Alla våra projektplaceringar ligger i utsatta områden i Hanoi.


I Vietnam är många av de center vi arbetar med underbemannade och saknar resurser. Personalen på plats är dedikerade men behöver extra stöd. På dessa projektplaceringar finns det många barn med fysiska och psykiska funktionshinder. Många gånger är dessa funktionshinder ett arv från Agent Orange, ett kemiskt vapen som användes i Vietnamkriget.


Du kommer bli en del i vår långsiktiga insats att hjälpa dessa barn. Ditt arbete kommer fokusera på att lära barnen genom lek och vara en extrahjälp till personalen.


Följ med oss och volontärarbeta med barn i Vietnam som ungdomsvolontär och hjälp stötta lärare och barnomsorgspersonal på förskolor och dagcenter.

Teenagers volunteer with children in Vietnam and spend their free time exploring the country

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer dela boende med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter under din tid i Hanoi. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra, dela era upplevelser och utforska omgivningarna tillsammans.

Vi försöker alltid placera våra ungdomsvolontärer så att de delar rum med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant, av samma ålder och kön. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer