A volunteer works with children on English exercises in Sri Lanka on our project for high school students

Volontärarbeta med barn i Sri Lanka som ungdomsvolontär

Volontärarbeta med ungdomar från hela världen och stötta barn på förskolor i utsatta områden i Sri Lanka

Översikt

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Vill du uppleva något helt nytt under sommarlovet? Följ med oss och volontärarbeta med barn på förskolor i Sri Lanka som ungdomsvolontär. Ditt arbete kommer vara att stötta lärare och barnomsorgspersonal på förskolor och dagcenter i utsatta områden i Sri Lanka. Du kommer fokusera på att lära barn genom lek och göra lättare renoveringsarbete på förskolan.

 

De förskolor och dagcenter vi samarbetar med har få lärare och många barn. Lärarna har svårt att hinna ge barnen individuell uppmärksamhet. Du kommer hjälpa lärarna genom att tillsammans med de andra ungdomarna lära ut engelska till barnen genom sånger, lekar, spel och färgglada posters och kort. Under din tid på projektet kommer du även att delta i kreativa projekt för att liva upp undervisningsmiljön. Det kan vara att måla en färgglad väggmålning, renovera lekplatsen eller plantera en trädgård.

 

Du kommer arbeta och bo med ungdomar i din egen ålder. Ni kommer vara baserade i en av flera små städer längs med den sydvästra kusten i Sri Lanka. Vi har även aktiviteter planerade under kvällar och helger, så att du hinner se och uppleva både landet och kulturen på Sri Lanka.

Startdatum: 

Under skollovet

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

15-18


Är att volontärarbeta som ungdomsvolontär på Sri Lanka rätt för mig?

Är du en tonåring med resfeber som vill göra en insats för andra? Då är det här en perfekt möjlighet för dig att resa säkert och hjälpa barn från utsatta områden. Du kommer även få arbetslivserfarenhet att lägga på ditt CV.


Under din tid på projektet kommer du hjälpa lärare och barnomsorgspersonal på förskolor och dagcenter längs med sydvästra kusten i Sri Lanka. Här är målet att hjälpa barn lära genom lek när föräldrarna arbetar.


Är du lekfull som person, nyfiken på olika kulturer och gillar småttingars upptåg? Då kommer du ha fantastiskt kul på det här projektet.


På helgen kommer du åka med oss till kända vackra stränder med vajande palmer, eller till någon av de spektakulära historiska städerna. Alla de här aktiviteterna sker i grupp och tillsammans med vår egen Projects Abroad personal.

High school students prepare to volunteer with children in Sri Lanka over their vacation

Vad kommer jag att göra som ungdomsvolontär på Sri Lanka?

Det här projektet kommer hjälpa barn att lära sig genom lek på förskolor och dagcenter i Sri Lanka. Du kan förvänta dig att:


 • Hjälpa lärare i olika undervisningsaktiviteter
 • Hjälpa barn hålla goda dagliga hygienvanor
 • Skapa undervisningsresurser som lärande väggmålningar som skolan har nytta av i många år
 • Utforska Sri Lanka och lära dig mer kulturen med andra volontärer i samma ålder

Ditt arbete kommer främst fokusera på följande områden:


Undervisningsaktiviteter


Många förskolor och dagcenter som vi arbetar med är överfulla och har för lite personal. Lärare och barnomsorgspersonal har svårt att ge barn den individuella uppmärksamhet de behöver. Du kommer bli en välkommen extrahjälp och frigöra tid för lärarna. På så kan lärarna hjälpa barn som halkat efter i undervisningen.


Du kommer även göra aktiviteter som:


 • Hjälpa barn lära sig alfabetet på engelska genom sånger, lekar och flashcards
 • Organisera bild och pyssel för att uppmuntra kreativitet
 • Spela sporter så att barn uppmuntras bli aktiva och förbättra sin hand-öga koordination
 • Läsa till barnen för att lägga en bra grund för läsförståelse och skrivkunskaper


Din Projects Abroad handledare kommer ha massor av förslag till aktiviteter som du kan använda dig av. Du kan även brainstorma med andra volontärer och föreslå idéer på nya aktiviteter. Lärarna på plats kommer även hjälpa dig med förslag och stötta dig under ditt arbete.


Se till att barnen håller goda hygienvanor


Du kan hjälpa barn förbättra deras hygien genom roliga aktiviteter. Lär dem rätt sätt att tvätta händerna eller hur de ska borsta tänderna effektivt två gånger om dagen.


Kreativt arbete


Du kommer även göra undervisningsmiljön med rolig genom aktiviteter som:


 • Måla färgglada väggmålningar med lärande budskap
 • Dekorera klassrum
 • Renovera lekplatser
 • Plantera en trädgård
 • Skapa flashcards, posters och andra undervisningsresurser


Utforska Sri Lanka


Sist men inte minst är det här projektet ett säkert sätt för dig att resa, utforska och växa som person i en säker miljö. På kvällarna kommer du lära dig mer om kulturen på Sri Lanka genom roliga aktiviteter, workshops och föreställningar.


På helgen kommer vi ta dig och de andra ungdomsvolontärerna på en weekendresa till staden Kandy.


Var på Sri Lanka kommer jag att arbeta?

När du volontärarbetar med barn i Sri Lanka som ungdomsvolontär, kommer du vara baserad längs med den sydvästra kusten av landet. Du kommer arbeta i någon av de små kuststäderna som ligger ungefär 2h från staden Colombo. Ditt arbete kommer ske i en förskola eller ett dagcenter.


När du landar i Sri Lanka kommer du häpna över den vackra naturen. Tillsammans med vår personal och andra ungdomsvolontärer kommer du utforska naturen och historiska städer, byar och tempel.

Panadura

Panadura är en kuststad som ligger ungefär 40 km söder om Colombo. Det är en storstad med vackra stränder som är populära både bland turister och lokalbor. I staden finns ett buddistiskt tempel som är över 200 år gammalt.

Kalutara

Kalutaradistriktet ligger i den sydvästra delen av Sri Lanka och är känt för den livliga staden Kalutara och de vackra stränderna, skogsreservaten och älvarna.

Negombo

Negombo  är en storstad precis norr om Colombo.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst till Sri Lanka.


Vilka är de långsiktiga målet med det här projektet?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att göra undervisningen roligare och mer stimulerande för barn från utsatta områden i Sri Lanka. Vi gör det genom lärande lekar och aktiviteter. På projektet arbetar vi även aktivt med att lära barn om bra hygienvanor.


De förskolor och dagcenter som vi arbetar med är ofta överfulla och har för lite resurser. Lärarna och annan barnomsorgspersonal har svårt att hinna ge barnen individuell uppmärksamhet. Du kommer hjälpa till genom att stötta lärarnas arbete. Tillsammans med andra ungdomar kommer du hålla i roliga och lärande aktiviteter och lekar.


Du kommer även hjälpa till att förbättra barnens undervisningsmiljö genom att renovera lekplatser, plantera trädgårdar och skapa undervisningsresurser till klassrummet. En färgglad och hälsosam miljö kommer inspirera till nyfikenhet och kreativitet.


Vi har även skapat det här projektet för att skapa en plattform där unga människor kan mötas, växa och lära sig mer om nya kulturer. Under din tid på projektet kommer du lära dig om kulturen i Sri Lanka genom att leva och arbeta tillsammans med lokalbefolkningen.


Följ med oss och volontärarbeta med barn i Sri Lanka som ungdomsvolontär, lär dig mer om en ny kultur och stötta barns utbildning.

A teenager works through interactive English activities while volunteering with children in Sri Lanka

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Colombo. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Sri Lanka. Under din tid i Sri Lanka kan du kan även komma att bo i ett gästhus.

Vi försöker alltid placera våra ungdomsvolontärer så att de delar rum med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant, av samma ålder och kön. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer